Νάνσυ Καπούλα: Μείζονος σημασίας η προσβασιμότητα για μια ανθρώπινη πόλη (ηχητικό)

«Επικρατεί η απόλυτη αναρχία στο κέντρο του Βόλου» δήλωσε στο «Ράδιο-Ένα» η υποψήφια δήμαρχος

Τη διαπίστωση, ότι αυτή τη στιγμή επικρατεί η απόλυτη αναρχία στο κέντρο του Βόλου και το γεγονός, ότι για μια ανθρώπινη πόλη,, μείζονος σημασία θέμα, αποτελεί η προσβασιμότητα των πολιτών, όπως κυρίως των ΑμεΑ, έκανε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5» και τον Γιώργο Καρεκλίδη, η πρόεδρος του ΤΕΕ και υποψήφια δήμαρχος Βόλου, Νάνσυ Καπούλα. Ακούγοντας τα προβλήματα που απασχολούν τους συμπολίτες με κινητικά προβλήματα, η κ. Καπούλα τόνισε πως «ό,τι αφορά στα άτομα με αναπηρία, σίγουρα μπορεί να αφορά και τον οποιονδήποτε από εμάς, που μπορεί να πάθει ένα ατύχημα, να σπάσει ένα πόδι, να μην μπορεί να μετακινηθεί.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτές οι υποδομές και η προσβασιμότητα είναι μείζονος σημασίας για μια πόλη που θέλει να σέβεται την ανθρώπινη υπόσταση και να προσφέρει σύγχρονες δομές στους δημότες και μπορεί να αφορά τον οποιονδήποτε, καθώς τα θέματα βιώσιμης κινητικότητας πλέον έχει γίνει κατανοητό είναι ότι τα θέματα που αφορούν άτομα με αναπηρία, γονείς με το καροτσάκι, όλες τις κατηγορίες ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να κυκλοφορούν μέσα σε μια πόλη υπό ανθρώπινες συνθήκες και με ποιότητα ζωής. Αυτή τη στιγμή επικρατεί η απόλυτη αναρχία στο κέντρο του Βόλου. Το κυκλοφοριακό στην πόλη μας σε ότι αφορά τις κεντρικές οδούς πραγματικά έχει οξυνθεί και επιβαρυνθεί. Όταν θες να κάνεις ένα κέντρο φιλικό προς τον δημότη, τον πεζό, τον ποδηλάτη δεν μπορείς να δέχεται ή να οδηγείς τον φόρτο στο κέντρο. Πρέπει να δούμε τα θέματα της πόλης με ειλικρίνεια, με ανοιχτό μυαλό και στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα μιλήσουμε, όπως κάναμε τόσα χρόνια, για τα προβλήματα της πόλης».
Η κ. Καπούλα χαρακτήρισε το κέντρο της πόλης “απαγορευμένο” για τους συμπολίτες μας με προβλήματα κίνησης, όρασης, κώφωσης, αλλά και όσους έστω και προσωρινά αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα κατά την μετακίνησή τους. Όπως ήταν αναμενόμενο και λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας και του ρόλους της στον επιστημονικό χώρο του ΤΕΕ, αναφέρθηκε και στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, που μαστίζει το κέντρο της πόλης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στους χώρους άθλησης, οι οποίοι δεν έχουν διαμορφωθεί ώστε να μπορούν και οι συμπολίτες μας με αναπηρία να τους χρησιμοποιούν. Στην συνέντευξή της αναφέρθηκε διεξοδικά με παραδείγματα και δεσμεύτηκε και παρουσίασε άμεσες και εφικτές λύσεις, ώστε οι υποδομές που ανήκουν στο δήμο Βόλου να αποκτήσουν ισότιμες συνθήκες για τους δημότες. Επίσης, έθεσε ως βασική προτεραιότητα την ανάγκη να γίνουν τέτοιες και τόσες παρεμβάσεις, ώστε τόσο το κέντρο του Βόλου όσο και της Ν. Ιωνίας να γίνει φιλικότερο και πιο ανθρώπινο για όλους τους δημότες

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.