Όλο το παρασκήνιο στη ΝΔ για το λιμάνι του Βόλου

Η απόφαση που πήρε το ΤΑΙΠΕΔ, ποιοι την άλλαξαν (;) και τι επιδιώκουν

Τι συμβαίνει στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και έγιναν άνω-κάτω στη Νέα Δημοκρατία την εβδομάδα που φεύγει; Ποια πρόσωπα έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο και ποιοι ήταν οι λόγοι και οι διαφωνίες τους;

Το ΤΑΙΠΕΔ, είχε πάρει την απόφασή του, πριν από ένα μήνα, να παραιτήσει τον σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Σωκράτη Αναγνώστου, και προφορικά του είχε γίνει γνωστό να υποβάλει ο ίδιος την παραίτησή του. Τα σχέδια όμως άλλαξαν, και το ΤΑΙΠΕΔ, μετά από παρεμβάσεις πολιτικών παραγόντων του Βόλου από το σύστημα Μπέου, έφεραν την αιχμηρή παραίτηση της προέδρου του Δ.Σ. κ. Βίκυ Μήτρου, για να την ακολουθήσουν στη συνέχεια και άλλα μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία επίσης δήλωσαν τη διαφωνία τους για την αλλαγή απόφασης, χωρίς αυτή να τεκμηριώνεται.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το λιμάνι του Βόλου, οι διαφωνίες μεταξύ των μελών είχαν ξεκινήσει από τότε που ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία την τύχη της διοίκησης του λιμανιού. Οι ενδιαφερόμενοι για να αναλάβουν τη διοίκηση ήταν αρκετοί και τελικά κατέληξε η Νέα Δημοκρατία να τοποθετήσει διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Σωκράτη Αναγνώστου με πρόεδρο και μη εκτελεστική τη Βίκυ Μήτρου. Η τοποθέτηση του Σωκράτη Αναγνώστου ως γενικού κουμανταδόρου στο λιμάνι, έφερε τις πρώτες αντιδράσεις λόγω της «αλαζονικής» έως και «απολυταρχικής» διοίκησης του διευθύνοντος συμβούλου, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι του λιμανιού που συνεργάζονταν μαζί του.

Τα θέματα που όξυναν τις διαφωνίες μεταξύ των μελών της διοίκησης και του διευθύνοντος συμβούλου σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ήταν:
1. Το θέμα των υγρών και στερεών αποβλήτων του λιμανιού
2. Ο χειρισμός του θέματος του υγροποιημένου φυσικού αερίου και το αγκάλιασμα του κ. Αναγνώστου από την πρώτη στιγμή υπέρ της επένδυσης , μαζί με το Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο.
3. Η «αγωνία» του κ. Αναγνώστου υπέρ της εταιρείας «ΡΟΓΚΑΝ», η οποία τελικά πήρε το έργο της Γ’ προβλήτας του λιμανιού.

Για το θέμα των αποβλήτων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι δύο οι πάροχοι υπηρεσιών και η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δικαιοσύνη, ύστερα από μηνύσεις που έγιναν από τους παρόχους εναντίον του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ΑΕ. Η επένδυση του υγροποιημένου φυσικού αερίου μέσα στο λιμάνι του Βόλου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και του ΤΑΙΠΕΔ. Από την πρώτη στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ ήταν αρνητικό στη μονάδα του υγροποιημένου φυσικού αερίου και το είχε εκφράσει σε μεταξύ τους συζητήσεις. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει το δικό του Master Plan για το λιμάνι του Βόλου και σε αυτό δεν θα μπορούσε να χωρέσει μία τεράστια επένδυση που θα δυσκόλευε την πώληση του λιμανιού στους νέους ιδιοκτήτες, όταν υπάρξουν, και θα ήταν κάτι που θα άλλαζε ολοκληρωτικά τα σχέδιά του. Όπως φάνηκε όμως από τις παρεμβάσεις που έγιναν στο ΤΑΙΠΕΔ, για να μην παραιτηθεί ο κ. Αναγνώστου υπήρξαν πολιτικοί φιλοκυβερνητικοί παράγοντες, οι οποίοι τάχθηκαν με τις απόψεις του και στήριξαν την επένδυση, μη υπολογίζοντας τους κινδύνους που θα υπάρχουν για το Βόλο.

Τα μεγάλα συμφέροντα ήταν και η αιτία να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους η Βίκυ Μήτρου αρχικά με βαρείς υπαινιγμούς για «δωράκια» που δόθηκαν, άραγε από ποιους και σε ποιους;, και του μέλους του Δ.Σ. Στέλιου Πολύζου, ο οποίος είπε ότι αρμοδίως έχει ενημερώσει τους πάντες. «Ψύλλους στα αυτιά» της κοινωνίας του Βόλου έβαλε και η δήλωση του πρώτου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία, Χρήστου Μπουκώρου, στο Ράδιο ΕΝΑ, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι ο αρμόδιος, αλλά γνώριζε ότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Αναγνώστου, οπότε αρμόδιο είναι αυτό να πει γιατί άλλαξε την απόφασή του.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν ήταν ότι με την παραίτηση του κ. Αναγνώστου αναλάμβαναν στο νέο Δ.Σ. τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας Έφη Αντωνίου και ο δικηγόρος κ. Κουτσιρίμπας.

Μάλιστα, το ΤΑΙΠΕΔ είχε ορίσει συμβουλευτική εταιρεία να εξετάσει τα βιογραφικά τους και να ζητήσει συνεντεύξεις, οι οποίες έγιναν, ώστε να εξετάσει τα προσόντα τους. Όλα αυτά έγιναν, αλλά τελικά όλα πάρθηκαν πίσω από το ΤΑΙΠΕΔ, ως δια μαγείας. Το ΤΑΙΠΕΔ, όρισε νέο Πρόεδρο το στέλεχός της κ. Τζήμο, ο οποίος θα ελέγχει πλήρως τον κ. Αναγνώστου για τις αποφάσεις του ως Διευθύνων Σύμβουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.