Μήνυση κατά της ΑΓΕΤ από την «Επιτροπή Αγώνα»;

Για μη νόμιμες ενέργειες στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων

Το ενδεχόμενο κατάθεσης μήνυσης κατά της ΑΓΕΤ, εξετάζει η «Επιτροπή αγώνα πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών», για μη νόμιμες ενέργειες όσον αφορά στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων. Η Επιτροπή, ζήτησε από το Τελωνείο τα συνοδευτικά έγγραφα των πλοίων που μεταφέρουν υλικό για καύση στην ΑΓΕΤ τους τελευταίους έξι μήνες και αν δεν τα λάβουν, σκοπεύουν να ζητήσουν εισαγγελική παρέμβαση, διότι πρόκειται για καθοριστικό στοιχείο απόδειξης ότι η εταιρεία δεν καίει RDF αλλά κάποιο άλλο υλικό.
Τα παραπάνω δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, το μέλος της «Επιτροπής αγώνα πολιτών» Στέλιος Λημνιός, που είπε ότι αυτή τη στιγμή έχουν κατατεθεί δύο δικογραφίες. «Η μία αφορά τη μήνυση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου κατά παντός υπευθύνου πέρυσι και υπάρχει και η μήνυση που έκανε ο οδηγός της νταλίκας που σταματήσαμε την Κυριακή και που εργαζόταν για λογαριασμό ΑΓΕΤ, σε κάποια μέλη επιτροπής. Μέσα από την έγγραφη απολογία που κάναμε, καταθέσαμε και τις δικές μας απόψεις. Αυτές περιείχαν σοβαρές καταγγελίες για παραβίαση της άδειας λειτουργίας από την εταιρεία. Ο εισαγγελέας μας άφησε ελεύθερους και χωρίς να έχει οριστεί ημερομηνία δίκης, καθώς μας είπε ότι θα διευρύνει την ανάκριση και προς την άλλη πλευρά. Όμως σκεφτόμαστε σοβαρά ότι οι καταγγελίες που κάναμε είναι πραγματικές και δεν θα πρέπει να μείνουν στο επίπεδο μηνυτήριας αναφοράς, αλλά να καταθέσουμε μήνυση», τόνισε.

«Αντίγραφα των συνοδευτικών εγγράφων»

Σύμφωνα με τον Στ. Λημνιό, τα μέλη της επιτροπής την περασμένη Κυριακή είδαν πράγματα που δεν περίμεναν, ενώ δήλωσε ότι αν ο εισαγγελέας δεν τα εκτιμήσει αναλόγως και δεν ασκηθεί δίωξη, τότε θα πρέπει να έχει στα χέρια του μήνυση της επιτροπής αγώνα πολιτών, που θα αποφασιστεί αν κατατεθεί μετά το Πάσχα. Ο κ. Λημνιός είπε ότι χθες η Επιτροπή ζήτησε από το Τελωνείο Βόλου αντίγραφα των συνοδευτικών εγγράφων των πλοίων που μετέφεραν υλικό για καύση στην ΑΓΕΤ. «Πάνω στις παλέτες της νταλίκας που σταματήσαμε την Κυριακή δεν υπήρχε κανενός είδους σήμανση. Σε κάθε περίπτωση έπρεπε να απευθυνθούμε σε μια υπηρεσία που γνώριζε και περιμένουμε απάντηση. Ο προϊστάμενος του Τελωνείου μας ενημέρωσε ότι μπορεί να μην ικανοποιηθεί το αίτημά μας κάνοντας λόγο για προσωπικά δεδομένα», τόνισε το μέλος της επιτροπής. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι αν δεν λάβουν αντίγραφα από το Τελωνείο, θα τα ζητήσουν δικαστικά και εκτίμησε ότι αν το υλικό περιγράφεται σαν RDF στα έγγραφα, υπάρχει παράβαση γιατί το υλικό αυτό που αντίκρισαν την Κυριακή δεν ήταν. «Εάν αυτούς τους πέντε μήνες φέρνουν υλικό που δεν είναι RDF υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα», δήλωσε ο Στ. Λημνιός που κατέληξε ότι κάποιοι υποτίμησαν την ικανότητα της τοπικής κοινωνίας να σκέφτεται και να αντιδρά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.