Μικρές υπερβάσεις και την Τσικνοπέμπτη στα μικροσωματίδια

Στα 58 μικρογραμμάρια τα PM 2,5 και στα 83 τα ΡΜ10- Καμία υπέρβαση από το μεσημέρι κι έπειτα

Μικρές ήταν οι υπερβάσεις που καταγράφηκαν χθες, Τσικνοπέμπτη, των μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα της πόλης από τον Σταθμό Μέτρησης Αέριας Ρύπανσης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Οι υπερβάσεις παρατηρούνται από τα ξημερώματα της Πέμπτης και μέχρι τις 3 περίπου το μεσημέρι, ενώ από κει κι έπειτα τα μικροσωματίδια κινούνται σε χαμηλά επίπεδα κι αρκετά πιο κάτω από τα προβλεπόμενα όρια.

Ειδικότερα, η μεγαλύτερη τιμή που καταγράφηκε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στα PM 2,5 ήταν τα 58 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, όταν το όριο είναι 25. Εδώ βλέπουμε ότι υπήρχε διπλασιασμός των αιωρούμενων σωματιδίων. Στα PM 10, η υψηλότερη καταγραφή έγινε στις 12 το μεσημέρι με 83 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, όταν το όριο είναι 50.
Από τις 3 όμως χθες το μεσημέρι μέχρι και τα μεσάνυχτα δεν παρατηρήθηκε καμία υπέρβαση, ούτε στα ΡΜ 2,5 ούτε και στα ΡΜ10.

Ειδικότερα οι μετρήσεις από το Σταθμό Μέτρησης Αέριας Ρύπανσης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για χθες, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου είναι οι εξής:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.