Σφραγίζεται και μένει εκτός η γεώτρηση που εντοπίστηκε η σαλμονέλα στο Στεφανοβίκειο

Δεν μπορεί να επανέλθει σε φυσιολογικές τιμές, ενώ μένουν δυο ακόμη γεωτρήσεις σε λειτουργία

Παύει οριστικά τη λειτουργία της γεώτρηση στο Στεφανοβίκειο, όπου εντοπίστηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας, η οποία θα σφραγιστεί και θα ξηλωθεί το αντλητικό της συγκρότημα, διότι δεν μπορεί να επανέλθει σε φυσιολογικές τιμές. Τα παραπάνω ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, ο οποίος είπε ότι την ερχόμενη Δευτέρα παρουσία επιτροπής, θα σφραγιστεί εντελώς η γεώτρηση όπου βρέθηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας και θα εξαχθεί και το αντλητικό συγκρότημα.
«Δεν μπορεί να επανέλθει σε φυσιολογικές μετρήσεις και θα απομονωθεί πλήρως. Αναφορικά με το θέμα της επάρκειας του νερού, μένουν δύο γεωτρήσεις. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την ενοικίαση μιας γεώτρησης καθώς εντοπίστηκαν τέσσερις κατάλληλες γεωτρήσεις με ποσότητα ικανοποιητική και καλό νερό. Επιπλέον ξεκινήσαμε διαδικασία για να εξευρεθεί νέα γεώτρηση», επισήμανε.
Σύμφωνα με τον κ. Νασίκα, οι γεωτρήσεις του Δήμου ελέγχθηκαν και από τον ΕΟΔΥ και με προτεραιότητα ο έλεγχος συνεχίζεται στις γεωτρήσεις των δήμων πέριξ της λίμνης Κάρλας. «Επιπλέον η ΔΕΥΑ Ρ. Φεραίου κάνει συνεχείς ελέγχους και παρακολουθούμε το θέμα ενώ τα δείγματα ελέγχονται πλέον όλα και για σαλμονέλα, μετά από αυτό που συνέβη και ταλαιπωρήθηκαν εκατοντάδες δημότες», εξήγησε ο δήμαρχος.
Ο κ. Νασίκας ανέφερε ακόμη ότι εδώ και δύο ημέρες ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας κατάφερε να θέσει σε λειτουργία τρία από τα τέσσερα αντλιοστάσια που παίρνουν νερό από τη λίμνη Κάρλα για να ποτιστούν 15.000 στρέμματα παραλίμνιων καλλιεργειών, ενώ γίνεται προσπάθεια να επιδιορθωθεί και να δοθεί σε χρήση το αντλιοστάσιο του Ριζομύλου.
Τέλος, ο δήμαρχος Ρ. Φεραίου ανέφερε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ξεκαθάρισε τι θα γίνει με το θέμα της μετεγκατάστασης της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο. «Παρακολουθούν και αυτοί την εξέλιξη του φαινομένου γιατί επιπλέον πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα συμβεί ξανά κάτι τέτοιο», τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.