Ο «Όμιλος Καρεκλίδη» στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Αύριο εκδήλωση παρουσίασης της ειδικής έκδοσης με τίτλο «Η επόμενη μέρα στη Μαγνησία και στην Ελλάδα»

Με υψηλές προσδοκίες και αναμονή σημαντικών εξαγγελιών από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ανοίγει αύριο τις πύλες της η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τόσο οι παραγωγικοί φορείς της Μαγνησίας, όσο και οι συνδικαλιστικοί θα δώσουν, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, δυναμικό παρών στην ΔΕΘ με διεκδικήσεις για μείωση της φορολογίας, βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, των εργασιακών και μισθοδοτικών δικαιωμάτων και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο Όμιλος Καρεκλίδη, συμμετέχοντας μαζί με άλλες 13 επιχειρήσεις του νομού Μαγνησίας που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας, δίνει δυναμικό παρών, ξεπερνώντας αυτή τη φορά τα σύνορα του νομού με σκοπό να διευρύνει το πεδίο επιρροής του και να αναδείξει μείζονα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και όχι μόνο σε ένα ευρύτερο κοινό.
Λειτουργώντας με παρεμβατικό τρόπο ο Όμιλος Καρεκλίδη, ως ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, διαμορφώνει για ακόμη μια φορά, όπως κάνει άλλωστε εδώ και τρεις δεκαετίες, την ατζέντα για την επόμενη μέρα. Έχοντας διοργανώσει τρία επιτυχημένα συνέδρια τα οποία άφησαν θετικό στίγμα στην τοπική κοινωνία, παρεμβαίνει πλέον με μία ειδική έκδοση με απόψεις 35 συνολικά αξιόλογων αρθρογράφων από την πολιτική, την ακαδημαϊκή και την επιχειρηματική κοινότητα οι οποίοι καταθέτουν προτάσεις για την επόμενη μέρα στη Μαγνησία και στην Ελλάδα με αφορμή την ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής στις 21 Αυγούστου 2018.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ένας Όμιλος ΜΜΕ από τη Μαγνησία δίνει το παρών με τον τρόπο αυτό στη ΔΕΘ, κάτι που σηματοδοτεί βέβαια μια σειρά ενεργειών που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες.

Εκδήλωση – Παρουσίαση της ειδικής έκδοσης
Με αφορμή την κυκλοφορία της ειδικής έκδοσης «Η επόμενη μέρα στη Μαγνησία και στην Ελλάδα» που θα διανεμηθεί στην εφετινή 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σε συνεργασία του Ομίλου Καρεκλίδη με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, διοργανώνεται εκδήλωση – συζήτηση το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα C του Συνεδριακού Κέντρου «Νικόλαος Γερμανός» στον χώρο της HELEXPO.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η ειδική έκδοση που φιλοξενεί άρθρα και απόψεις πολιτικών, ακαδημαϊκών και τεχνοκρατών για τη μετά τα μνημόνια εποχή.
Παράλληλα θα γίνει συζήτηση για το ίδιο θέμα, ενώ σύντομες παρεμβάσεις θα γίνουν από την Υφυπουργό Εσωτερικών κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τον Επ. Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νίκο Παναγιώτου και τον Γραμματέα Νεοφυούς, Καινοτόμου και Νεανικής Επιχειρηματικότητας του ΚΙΝΑΛ κ. Παναγιώτη Βλάχο και τον Λέκτορα Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι κ. Κωνσταντίνο Μουτσιάνα.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Αρχιμήδης – Δημήτρης Καρεκλίδης, δημοσιογράφος και Εκδότης της Εφημερίδας «Μαγνησία», ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω σε ηλεκτρονική μορφή την ειδική έκδοση

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην 83η ΔΕΘ

Με 14 συνολικά επιχειρήσεις συμμετέχει και φέτος το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα εγκαινιάσει αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο εκθεσιακός χώρος του Επιμελητηρίου εκτείνεται σε 100 τετραγωνικά μέτρα, εντός του περιπτέρου της ΚΕΕ (περίπτερο 3 stand 15) και σε αυτόν θα εκθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους δεκατέσσερις επιχειρήσεις από τη Μαγνησία και πιο συγκεκριμένα οι εξής:

ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΥ ΕΛΕΝΗ – DYNAMIC COACHING LAB – ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
ΒΗΛΑΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ – MOLY THE MYTHIC ANTIDOTE ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ
ΓΕΩΡΓΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ – KASELAKI.gr – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΨΕΥΔΟΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ
ΚΡΑΒΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ
ΜΥΛΩΝΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ – ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ
ΣΠΑΝΟΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ (ΚΕΡΑΛΟΙΦΕΣ-ΣΑΜΠΟΥΑΝ-ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ)
ΦΩΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ
Α.ΠΑΣΙΟΥΔΗΣ-Π.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Ο.Ε. – ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ-ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΠΙΠΛΩΝ
ΚΑΡΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΝΤΙΖΟΤΕΧΝΙΚΗ
ΜΟΣΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΕΠΙΠΛΑ
ΣΑΛΙΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΞΥΛΙΝΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΞΥΛΙΝΑ ΜΙΚΡΟΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΚΟΣΜΗΜΑ
ΥΙΟΙ ΠΛΑΣΤΑΡΑ Ο.Ε. – ΧΥΤΗΡΙΑ
ΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ
ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΕΚΛΙΔΗ – ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, επικεφαλής μελών της Δ.Ε. και Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και ο Διευθυντής αυτού.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Επιμελητηρίων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στο χώρο της ΔΕΘ ο κ. Μπασδάνης υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ότι κύριο ζητούμενο πρέπει να είναι η άμεση αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για να μπορέσουν να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπασδάνης σημειώνει ότι «θα περιμένουμε να ακούσουμε ακόμη από τον πρωθυπουργό συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις που θα πρέπει να τρέξουν με πιο γρήγορους ρυθμούς και να έχουν στόχευση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τα κόκκινα δάνεια και η ρύθμιση οφειλών στους επαγγελματίες, αποτελούν τροχοπέδη για την βιωσιμότητα του επιχειρείν γι’ αυτό και ευελπιστούμε σε αλλαγή πολιτικής στα αρμόδια υπουργεία που μέχρι τώρα μόνο φιλικά δεν ήταν ως προς την επιχειρηματικότητα.
Τέλος, εμείς οι επαγγελματίες περιμένουμε τις μεταρρυθμίσεις που κατά καιρούς εξαγγέλλονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά ουδέποτε τις είδαμε να γίνονται πράξεις».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.