Οι Θεσσαλοί στη Γερμανία ζουν στους …ρυθμούς του κορωνοϊού

Με τηλεργασία, διαδικτυακά σχολικά μαθήματα και ...ακύρωση όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φτάσει στις πόρτες κάθε σπιτιού της Ευρώπης και σχεδόν όλου του κόσμου. Από αυτή δεν εξαιρείται και η Γερμανία η οποία καταγράφει χιλιάδες κρούσματα. Στην κεντρική χώρα της Ευρώπης διαμένουν και χιλιάδες Θεσσαλοί, οι οποίοι κι αυτοί, ζουν υπό το φόβο του κορωνοϊού , προσαρμόζοντας όμως τις ζωές τους στα μέτρα πρόληψης εξάπλωσης του ιού που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας, μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή για την καθημερινότητα των συμπατριωτών μας που έχει αλλάξει, όπως σε όλο τον κόσμο.
«Δεν ζούμε κάτι διαφορετικό οι Θεσσαλοί που ζούμε στη Νυρεμβέργη αλλά και σε όλη τη Γερμανία, από αυτό που ζουν σε όλο τον κόσμο. Η πανδημία του κορωνοϊού είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και μας αφορά όλους. Οι Θεσσαλοί, όπως και οι Γερμανοί, αλλά και όλοι όσοι ζουν στη χώρα, τηρούν πιστά τα μέτρα της κυβέρνησης» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίκας.

Εργασία από το σπίτι και στη Γερμανία

Την εξέλιξη της τεχνολογίας χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι, όπου είναι εφικτό, στη Γερμανία και όπως περιγράφει ο κ. Γκίκας , πάρα πολλές εταιρείες που μπορούν κι έχουν την τεχνολογική δυνατότητα, απασχολούν τους εργαζομένους τους στο σπίτι, όπου εργάζονται μέσω συστημάτων και τηλεδιάσκεψης.
Μαθήματα μέσω διαδικτύου
Κι ενώ στην Ελλάδα προσπαθούν να φτιάξουν οι αρμόδιοι το σύστημα για την διδασκαλία των μαθητών εξ αποστάσεως και μέσω διαδικτύου, στη Γερμανία, όπως ανέφερε ο κ. Γκίκας τα σχολεία έχουν κλείσει και οι μαθητές εκπαιδεύονται, απ΄την πρώτη σχεδόν στιγμή, μέσω προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, με μαθήματα που πραγματοποιούνται μέσω internet.
Ακόμη, υπάρχουν και ιδιωτικές πρωτοβουλίες από άτομα που βρίσκονται στο σπίτι και κάνουν τηλεδιασκέψεις βοηθώντας παιδιά στα μαθήματά τους. Σύμφωνα με τον κ. Γκίκα υπάρχουν πολλές πλατφόρμες εκπαίδευσης εξ αποστάσεως και το γερμανικό Υπουργείο Παιδείας αμέσως τις έθεσε σε εφαρμογή.

Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις των Θεσσαλών

Η έλευση όμως του κορωνοϊού έχει φέρει και την ακύρωση πολλών εκδηλώσεων που είχαν προγραμματίσει οι Θεσσαλοί στη Γερμανία, μετά και από απόφαση της κυβέρνησης, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Γκίκας, ακυρώθηκαν και οι πτήσεις των Θεσσαλών, όπως και όλων των Γερμανών, που επιθυμούσαν να επισκεφθούν τα χωριά και τις πόλεις της Θεσσαλίας για τις ημέρες του Πάσχα. «Συμβάλλουμε κι εμείς στην προστασία της δημόσιας υγείας», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίκας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.