Μεγάλη η αντιφασιστική συγκέντρωση στον Βόλο (φωτογραφίες-video)

Στο ξεκίνημα υπήρξαν αντεγκλήσεις μεταξύ ορισμένων διοργανωτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη χαρακτηρίζεται η αντιφασιστική συγκέντρωση στον Βόλο, που ξεκίνησε ωστόσο με αντεγκλήσεις καθώς για λίγα λεπτά της ώρας, υπήρξε ένταση, μεταξύ διοργανωτών που χειρίζονταν τα μικρόφωνα και τις πρώτες ομιλίες της συγκέντρωσης και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που παρευρίσκονται στον χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αναφορά από μικροφώνου από εκπροσώπους σωματείων, μεταξύ άλλων στο ρόλο που έπαιξε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε στελέχη της Χρυσής Αυγής, με συνέπεια να αντιδράσουν στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας “τι είναι αυτά που λέγονται από μικροφώνου, ντροπή”. Ακολούθησε φραστική αντιπαράθεση ενώ ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Κ. Στεργίου ανέφερε ότι η συγκέντρωση οργανώθηκε από τα συνδικάτα. “Έχουμε με δικαίωμα να κρίνουμε. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρεξηγούνται να αποχωρήσουν και να μην δημιουργούν προβοκάτσια σε μια συγκέντρωση σωματείων. Δεν ξεχνάμε τις αγκαλιές του Κασιδιάρη με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Καστελόριζο”, είπε ο κ. Στεργίου.

Στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση που ξεκίνησε απ΄ τις 10 περίπου το πρωί έξω απ΄ τα Δικαστήρια στον Βόλο , με αφορμή την απόφαση που αναμένονταν να ανακοινωθεί και αφορά στη Χρυσή Αυγή, συγκεντρώνονταν ήδη κόσμος, πριν τις δέκα το πρωί, ενώ προανήγγειλαν συμμετοχή, μαθητές, συνδικάτα, οργανώσεις, πολίτες, συλλογικότητες… Με κεντρικό σύνθημα «Δεν είναι αθώοι» και «Ναζί στη φυλακή» κόμματα, οργανώσεις , παρατάξεις και πολίτες ζητούν την καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, έδωσαν για σήμερα ουσιαστικά, το δικό τους ραντεβού.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των μαθητών, όταν μαζικά και αφού είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο Άσυλο, κατέφθασαν με πορεία στο χώρο συγκέντρωσης στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ένα απρόοπτο περιστατικό συνέβη στο μεταξύ, στην πορεία της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, καθώς ένας ηλικιωμένος παραπάτησε και χτύπησε ελαφρά. Ο συμπολίτης γιατρός και πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραματινός καθώς και ο γιατρός, Μιχάλης Μεικόπουλος έδωσε τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε ασθενοφόρο για να τον παραλάβει.

Με τη γνωστοποίηση της είδησης ότι υπήρξε καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής για τα αδικήματα που κατηγορούνταν, οι συμμετέχοντες διαδηλωτές, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές, είχε αποφασιστεί να ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και υπό τον φόβο τυχόν επεισοδίων ή ζημιών, κάποιες τράπεζες στο κέντρο της πόλης, έκλεισαν. Ωστόσο, πορεία δεν πραγματοποιήθηκε και τα τραπεζικά καταστήματα ανέβασαν τα ρολά και συνέχισαν την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στην πορεία βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάκης Μπαλλής, ο πρώην Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός, ο Διευθυντής της Α Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Μιχάλης Μεϊκόπουλος και πλήθος άλλων Βολιωτών.


Κάλεσμα είχαν απευθύνει αρκετοί φορείς (αναφέρονται αναλυτικά το τελευταίο διήμερο στο magnesianews.gr).


Δείτε το video:

https://www.facebook.com/watch/?v=798036907597279

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.