Ο μονόλογος του πολιτικού απατεώνα

Ο Αχ. Μπέος, παρέδωσε μαθήματα εντιμότητας σε δικαστές, πολιτικούς, κόμματα, πολίτες και Μ.Μ.Ε.

Σε έναν… μονόλογο, κατά τον οποίο, παρέδωσε μαθήματα εντιμότητας σε δικαστές, πολιτικούς, κόμματα, πολίτες, αλλά και Μ.Μ.Ε. που του ασκούν κριτική, προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χωρίς ντροπή και με ψέματα, ο Αχ. Μπέος, παρουσίασε το …μαύρο, άσπρο!
Πιο συγκεκριμένα, μηνύσεων συνέχεια κατά των ηθικών αυτουργών όπως τους χαρακτήρισε, των επεισοδίων στο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη προανήγγειλε στη συνέντευξη Τύπου ο Αχ. Μπέος, κάνοντας μαθήματα δημοσιογραφίας και κατηγορώντας ΜΜΕ ότι παραποίησαν τα γεγονότα και δεν υπήρχαν μπράβοι όπως καταγγέλθηκε στις συνεδριάσεις, ενώ για μια ακόμη φορά επιτέθηκε κατά του πρώην δημάρχου Π. Σκοτινιώτη, δικαστών για το θέμα της ΕΡΓΗΛ, αλλά και εκδοτών.

«Η ΔΕΥΑΜΒ είναι ό,τι πιο αμαρτωλό υπάρχει στην πόλη»

Ο δήμαρχος έδωσε τη συνέντευξη παρουσία ακροατηρίου, που τον χειροκρότησε θερμά μετά το τέλος της, αλλά και αστυνομικών με πολιτικά και, αφού άσκησε κριτική κατά δημοσιογράφων, είπε ότι η Δημοτική Αρχή αγωνίζεται για τα συμφέροντα του Βολιώτη και της Βολιώτισσας και η ΔΕΥΑΜΒ είναι ό,τι πιο αμαρτωλό υπάρχει στην πόλη, καθώς υπηρεσιακοί και θεσμικοί παράγοντες έκλεισαν τα μάτια και φτάσαμε στο σημείο η ΕΡΓΗΛ να διεκδικεί παράνομα κατά την άποψή του 9-10 εκ. €.
«Το 2014 που αναλάβαμε ως Δ.Α. παραλάβαμε τελεσίδικη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Ζητούσαμε σημαντικά έγγραφα έργων και οι υπάλληλοι τα έψαχναν για πρώτη φορά, γιατί κανένας προηγούμενος δεν τα είχε ζητήσει», δήλωσε ο δήμαρχος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτροπή Ξηρακιά αποδείχθηκε παράνομη από το Εφετείο Λάρισας και με τη σύστασή της η ΔΕΥΑΜΒ ενίσχυσε τη θέση της ΕΡΓΗΛ. Επίσης ανέφερε ότι ο κ. Ξηρακιάς, ως πρόεδρος της επιτροπής δεν υπέγραφε, με αποτέλεσμα το έργο να παραληφθεί αυτοδίκαια.
Ο Αχ. Μπέος επισήμανε ότι στις 22 – 5 – 2018 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά 220 σελίδων με αποδεικτικά έγγραφα στην Εισαγγελία Βόλου, που κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς και στην σχετική επιτροπή στις Βρυξέλλες κατά παντός άλλους υπευθύνου, με κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, σωρεία απτών στοιχείων για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που αδιαφορούσαν οι προηγούμενοι πολιτικοί προϊστάμενοι. «Από το 2014 έχουμε καταθέσει 32 αγωγές στα δικαστήρια για να προασπίσουμε τα χρήματα της ΔΕΥΑΜΒ, όπως και για το 1.400.000 € της τράπεζας Πειραιώς, που κατάσχεσε χρήματα υπέρ της ΕΡΓΗΛ. Τέλος, ανέγερε ότι είναι ψέματα ότι η Δημοτική Αρχή αποδέχτηκε ότι έγινε έργο 3 εκ. €, έχει καταθέσει αγωγή και επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της.

Επίθεση κατά Σκοτινιώτη

Σειρά είχε στη συνέχεια ο πρώην δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτη για τον οποίο ο Αχ. Μπέος είπε ότι ήταν ό,τι πιο σκοτεινό, που υπηρέτησε την πόλη με γνώμονα όχι το συμφέρον της. Όπως είπε «το 2011 έδωσε 1εκ. ευρώ σε συμβιβασμό με την ΕΡΓΗΛ για να μην προχωρήσει η διαδικασία και να μείνει «ατσαλάκωτος», ενώ θα μπορούσε να κάνει αίτηση αναστολής.
Τον χαρακτήρισε δε πολιτικό απατεώνα και διερωτήθηκε με ποια απόφαση έδωσε 1 εκ. € στην ΕΡΓΗΛ, της ΔΕΥΑΜΒ ή του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόσθεσε δε ότι όλα ήταν σιωπηλά και κάποιοι τα κουκούλωναν όλα στην πόλη.

«Αθεόφοβοι οι δικαστές»

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής ήταν να τεθεί η ΔΕΥΑΜΒ σε καθεστώς εκκαθάρισης και να περιέλθει στο Δήμο, είπε ο δήμαρχος και διερωτήθηκε που είναι η ιδιωτικοποίηση. «Αυτή η λύση είναι ότι καλύτερο για να προστατέψει τα συμφέροντα των πολιτών και της επιχείρησης για να αποφύγουμε την είσπραξη της οφειλής από την ΕΡΓΗΛ», είπε.
Ο Αχ. Μπέος είπε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για τους δικαστές, που μέχρι σήμερα στάθηκαν στο γράμμα του Νόμου. «Αυτοί οι αθεόφοβοι. Δεν έκαναν ούτε μια επιτροπή να αναζητήσουν τις ευθύνες», τόνισε.

«Κοπρίτες, αληταράδες, με αλογοουρές και τατουάζ»

Σχετικά με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις αρχές της εβδομάδας, τόνισε ότι επί 10 ημέρες γινόταν προπαγάνδα για να πάει ο κόσμος στη συνεδρίαση. Σύμφωνα με τον Αχ. Μπέο, στην αίθουσα του Δ.Σ. υπήρχαν οι πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων, πολίτες που πήγαν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και 80-100 εργαζόμενοι, που είχαν στάση εργασίας και δικαιολογημένα πήγαν να ενημερωθούν, γιατί θιγόντουσαν τα συμφέροντά τους. «Από την άλλη είχαμε κοπρίτες, αληταράδες, με αλογοουρές με σκουλαρίκια στη μύτη και τατουάζ και 5-6 κυρίες που βαριόντουσαν να μαγειρέψουν», τόνισε και πρόσθεσε ότι ήταν το μεγαλύτερο φιάσκο, γιατί ο λαός του Βόλου έχει εμπιστοσύνη τόσο στο Δήμαρχο και στη Δ.Α. και ξέρουν την αλήθεια.

Στη συνέχεια τα έβαλε με τους δημοσιογράφους που έγραψαν ότι υπάρχουν μπράβοι και μετά ότι έγιναν συλλήψεις, ενώ «για μια φορά η Αστυνομία έκανε τη δουλειά της και προχώρησε αυτεπάγγελτα».
«Σέβομαι τις απόψεις όλων των ανθρώπων, έστω κι αν είναι ακραίες. Θα κριθούμε από τους πολίτες που δεν έχουν συμφέροντα, κατάλοιπα κι αγκυλώσεις και δεν εκπροσωπούνε πολιτικά κόμματα και θα κριθούμε πολύ σύντομα σε οκτώ μήνες», τόνισε.

Παρουσία του επαγγελματία των λαϊκών

Στη συνέχεια παρουσίασε έναν επαγγελματία των λαϊκών αγορών που ήταν στη συνεδρίαση και όπως είπε, όταν είδε τους κουκουλοφόρους να επιτίθενται στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου πήγε να τον προστατέψει και για το λόγο αυτό προσήχθη στην Αστυνομία.
Ακόμη, επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, για την ανακοίνωση που έβγαλαν για να καταδικάσουν τα γεγονότα αποκαλώντας τους «ξεφτίλες». Επίσης κατήγγειλε ότι σήμερα υπήρχε κάλεσμα στο Facebook «για να χαλάσουν τη φιέστα του Μπέου», προσθέτοντας ότι δική τους έννοια είναι να ομορφύνει την πόλη και όχι να κάνει φιέστες. Όπως είπε «δημιουργούμε, κάνουμε έργα, φτιάχνουμε ένα αύριο λαμπρό για την πόλη μας. Έρχονται πάρα πολλά».

Επιτέθηκε κατά δύο εκδοτών

Ο δήμαρχος επιτέθηκε κατά των εφημερίδων «Μαγνησία» και «Θεσσαλία» κατηγορώντας τον εκδότη της πρώτης ότι χρωστάει πάνω από 3,5 εκ. € στο Δημόσιο και τον δεύτερο, ότι πήρε «θαλασσοδάνεια», έβγαλε τα χρήματα στην Αμερική, ενώ τόνισε ότι και οι δύο όπως είπε, έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους. Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί για την περίπτωση του Ομίλου Καρεκλίδη δεν επεμβαίνει ο εισαγγελέας διαφθοράς για να ελέγξει αν υπάρχουν παραστατικά για τις διαφημίσεις που βάζει. Ο ίδιος πρότεινε στους εργαζόμενους να τους δώσει μισθό 10% παραπάνω για να γράφουν την αλήθεια και κατηγόρησε τα δύο μέσα ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία κατά της Δημοτικής Αρχής…

Νέος γύρος μηνύσεων

Ο Αχ. Μπέος είπε ότι γνωρίζει ποιοι είναι ηθικοί αυτουργοί της κατάστασης και θα κάνει μήνυση, όχι στα παιδιά, αλλά σ’ αυτούς. Κατονόμασε δε τους δημοτικούς συμβούλους Ν. Κανελλή, Θ. Κλημόπουλο και το μέλος της Κίνησης Πολιτών Β. Γαλανόπουλο και είπε ότι έδωσε εντολή να κατατεθεί μήνυση σε βάρος τους.

«Με προσωπική μου εγγύηση»

Ο Αχ. Μπέος αναφέρθηκε στον κυκλικό κόμβο Τελωνείου που παραδόθηκε σήμερα λέγοντας ότι χρειάστηκε συμπληρωματική σύμβαση και αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με τον ΟΣΕ, το Ελεγκτικό Συμβούλιο την απέρριψε για να δημιουργήσει πρόβλημα στο έργο.
«Με προσωπική μου εγγύηση οι εργασίες συνεχίστηκαν, ο κόμβος δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία και θα ολοκληρωθεί σε 15 – 20 ημέρες και θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα σταματήσουν να ενοχλούν και θα ξεκινήσει και ο τέταρτος κόμβος του Δημαρχείου», τόνισε.

«Με περίμεναν κουκουλοφόροι»

Ο δήμαρχος είπε ότι την Τετάρτη παρακολουθούσε με τον μικρό του γιο τον αγώνα της ΑΕΚ σε κατάστημα του Βόλου και την ώρα που πάρκαρε στο σπίτι του, του κόρναρε ένας πολίτης και την ώρα που άνοιγε την πόρτα για να βγει, βγήκαν πίσω από θάμνους δύο άτομα με κουκούλες και φούτερ, που προφανώς φοβήθηκαν. Σύμφωνα με τον ίδιο το περιστατικό καταγράφηκε από την Αστυνομία και έγινε αναφορά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.
«Οι μπράβοι δεν φοράνε κουκούλες έρχονται βαράνε και φεύγουνε. Οι άλλοι καταστρέφουν περιουσίες. Αναφέρομαι σε αυτούς που θεωρούσανε το Δήμο δικό τους σπίτι. Το ποτήρι θα το πιούμε μέχρι τέλος. Δε φοβήθηκα και δε θα φοβηθώ μέχρι τώρα. Αλλά τώρα αγριεύουν τα πράγματα και να ξέρει κι ο κόσμος με τι σκουπίδια – σκουλήκια σε αυτή την πόλη που κάνουν δήθεν τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς», ανέφερε.
Τέλος, κατήγγειλε το μέλος της Κίνησης Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ Μ. Βαξεβανόπουλο για ένα τραγούδι που ανάρτησε το fb.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.