Νατάσα Οικονόμου: Ανικανότητα και έλλειψη προετοιμασίας, η απόφαση για το Συνεδριακό

Είπε ότι η απόφαση για αποχή από το Δ.Σ., ήταν πολιτική πράξη διαμαρτυρίας

Το γεγονός ότι η μετονομασία από τη Δημοτική Αρχή Βόλου του Συνεδριακού σε Εκθεσιακό Πολυχώρο, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δείχνει περίτρανα την έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού, την ανικανότητα και την έλλειψη προετοιμασίας, τόνισε η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νατάσα Οικονόμου, που χαρακτήρισε την απόφαση των 12 συμβούλων των μειοψηφιών να απέχουν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πολιτική πράξη διαμαρτυρίας.
Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας μίλησε στο «Ράδιο Ένα» αναφερόμενη στην απόφαση για μετονομασία του συνεδριακού σε Εκθεσιακό Πολυχώρο, είπε ότι όποιος δει τον τίτλο και μόνο, κουνάει το κεφάλι του περίλυπος για την έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού, την ανικανότητα και την έλλειψη προετοιμασίας.

«Ανερμάτιστη απόφαση»

Όπως είπε, πρόκειται για μια ανερμάτιστη απόφαση, καθώς ο χώρος ήταν ένα Εκθεσιακό Κέντρο που εξυπηρετούσε παράλληλα και τοπικές αθλητικές ομάδες, πήρανε μια απόφαση να το κάνουν Συνεδριακό Κέντρο, ξεκίνησαν να το φτιάχνουν χωρίς να ακολουθούν τη νομοθεσία, δεν είχαν τις κατάλληλες άδειες, ήδη έκαναν ένα συνέδριο, που δεν ξέρουμε ποιος το αποφάσισε και με τι εχέγγυα, κάθε τρεις και λίγο έφερναν αποφάσεις με πολλά οικονομικά ποσά.
«Έφτασε τώρα στο σημείο η Δημοτική Αρχή, να δει ότι δεν πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις και ξαναγυρνά εκεί που ήταν, σε μια προσπάθεια μήπως καταφέρουν και βρουν καμία «τρύπα» στη νομοθεσία, για να μπορέσουν, κατ’ όνομα έστω, να κάνει το σχεδιασμό της και να φαίνεται ότι κάτι έχει κάνει», δήλωσε η κα Οικονόμου.

Πολιτική πράξη διαμαρτυρίας

Η απουσία 12 δημοτικών συμβούλων των μειοψηφιών από την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ήταν μια απουσία με νόημα. Μια πολιτική πράξη, μια διαμαρτυρία, δήλωσε η δημοτική σύμβουλος.
Σύμφωνα με τη Νατάσα Οικονόμου «βλέπουμε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της παρούσας Δημοτικής Αρχής, μέχρι και την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. με τα απαξιωτικά και εξευτελιστικά γεγονότα που συνέβησαν, ήταν σαν στοχευμένα προς την ένταση, που αποτελούν προσβολή για το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και του προέδρου».

«Προκαλούν τον διχασμό στην τοπική
κοινωνία, τον εκφοβισμό και τη φίμωση»

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας είπε ότι σχεδόν κάθε φορά το Δημοτικό Συμβούλιο μετατρέπεται σε αρένα και αυτά τα θλιβερά γεγονότα κάνουν τον γύρο της Ελλάδας, μέσω του διαδικτύου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «στόχος είναι μονίμως να προκαλούν τον διχασμό στην τοπική κοινωνία, τον εκφοβισμό και τη φίμωση, των αντιπολιτεύσεων ή όποιου πολίτη δεν συμφωνούν μαζί τους».
Σύμφωνα με την ίδια, η αντίδραση των 12 συμβούλων ήταν κοινή – έστω και εάν δεν προέρχονται από τον ίδιο χώρο και έχουν πολλές διαφωνίες σε διάφορα ζητήματα μεταξύ τους – ωστόσο είναι κάποια πράγματα που τους κάνουν να ξεπεράσουν τα παραπάνω, όπως η έλλειψη σεβασμού απέναντι στους θεσμούς, η καταρράκωση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο εξευτελισμός όλων με τις διάφορες επιθέσεις που έχουν δεχτεί.

«Αγοραία η συμπεριφορά του προέδρου»

«Είδαμε χθες να μην προβληματίζεται κανείς απ’ όλα αυτά, την αγοραία συμπεριφορά του προέδρου, που προξένησε θλίψη όταν έλεγε να μην ξαναπατήσουμε και να φύγουμε από την πόλη και οι κλασικές απειλές του δημάρχου για μηνύσεις», τόνισε η κα Οικονόμου, που πρόσθεσε ότι αυτό δείχνει πόσο χάνουν την ψυχραιμία τους και προσπαθούν να εκφοβίσουν.
Η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» είπε ότι είναι θλιβερές οι στιγμές που ζουν τέσσερα χρόνια τώρα και η κίνηση της αποχής ήταν ένα μήνυμα ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, ούτε να εκτραχυνθεί, περισσότερο γιατί την έχουν φέρει σε ένα οριακό σημείο η Δημοτική Αρχή και ο πρόεδρος με τη συμπεριφορά του. Πλέον οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης θα εξετάζουν τη στάση τους κατά περίπτωση και θα αντιδρούν ανάλογα.

Fake news ο απολογισμός

Σχετικά με τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Οκτωβρίου, η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης», είπε ότι πέρυσι είχαν χαρακτηρίσει τον απολογισμό Fake news και εκτίμησε ότι μάλλον το ίδιο θα είναι και φέτος. «Εδώ είμαστε και δεν έχουμε δει να κάνουν κάποιο έργο, εκτός από τα λουλούδια και τις λάμπες που παραγγέλνονται για τα Χριστούγεννα και τους τραγουδιστές που εξαγγέλλεται ότι θα έρθουν», εξήγησε.

«Απορούμε τι έχουν να δείξουν ως έργο»

Η Νατάσα Οικονόμου τόνισε ότι αν δει κανείς τι έχει γίνει αυτά τα τέσσερα χρόνια, εκτός από τους κυκλικούς κόμβους, που ήταν έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής με εξασφαλισμένα χρήματα από την συμπολίτισσα υφυπουργό κα Χρυσοβελώνη και η Δημοτική Αρχή κατόρθωσε μάλιστα να έχει αστοχία 350.000 € με τον τρόπο που το έκανε. «Απορούμε τι έχουν να δείξουν ως έργο. Έχουν να δείξουν τους εκφοβισμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι σημαντικό ως έργο», τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.