Παραλιακούς δρόμους στοχεύει να δημιουργήσει ο Δ. Αλμυρού

Επαφές με υπουργεία είχε ο δήμαρχος Δημ. Εσερίδης
Θα ενώσει τις Νηές με τον Πτελεό και το Πηγάδι με το Λουτρό

Παραλιακούς δρόμους στοχεύει να δημιουργήσει ο Δήμος Αλμυρού που θα φέρουν τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, που είχε επαφές σε υπουργεία στην Αθήνα, ενώ ζήτησε να σταματήσει η γραφειοκρατία και να απλουστευτούν οι διαδικασίες, ώστε οι Δήμοι να μπορούν να προσφέρουν στον πολίτη.
Ο κ. Εσερίδης μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» και δήλωσε ότι την Πέμπτη βρέθηκε στην Αθήνα και ζήτησε από διάφορα υπουργεία να γίνουν κάποια έργα, όπως και να υπάρξουν παρακολουθήσεις έργων, διότι η προσωπική επαφή μόνο, μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα.
«Ο Δήμος Αλμυρού προγραμματίζει να κάνει έναν παραθαλάσσιο δρόμο που θα ενώσει τις Νηές με τον Πτελεό και ποντάρουμε ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιων επενδυτών για κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες που θα αναβαθμίσει συνολικότερα την περιοχή».
Ο δήμαρχος τόνισε ότι στόχος του Δήμου, είναι να ασφαλτοστρώσει έναν επίσης παραλιακό δρόμο στον Πτελεό το Πηγάδι με το Λουτρό, σε ένα πανέμορφο τοπίο και αν δε χρηματοδοτηθεί θα τον φτιάξει ο Δήμος με δικά του έσοδα, ενώ ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι μέχρι το καλοκαίρι ο δρόμος θα έχει ασφαλτοστρωθεί. Ο κ. Εσερίδης προειδοποίησε ότι το έργο θα γίνει και επέστησε την προσοχή των κατοίκων να μην φέρουν αντιρρήσεις αν χρειαστεί να κοπούν ελαιόδενδρα, ώστε ο δρόμος να έχει έξι μέτρα πλάτος και να χωρούν δύο αυτοκίνητα. Ο δήμαρχος τόνισε ότι ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος δίνει πολλαπλάσια αξία στο κτήμα του καθένα και πρόσθεσε ότι ο δρόμος βρίσκεται σε μια περιοχή που μπορεί να αναπτυχθεί τουριστικά με τον καλύτερο τρόπο.

Άλλα έργα
Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι η Δημοτική Αρχή Αλμυρού προγραμματίζει την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών στον Αλμυρό, στην περιοχή Αχιλλείου, Πτελεού και Αγ. Θεοδώρων που σήμερα βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης.
Ο κ. Εσερίδης χαρακτήρισε το έργο ζωτικής σημασίας και δήλωσε ότι θα παλέψει για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση. Επίσης τόνισε ότι σκέφτεται τις αναπλάσεις των εισόδων του Αλμυρού, για τις ποίες γίνεται μελέτη, ενώ υπάρχει 1 εκ. € και ζητήσει άλλο 1 εκ. € επιχορήγηση για τη δημιουργία 12 χλμ. ασφαλτοστρωμένων δρόμων προς Ζερέλια, τη σύνδεση της Σούρπης με την εθνική οδό, καθώς και έναν δρόμο απέναντι από την πόλη του Αλμυρού.

Ζητά βοήθεια για αποκαταστάσεις
Σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών που δημιούργησε η κακοκαιρία και ο δήμαρχος είχε επαφές, τόνισε ότι ο Δήμος Αλμυρού έχει κηρυχθεί για τρία συνεχόμενα χρόνια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τόνισε ότι έγιναν φιλότιμες προσπάθειες από την Περιφέρεια αλλά έχει καταστραφεί όλο το αγροτικό δίκτυο, κυρίως στις ελαιοκαλλιέργειες Πτελεού, Αχιλλείου, Αγ. Δημητρίου, Δρυμώνα, Σούρπης και Νηές. Επίσης πρόσθεσε ότι καταστράφηκαν και κτηνοτροφικοί δρόμοι από την Ανάβρα σε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο αγροτικής οδοποιΐας, που υπερβαίνει τα 1600 χλμ. Ο κ. Εσερίδης εκτίμησε ότι μπορούν να γίνουν επισκευές στο αγροτικό δίκτυο, για να καλυτερεύσει η κατάσταση, καθώς το αγροτικό δίκτυο ήταν σε αξιοπρεπή κατάσταση.
Ο ίδιος είπε ότι για την αποκατάσταση των ζημιών τα χρήματα είναι πάρα πολλά, αλλά ο Δήμος ζητά μια βοήθεια και να συμβάλει και με δικά του χρήματα στην κατεύθυνση αυτή.

Να βοηθήσουν οι Δήμοι την κοινωνία
«Το σημαντικότερο που μπορούμε να κάνουμε για να είναι οι Δήμοι χρήσιμοι στους πολίτες, είναι να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και να απλουστεύσουμε τις διαδικασίες. Ο Δήμος Αλμυρού είναι από τους Δήμους που έχει χρήματα (γιατί δεν μπορεί να κάνει έργα), δεν έχει οφειλές, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι για το γεγονός, ότι οι εργολάβοι δεν διεκδικούν κανένα έργο στο Δήμο, ενώ δεν μπορεί να κάνει ανάθεση έργων, διότι υπάρχουν 82% κρατήσεις», δήλωσε ο Δημ. Εσερίδης.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι εργολάβοι δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα, δεν βγάζουν κέρδος με τέτοιες εκπτώσεις, οι διαδικασίες είναι μεγάλες (καθώς απαιτούνται 84 υπογραφές για να γίνει ένα έργο) και επισήμανε ότι μπορούν και οι Δήμοι να συμμετέχουν στη μείωση της ανεργίας. Σύμφωνα με τον κ. Εσερίδη, για να γίνει ένα έργο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ή από τα υπουργεία, απαιτούνται 21 διαφορετικές διαδικασίες και το γρηγορότερο που μπορεί να γίνει σε 12 μέχρι και 18 μήνες, ενώ έργα χρηματοδοτούμενα από το Δήμο απαιτούν 19 διαδικασίες.
Όπως ανέφερε «όταν έχεις χρήματα και δεν μπορείς να τα βγάλεις από το ταμείο, σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι στην κοινωνία θα παραμείνουν άνεργοι». Ο ίδιος τόνισε ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να λυθούν και σήμερα δεν μπορούμε να μένουμε σε τέτοιες αγκυλωτικές νομοθεσίες που δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στην κοινωνία.
Ο ίδιος είπε ότι τα χρήματα από τους Δήμους, πρέπει να βγουν από τις τράπεζες στην κοινωνία, εκεί όπου ανήκουν…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.