Μ. Δραμητινός: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τους ογκολόγους γιατρούς στο Νοσοκομείο»

Με παράταση του επικουρικού και την κάλυψη και της μόνιμης θέσης

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους ογκολόγους γιατρούς και το Ογκολογικό Τμήμα δεν πρόκειται να λειτουργεί με ένα γιατρό, καθώς ο υπουργός ανακοίνωσε την παράταση σύμβασης των επικουρικών γιατρών κατά οκτώ μήνες, ενώ παράλληλα προχωράει η διαδικασία προκήρυξης μόνιμης θέσης του ογκολόγου γιατρού, έδωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός.
Ο διοικητής του «Αχιλλοπούλειου», μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και τόνισε ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου, σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε μια διαμαρτυρία των καρκινοπαθών, όπως αναφέρονταν σε δημοσίευμα.
Ο κ. Δραμητινός ήταν κατηγορηματικός ότι δεν φεύγει κανένας γιατρός από το Ογκολογικό Τμήμα και τόνισε ότι επειδή είναι και προεκλογική περίοδος το Νοσοκομείο δεν θα έπρεπε να εμπλέκεται σε καμία τέτοια λογική.
«Το Νοσοκομείο και οι άνθρωποι που το διοικούν, είναι ταγμένοι υπέρ της δημόσιας υγείας, οπότε πρόλογοι ότι καταστρέφεται η Δημόσια Υγεία με διοικητή τον Δραμητινό ή τη συγκεκριμένη Διοίκηση είναι μεγάλο λάθος», δήλωσε ο διοικητής, που πρόσθεσε ότι η ιστορία έχει δείξει το αντίθετο.

«Η παρούσα Διοίκηση άνοιξε
τη δεύτερη θέση του μόνιμου ογκολόγου»

Ο κ. Δραμητινός είπε ότι η παρούσα Διοίκηση άνοιξε τη δεύτερη θέση του μόνιμου ογκολόγου, που δεν υπήρχε, προκηρύχθηκε η θέση και αυτή τη στιγμή η προκήρυξη της μόνιμης θέσης του δεύτερου ογκολόγου, βρίσκεται σε κρίση. Η κρίση γίνεται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και όχι από τον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, τόνισε και πρόσθεσε ότι όποια κωλυσιεργία υπάρχει στην κρίση, εκεί πρέπει να χρεωθεί.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι υπάρχει μικρή κωλυσιεργία στην προκήρυξη, λόγω του νέου συστήματος κρίσεων των γιατρών. Για τη θέση του μόνιμου ογκολόγου στο Νοσοκομείο Βόλου έκαναν αίτηση πέντε γιατροί και η κρίση είναι εν εξελίξει και το συμβούλιο κρίσης γίνεται στο Πανεπιστημιακό Λάρισας.
«Οι ειδικότητες που έχει αναλάβει ο Βόλος και προσωπικά εγώ, ως υπεύθυνος των κρίσεων, τελείωσαν και οι γιατροί είναι να διοριστούν», τόνισε ο Ματθ. Δραμητινός. Όπως είπε, κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα που υπήρχαν στην κρίση των ογκολόγων ο ίδιος προσπάθησε και, μέσω του υπουργείου, ξεμπλόκαραν, ενώ δεν θα έπρεπε, αλλά έγιναν, γιατί το Νοσοκομείο Βόλου «καίγεται» για να έρθει ο ογκολόγος σύντομα.

Εντός Φεβρουαρίου

Ο διοικητής είπε ότι εντός των ημερών θα γίνουν οι συνεντεύξεις των ογκολόγων, που είναι το τελευταίο στάδιο της κρίσης, ενώ εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς ή στις αρχές Ιανουαρίου, θα ανακοινωθεί ποιος ογκολόγος θα πάρει τη μόνιμη θέση, οπότε θα αναμείνει τη διαδικασία του διορισμού, που θα κρατήσει περίπου ένα μήνα και τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου, θα έχει τελειώσει αυτή η κρίση.
Ο κ. Δραμητινός είπε ότι ρισκάρει την πρόγνωση, γιατί υπάρχει και το «τέρας» της γραφειοκρατίας και πρόσθεσε ότι η πρόβλεψη να έρθει μόνιμος ογκολόγος με μια κρίση έντιμη που γίνεται, αν και αργεί, θα έχουμε εντός του Φεβρουαρίου σίγουρα.
Η σύμβαση του επικουρικού ογκολόγου, που εργάζεται σήμερα στο «Αχιλλοπούλειο» λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2019 και ήδη ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι ανανεώνονται οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΣΠΑ (όπως είναι ο συγκεκριμένος γιατρός), τουλάχιστον για ένα οκτάμηνο.
«Συνεπώς, ο επικουρικός γιατρός δεν θα φύγει, παρά μόνο αν θέλει ο ίδιος, που είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Το συζητήσαμε, θα ήθελε να πάρει τη μόνιμη θέση, γιατί είναι στη διαδικασία διεκδίκησης της μόνιμης θέσης, αλλά ποιος θα την πάρει ούτε μπορώ να ξέρω, γιατί είναι μια απολύτως νόμιμη διαδικασία και σε καμία περίπτωση δεν θα παρανομούσαμε επί του θέματος», δήλωσε ο διοικητής.
Ο κ. Δραμητινός είπε ότι όλη η παραφιλολογία που γράφεται είναι μια ανησυχία κάποιων ανθρώπων που δεν ξέρω ποιοι είναι, αλλά σίγουρα δεν είναι του Συλλόγου Καρκινοπαθών με τους οποίους είχε επαφή. Οι καρκινοπαθείς είπαν ότι έχουν την αγωνία και ο διοικητής τόνισε ότι τους ενημέρωσε για τις κρίσεις και την παράταση της σύμβασης του επικουρικού και για την προσπάθεια της Διοίκησης να μη μείνει ένας γιατρός στο Ογκολογικό Τμήμα.
Για το θέμα των αδειών των γιατρών, ο διοικητής είπε ότι η Μονάδα Χημειοθεραπείας μπορεί με σύντομες άδειες να δουλέψει και με έναν γιατρό. Όπως είπε, δύο ήταν οι γιατροί που δουλεύουν εξαιρετικά και αποτελεσματικά σχεδόν μια τριετία τώρα, που έπαιρναν τις άδειές τους και δεν καταλαβαίνει γιατί δημιουργήθηκε θέμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.