Οι πολυμελείς οικογένειες για …. μπάνιο ως τον Άναυρο!

Δύσκολη η κατάσταση με τα οικονομικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων Σούλα Βακουφτσή

Άπιαστο… όνειρο θα είναι για μια χρονιά ακόμη οι διακοπές για τις πολυμελείς οικογένειες και υπολογίζεται ότι μόλις μια στις τέσσερις ή μια στις έξι θα πάνε φέτος διακοπές, λόγω των αυξημένων εξόδων, όπως ανέφερε στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, η Σούλα Βακουφτσή πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Μαγνησίας.
Όπως εξήγησε, τόσο το κόστος ενέργειας που έχει εκτοξευτεί, όσο και η ακρίβεια σε όλα τα είδη πρώτη ανάγκης, έχουν ως αποτέλεσμα να είναι λίγοι αυτοί που μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να πάνε διακοπές, όπως προκύπτει και από την εικόνα του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Μαγνησίας, όπου πολλοί λίγοι έκαναν αιτήσεις για voucher τουρισμού.

«Στα πατρικά τους σπίτια… στα χωριά»

Σύμφωνα με την κα Βακουφτσή, οι οικογένειες θα προτιμήσουν να πάνε στα πατρικά τους σπίτια εκτός αστικών κέντρων και η επιστροφή στα χωριά θα γίνει… μόδα ξανά φέτος. Και αυτό ισχύει για όσους έχουν σπίτι σε χωριό, ενώ για τους υπόλοιπους προβλέπεται να μείνουν στην πόλη με «αποδράσεις» σε κοντινές παραλίες για ένα μπάνιο.
Αναφερόμενη στα voucher του προγράμματος Τουρισμός για όλους, αλλά και του Κοινωνικού Τουρισμού, η πρόεδρος των Τριτέκνων, είπε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να τα χρησιμοποιήσει κάποιος, είναι να μείνει έξι μέρες κάπου, για να πληρώσει ένα ποσοστό ως συμμετοχή, ωστόσο η πολυμελής οικογένεια πρέπει να επιβαρυνθεί με εισιτήρια, που είναι πολύ ακριβά, ειδικά αν πρόκειται για νησί. Πλέον σε ό,τι αφορά και στη Μαγνησία, δεν υπάρχει έκπτωση για μετακίνηση με πλοία και με τα άλλα έξοδα που είναι πολλά για έξι ημέρες, έστω και αν δεν πάρουν όλα τα παιδιά τους μαζί.

«Δυσκολευόμαστε να τα “φέρουμε βόλτα”»

Η κα Βακουφτσή ανέφερε ότι οι καταστάσεις είναι τρομερά δύσκολες, πολλώ δε μάλλον για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, που δυσκολεύονται να τα «φέρουν βόλτα» και δεν σκέφτονται τις διακοπές.
Η πρόεδρος των Τριτέκνων εξέφρασε παράλληλα την οδύνη της για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, με θύματα πολλές δεκάδες ανθρώπους, «στο βωμό του κέρδους για τους διακινητές ανθρώπων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.