Με το «μοντέλο Κεραμέως» σχεδόν 18.000 μαθητές θα μένουν …κάθε χρόνο εκτός ΑΕΙ

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Ένα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ αναφορικά με τις βάσεις εισαγωγής

Το γεγονός ότι η ΟΛΜΕ επιβεβαιώνεται για δεύτερη χρονιά, όταν είπε ότι 17.000 με 18.000 παιδιά κάθε χρόνο θα βρίσκονται εκτός ΑΕΙ με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, κάτι που συνέβη και φέτος, τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Θόδωρος Τσούχλος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Επειδή φέτος η υπουργός Παιδείας είχε μειώσει 7.000-8.000 τους εισακτέους, αν προσμετρήσουμε τις κενές θέσεις που έμειναν, πάλι πάμε στους 17.000-18.000 που είναι ένα μαθηματικό μοντέλο, που όσο και να γράψουν τα παιδιά, δεν μπορούν να αποφύγουν αυτή την απώλεια και είναι απώλεια στοχευμένη, ώστε, λίγο λιγότερα από 20.000 παιδιά κάθε χρόνο να βρίσκονται εκτός Πανεπιστημίου, ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Σχολή με… κανέναν φοιτητή, λόγω του μέτρου
Σχετικά με το ότι κανένας φοιτητής δεν εισήχθη στη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, είπε ότι αυτό έγινε γιατί αυξήθηκε η ελάχιστη βάση εισαγωγής, με αποτέλεσμα μια σχολή που είναι σημαντική και έχει επαγγελματική δυνατότητα στο μέλλον, να έχει μηδέν φοιτητές, κάτι που είχε γίνει και σε μια άλλη σημαντική σχολή την Αρχιτεκτονική της Ξάνθης πέρυσι.
Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο πρόεδρος της ΟΜΛΕ είπε ότι είναι πολύ μεγάλη η προσπάθεια που γίνεται πρώτιστα από τα παιδιά, από τους εκπαιδευτικούς και από τους γονείς που βρίσκονται σε ένα συνεχές άγχος, κάτι που είναι διαχρονικό και η ΟΛΜΕ προσπαθεί με τις προτάσεις της να μετριάσει αυτό το άγχος.
Ο κ. Τσούχλος τόνισε ότι παιδιά τα οποία συμμετέχουν γενικότερα στα μαθήματα, διαβάζουν και παρακολουθούν στο σχολείο, έχουν πάρει βάσεις από τη δημόσιο Δημοτικό, με ευκολία περνούν στο Πανεπιστήμιο, χωρίς την πρόσθετη βοήθεια των ιδιαίτερων μαθημάτων και των φροντιστηρίων.

Στόχος να υπάρχει εμπιστοσύνη στο δημόσιο σχολείο
«Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος, να πάψει το μεγάλο άγχος των γονέων, να εμπιστευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς και με την προσπάθεια που θα κάνουν οι μαθητές από μικρά παιδιά, γιατί το πρόβλημα δεν λύνεται στην Α’ και Β’ Λυκείου. Έτσι, μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.
Ο κ. Τσούχλος είπε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι σε μια ελεύθερη οικονομία και σε ελεύθερη χώρα που ζούμε, δεν μπορεί να υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία, που πρέπει να κινείται στα νόμιμα πλαίσια, δηλαδή με φορολόγηση εκπαιδευτικούς που διδάσκουν που πληρώνονται και ασφαλίζονται κανονικά και γενικά πρέπει να υπάρχει μια κανονικότητα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.