Ν. Χατζόπουλος: «Η κυβέρνηση προχωρά σε διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με την είσοδο ιδιωτών

Πυρά μέσω του «Ράδιο ΕΝΑ», κατά Χατζηδάκη από τον πρόεδρο του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ.)

Για το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης απονομής συντάξεων αλλά και για την πρόθεση της κυβέρνησης να απευθύνονται οι συνταξιούχοι σε ιδιώτες δικηγόρους και λογιστές για την έκδοση των συντάξεων αυτών, μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή, ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων ΕΝΔΙΣΥ, Νίκος Χατζόπουλος, υπογραμμίζοντας κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, αν η κυβέρνηση δεν θέλει να προχωρήσει σε διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.
«Έχουμε μία κυβέρνηση με δύο πολιτικές του κου Βρούτση και του Χατζηδάκη. Σε κανένα πρόγραμμα της ΝΔ προεκλογικά δεν αναφερόταν ότι θα διαλύσει τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Γιατί αυτό γίνεται τώρα, με την είσοδο των ιδιωτών, πληρώνοντας λογιστές και δικηγόρους που είναι επιστήμονες και δεν έχουν καθήκον να εκδίδουν συντάξεις» υποστήριξε ο κ. Χατζόπουλος, στρέφοντας στη συνέχεια τα πυρά του κατά του κου Χατζηδάκη.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, αν είχε γίνει η ανανέωση των συμβάσεων θα είχαμε ήδη μείωση κατά 30% των εκκρεμών υποθέσεων, με βάση τα στοιχεία του ΑΤΛΑΣ που οι ίδιοι βγάζουν! «Μέσα σ’ αυτό το παιχνίδι είναι και ο κ. Μητσοτάκης που διόρισε τον κο Χατζηδάκη ως άτομο ειδικού σκοπού» συμπλήρωσε και τόνισε ότι είναι υποχρέωση του κράτους να βγάλει τις συντάξεις αυτών που έχουν καταβάλλει εισφορές.

Ακόμη ο δικηγορικός σύλλογος
δεν έχει λάβει απάντηση!

Από εκεί και πέρα, την περασμένη Τρίτη ο κ. Χατζηδάκης είχε μία συνάντηση με το προεδρείο του ΔΣΑ, με τον πρόεδρο Δημήτρη Βερβεσό να θέτει ερωτήματα όσον αφορά τη νομιμότητα υπογραφής των αποφάσεων συντάξεων και πόσα χρήματα θα διατίθενται. «Έως τώρα ο ΔΣΑ δεν έχει πάρει απάντηση, ούτε μπορεί να υποβαθμιστεί ο ρόλος των δικηγόρων. Οι δικηγόροι λένε ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν καμία τέτοια απόφαση» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ.

Αποφάσεις δικαστηρίων
δικαιώνουν συνταξιούχους

Τέλος, για τις αγωγές όσον αφορά τα αναδρομικά, ο κ. Χατζόπουλος δήλωσε ότι έχουν προκύψει αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν όσους προσέφυγαν κατά των περικοπών για το 11μηνο και ειδικότερα όσον αφορά τα κύρια δώρα με τόκο 6%. «Οπότε όσοι δεν έχουν κάνει αγωγές πρέπει να κινηθούν άμεσα. Είναι 1300 ευρώ περίπου. Επίσης υπάρχει απόφαση που δίνει μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018 τα χρήματα και υπάρχει περίπτωση να πάει το θέμα σε ειδικό δικαστήριο» κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.