Μάνδρος: Πλησιάζουμε σε οριακά σημεία τη λειτουργία της covid Κλινικής- Θα ζήσουμε πάλι τραγικές στιγμές

Τονίζει ο Διευθυντής των Κλινικών Covid του Αχιλλοπούλειου, μετά την αύξηση των νοσηλειών

Μπορεί πριν από ένα και πλέον μήνα το Νοσοκομείο Βόλου να είχε “ηρεμήσει” από τον κορωνοϊό με τους νοσηλευόμενους να ήταν ελάχιστοι, όμως μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι νοσηλείες αυξήθηκαν με τον Διευθυντή των Κλινικών Covid κ. Χαράλαμπο Μάνδρο, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, να σημειώνει πως ” Πλησιάζουμε σε οριακά σημεία τη λειτουργία της covid Κλινικής”, ενώ δεν έκρυψε τον φόβο του, μετά την ύπαρξη πολλών ανεμβολίαστων πολιτών και την επιδρομή της μετάλλαξης Δέλτα, ότι θα ζήσουμε πάλι τραγικές στιγμές. Ο κ. Μάνδρος αναφέρθηκε όμως και στους αρνητές γιατρούς, χαρακτηρίζοντας πολύ άσχημο το γεγονός πως ανεμβολίαστοι γιατροί μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών του Νοσοκομείου.

 

Αυξημένες είναι τις τελευταίες ημέρες οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με τον κ. Μάνδρο, σήμερα νοσηλεύονται 24 ασθενείς στην κλινική κορωνοϊού, ενώ ένας 52χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Covid. Από τους 24 νοσηλευόμενους, οι οκτώ είναι ηλικιωμένοι και προέρχονται από το Γηροκομείο Βόλου, ευτυχώς όμως έχουν ήπια νόσο.

” Δυστυχώς παίρνουμε κάθε μέρα νέους ασθενείς, νέες εισαγωγές. Αυτό είναι σημαντικό γιατί με τη μετάδοση της δέλτα θα περιμέναμε όλα αυτά να ξεκινήσουν έστω λίγο αργότερα κι όχι μέσα στο καλοκαίρι. Αρχίζουμε να πλησιάζουμε σε οριακά σημεία και τη λειτουργία της κλινικής covid , κι εάν θα επεκταθεί η εισροή ασθενών, θα πρέπει να κλείσουν πάλι κλινικές , να δημιουργηθεί όλη αυτή η αναστάτωση’, επεσήμανε χαρακτηριστικά  ο κ. Μάνδρος, ο οποίος σημείωσε πως οι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι, με συνοσηρότητες αλλά και χωρίς.

Συσχέτιση της αύξησης λυμάτων με τις εισαγωγές

218% ήταν η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης από 19 έως 25 Ιουλίου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα με τον κ. Μάνδρο να σημειώνει πως υπάρχει συσχέτιση αυτής της αύξησης με τις εισαγωγές στο Νοσοκομείο.

“Ο μεγάλος φόβος είναι όπως περιγράφεται παγκοσμίως και με την καινούργια μετάλλαξη ότι ο ιός θα πιάσει κυρίως τους ανεμβολίαστους. Με δεδομένο ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων και είναι μεγάλη η μεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης,  θα φτάσουμε σε ένα επίπεδο το φθινόπωρο με την αύξηση του συγχρωτισμού να υπάρχει μεγάλος αριθμός ασθενών σε ελάχιστο χρόνο. Αυτό σημαίνει αδυναμία του Νοσοκομείου και εν γένει του συστήματος να στηρίξει μία δύσκολη νόσος. Θεραπευτικά δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα. Φάρμακα παίρνουν όλοι, όμως σε κάποιους λειτουργούν σε κάποιους όλους και θα έχουμε πάλι αυτές τις τραγικές στιγμές”, υπογράμμισε ο κ. Μάνδρος.

Απεύθυνε δε έκκληση για τον εμβολιασμό των συμπολιτών αυτό τον μήνα του καλοκαιριού που απομένει, μέχρι δηλαδή να έρθει το φθινόπωρο, όπου θα επικρατεί πάλι ο συνωστισμός σε εσωτερικούς χώρους και σε σπίτια.

 

Άσχημο ανεμβολίαστοι γιατροί να βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή ασθενών

Ο κ. Μάνδρος όμως μίλησε και για το γεγονός που ανέδειξε η ΜΑΓΝΗΣΙΑ και το magnesianews, που είναι η άρνηση πέντε γιατρών του Νοσοκομείο Βόλου να εμβολιαστούν, δεχόμενοι και όλες τις συνέπειες της πολιτείας.

“Όταν έχεις να κάνεις με το ΕΣΥ,  που λειτουργεί οριακά δεν έχεις περιθώριο για απώλειες. Γίνονται όλες οι προσπάθειες  ώστε να πειστούν και να ξεπεραστούν φόβοι. Είναι πολύ κακό το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο ο πληθυσμός των ασθενών έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι απροστάτευτος. Είναι  πολύ άσχημο να υπάρχουν γιατροί ανεμβολίαστοι και να μεταφέρουν σ’ αυτούς τους ανθρώπους τον ιό, να βάλουν σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή τους, προσθέτοντας στα σοβαρά τους προβλήματα και το πολύ σοβαρό πρόβλημα του κορωνοϊού”, υπογράμμισε ο γνωστός παθολόγος, που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στις επάλξεις των κλινικών του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ στο επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείο ακούστηκε η άποψη πως το ανεμβολίαστο προσωπικό θα στελεχώσει τις κλινικές κορωνοϊού, άποψη που όμως δεν υιοθετήθηκε. Σύμφωνα με τον κ. Μάνδρο δεν θα υπάρχει η πολυτέλεια κάθε Νοσοκομείο να εφαρμόσει τη δική του στρατηγική. Η λύση θα ήταν, όπως είπε, να μην έρχονται σε επαφή με ασθενείς, όμως αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε ιδανικές συνθήκες, οι οποίες όμως δεν υπάρχουν στο ΕΣΥ.

“Είναι  άσχημο ότι να έχει απαγορευτεί το επισκεπτήριο στους ασθενείς και την ίδια στιγμή να υπάρχουν ανεμβολίαστοι συνάδελφοι,  που μπορούν να κολλήσουν και να μεταφέρουν τον ιό σε άνθρωπο με νοσηρότητες και να κινδυνεύσει η ζωή του”, κατέληξε ο κ. Μάνδρος.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.