Ο Β. Μπαντίδης μιλά για τα παράδοξα και ανεξήγητα- «Θέματα με τα οποία έχω ασχοληθεί επιβεβαιώθηκαν…»

Ο παρουσιαστής του «Κώδικα Μυστηρίων» για τους μύθους και τις δοξασίες

Ο Βασίλης Μπαντίδης παρουσιάζει εδώ και 12 χρόνια από το 2011 την εκπομπή «Κώδικας Μυστηρίων» από το κανάλι του Astra. Μια εκπομπή που χρόνια τώρα ασχολείται κυρίως με θέματα μυστηρίου, παράδοξα και ανεξήγητα ζητήματα, μύθους και δοξασίες, μυστικιστικές αντιλήψεις, τη σύνδεση της αρχαίας επιστήμης με τη νέα επιστήμη, αρχαιολογικές ανακαλύψεις που ιδωμένες από άλλη οπτική μας αποκαλύπτουν μυστικά που ούτε φανταζόμασταν, γεωδαιτικοί κώδικες, όπως ο τριγωνισμός της αρχαίας Ελλάδας που είναι άλλο ένα θαυμαστό μυστήριο των προγόνων μας, καθώς η ιερή, όπως αποκαλείται, χωροθεσία των ναών και των ιερών τους σχηματίζει νοητούς γεωμετρικούς σχηματισμούς που αψηφούν λογικές ερμηνείες. Τα περίφημα δύο ισοσκελή τρίγωνα που δημιουργούν ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Ναός της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα και ο Ναός του Ηφαίστου στο Θησείο της Αθήνας αλλά και το έτερο που σχηματίζεται από τον Ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, τον Παρθενώνα και τον Ναό της Αφαίας στην Αίγινα έχουν τεθεί συχνά στο στόχαστρο της σύγχρονης επιστήμης, προκαλώντας πονοκέφαλο τους επιστήμονες, καθώς Αριστοτέλης και Στράβωνας αναφέρουν ότι διόλου τυχαίο δεν ήταν το χτίσιμο των ιερών αλλά υπήρχε μια απόκρυφη μεθοδολογία, που μόνο οι μυημένοι γνώριζαν και μια θεία αναλογία. Η εκπομπή παρουσιάζει την αποκωδικοποίηση της ελληνικής γλώσσας. Επίσης την πολιτική και τις κρυφές ατζέντες της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ που συνεδριάζει μια φορά το χρόνο και στις συνεδριάσεις της μετέχουν 130 άτομα που αποφασίζουν για τις τύχες της ανθρωπότητας, τη θρυλική ομάδα ΈΨΙΛΟΝ που ανέρχεται στην αρχαιότητα και τα αγγεία που έφεραν ένα έψιλον μέσα και μετέφεραν πληροφορίες από τόπο σε τόπο, και μυστικές διδασκαλίες. ΑΤΙΑ, δυστοπικές τεχνολογίες, νεοταξική κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση, αποκαλύψεις για τα εμβόλια του covid 19. Οι εκπομπές αποκαλύπτουν συχνά ότι το Παγκόσμιο Σύστημα, δημιούργησε εντέχνως την οικονομική κρίση μέσω της σκόπιμης πολύχρονης υπερχρέωσης κρατών, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία. Οπότε στην Ευρώπη καλλιεργήθηκε ένα αποσταθεροποιητικό κλίμα σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, με επίκεντρο την χώρα μας. Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα αποτέλεσε το πείραμα οδηγό σε αυτό το μεγαλειώδες σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων που ωθεί ολόκληρο τον κόσμο προς την Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Ίσως ορμώμενος από τέτοιου είδους εκπομπές που έχει πραγματοποιήσει ο Βασίλης Μπαντίδης μας περνά το μήνυμα μέσα από τη συνέντευξή του: να πάψουν οι Έλληνες να είναι τόσο ευκολόπιστοι απέναντι στο σύστημα εξουσίας.

Συνέντευξη στη Σοφία Νικολάου

Γεννήθηκες;

Γεννήθηκα στο Βόλο και μεγάλωσα στο Βόλο… βέρος Βολιώτης!

 

Τι αγαπάς ποιο πολύ ;

Μου αρέσουν οι πολεμικές τέχνες και ο μοντελισμός από χόμπυ!

 

Μουσική που προτιμάς

Μουσική δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση και Ελληνικά και ξένα. Λίγο περισσότερο ξένα εμπορικά ..hits αλλά μουσική να πω την αλήθεια δεν ακούω πολύ… αν τύχει μόνο!

 

Βιβλία που διαβάζεις

Διαβάζω ιστορικά περισσότερο βιβλία και κυρίως για την αρχαία Ελλάδα και τους αρχαίους πολιτισμούς και αυτό μου αρέσει αρκετά!

 

Πώς αποφάσισες να γίνεις δημοσιογράφος;

Δημοσιογράφος έγινα λόγω της καλής μου απόδοσης στο μάθημα της έκθεσης στο σχολείο. Έγραφα καλές εκθέσεις και διάβαζα πολλά βιβλία λογοτεχνικά και περιοδικά από μικρός .Αυτό συνετέλεσε στο να σπουδάσω δημοσιογραφία! Βέβαια άλλο δημοσιογράφος, άλλο συγγραφέας-διότι κάποιος που τα πάει καλά με την Ελληνική γλώσσα μπορεί να κάνει και άλλα επαγγέλματα. Ωστόσο ξεκίνησα νεαρός ως δημοσιογράφος και συνέχισα ως επαγγελματίας πολλά χρόνια πιά!

 

Πότε αποφάσισες να ξεκινήσεις την εκπομπή Κώδικας Μυστηρίων ;

Ο Κώδικας Μυστηρίων ξεκίνησε ακριβώς λόγω της ενασχόλησης και της μεγάλης αγάπης που έτρεφα και τρέφω για τα θέματα μυστηρίου και την αρχαία Ελλάδα! Κυρίως για τα μυστήρια της αρχαίας Ελλάδος. Με αφορμή την ενασχόληση μου με τη δημοσιογραφία πρότεινα το project της εκπομπής το 2011 στη διεύθυνση του σταθμού ASTRA που εργάζομαι και ξεκίνησε αρχικά ως στάδιο …διερεύνησης αν θα μπορούσε να σταθεί μια τέτοια εκπομπή και πλέον έγινε θεσμός μετά από 12 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Η μοναδική πλέον τηλεοπτική δημοσιογραφική εκπομπή στην Ελλάδα για αυτά τα θέματα!

 

 

Ποιο ήταν το μήνυμα που επιθυμούσες να περάσεις όταν την ξεκίνησες;

Βασικά δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα μετά από τόσα χρόνια και δεν είχα και όταν την ξεκίνησα πολύ πιο νέος. Με το πέρασμα των ετών, βέβαια, θα έλεγα ότι έχω τελικά ναι θέλω να περάσω ένα μήνυμα για όλους τους Έλληνες-Να πάψουν να είναι τόσο ευκολόπιστοι απέναντι στο σύστημα εξουσίας! Αυτό είναι το μήνυμά μου!

 

Ξεχωρίζεις κάποιους σταθμούς στην πορεία της καριέρας σου;

Σταθμός ήταν το πρώτο οδοιπορικό στον Όλυμπο τον Οκτώβριο του 2011 όπου με τον αείμνηστο εικονολήπτη μου τότε Βαλάντη Καπίτσα καταγράψαμε εκεί συγκλονιστικά φαινόμενα-όπως αντίστροφη κίνηση οχημάτων στην περιοχή Λείβηθρα- στους πρόποδες του Ολύμπου, καθώς και μαρτυρίες για UFO σε χαράδρες του Ολύμπου κι ακόμη ότι απεικονίζεται πράγματι το πρόσωπο του Δία σε τεράστιες διαστάσεις κάπου στο βράχο στον Όλυμπο ! Ακόμη ένα ενδιαφέρον οδοιπορικό ήταν αυτό της Αταλάντης το 2012 εκεί όπου το 1990-91 είχε προσγειωθεί UFO. Εμείς τόσα χρόνια μετά που πήγαμε πήραμε μαρτυρίες-δηλώσεις από ανθρώπους που είχαν δει το φαινόμενο με τα μάτια τους. Καταγράφηκε στη μνήμη ως ένα επίσης συγκλονιστικό οδοιπορικό!

 

Πιστεύεις ότι τα θέματα με τα οποία ασχολείται η εκπομπή είναι αστικοί μύθοι  ή συνωμοσιολογίες ή κρύβονται πολλά τα οποία δεν γνωρίζουμε και τελικά θα επιβεβαιωθούν μετά από κάποια χρόνια ;

Κοίτα δε σημαίνει ότι όσα κάνουμε ως θέματα στον Κώδικα πρέπει και να ισχύουν κιόλας. Εγώ είμαι άνθρωπος της μαθηματικής λογικής. Θέλω πείραμα απόδειξη για να πιστέψω σε κάτι, να το δω με τα μάτια μου! Υπάρχουν όμως πολλά θέματα που ισχύουν, ίσως τα περισσότερα, αλλά ο πολύς κόσμος αγνοεί και δεν ενδιαφέρεται να μάθει! Μια μεγάλη μερίδα του κόσμου όμως ενδιαφέρεται κι αυτό επιβεβαιώνεται από την επιτυχία της εκπομπής.

 

Θεωρείς ότι κάποια από τα θέματα των εκπομπών σου έχουν επιβεβαιωθεί ;

Θέματα με τα οποία έχω ασχοληθεί και επιβεβαιώθηκαν για παράδειγμα είναι η ύπαρξη των χημικών ουρών, αυτό που αποκαλούμε αεροψεκασμούς και δεν πρόκειται απλώς για τα καυσαέρια των αεροπλάνων όπως προσπαθούν να μας πείσουν! Ακόμη το γεγονός ότι οι Έλληνες είμαστε αυτόχθονες και όχι απόγονοι Ινδοευρωπαϊκών στοιχείων. Επίσης ένα θέμα που θεωρώ ότι έχει επιβεβαιωθεί από την επιστήμη είναι ότι υπήρξε ένας προκατακλυσμιαίος πολιτισμός που είχε απίστευτες-προηγμένες γνώσεις! Και η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της εκπομπής είναι η ύπαρξη των ΑΤΙΑ ή πλέον UAP’s όπως τα λένε στην Αμερική με δεδομένο τον ντόρο στις συνεδριάσεις του Κογκρέσου και γενικότερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.