Πάρις Κονιόρδος: Ελπίζουμε το 2025 να φτάσουμε στα επίπεδα τουρισμού του 2019

Μόλις 5-10% αύξηση σε σχέση με πέρυσι ευελπιστούν οι επιχειρηματίες του τουρισμού

Το 2025 ευελπιστούν οι άνθρωποι του τουρισμού του Πηλίου να δουν την τουριστική κίνηση του 2019 και αυτό αποτελεί ένα αισιόδοξο σενάριο. Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του Lida Village Resort στο Χόρτο και πρώην μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Πάρις Κονιόρδος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη. Ο γνωστός επιχειρηματίες σημείωσε πως απαιτείται πολύ μεγάλη προσπάθεια και από τους επιχειρηματίες, αλλά και από το κράτος και την ΕΕ για να στηριχθεί ο τουρισμός, επισημαίνοντας πως η γειτονική Τουρκία κάνει άλματα προόδου, ακόμη και στον τομέα της διαφήμισης του τουρισμού της.

 

“Ο τουρισμός δεν είναι ένα περίπτερο που το ανοίγεις κι αν έχεις κόσμο θα αρχίσεις να το δουλεύεις. Ακόμη κι αν δια μαγείας φύγει ο κορωνοϊός και οι τσούχτρες δεν υπάρχουν οι δομές στο τουριστικό προϊόν για να αρχίσει ξανά ο τουρισμός να δουλεύει και να έχουμε την κίνηση του 2019.  Δεν υπάρχουν tour operator, που έχουν εξαφανιστεί, δεν υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες,  διαφήμιση για να φτάσουμε στο επίπεδο του 2019 και δυστυχώς θα περάσουν αρκετά χρόνια. Ελπίζω το 2025 να είμαστε όπως το 2019 και θέλει αγώνα και από τις επιχειρήσεις κι από το κράτος και από την ΕΕ”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κονιόρδος.

Μάλιστα ο ίδιος χαρακτήρισε αισιόδοξο το σενάριο της τουριστικής ανάκαμψης για το 2025, επισημαίνοντας πως η αύξηση του τουρισμού που σημειώθηκε το 2019, δεν ήταν αποτέλεσμα προσπαθειών μίας ημέρας ή ενός έτους, αλλά προσπαθειών πολλών ετών, με μεγάλο αγώνα που κατέβαλαν επιχειρηματίες, κράτος και ΕΕ.

Σημείωσε δε μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη υποδομών, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη. Ανέφερε πως ακόμη, στο Ν. Πήλιο το ίντερνετ είναι δορυφορικό, υπάρχει πρόβλημα με το νερό αλλά και με τις μετακινήσεις, μιας και εν τω μέσω του καλοκαιριού για να φτάσει κανείς από τον Βόλο προς τα Καλά Νερά, κάνει τον ίδιο χρόνο για το ταξίδι Βόλος- Αθήνα!

“Έρχονται πελάτες αγανακτισμένοι από την κίνηση και κάνουμε μεγάλο αγώνα να αλλάξουμε τη διάθεσή τους. Χρειάζονται πολλά ακόμη να γίνουν στη χώρα και την περιοχή μας για να αναβαθμιστεί και ο τουρισμός. Έχουμε κύρια ανταγωνίστρια χώρα την Τουρκία, που αν δει κανείς τα διαφημιστικά σποτ, καταλαβαίνει πόσο μπροστά είναι σε σχέση με μας. Εμείς ακόμη εδώ δεν έχουμε έναν περιφερειακό δρόμο. Πρέπει να τρέξουμε γι’ αυτό. Είμαστε η μόνη πόλη που δεν έχει οργανωμένο σωστό περιφερειακό δρόμο και κοστίζει σε χρήμα και σε ώρες”, είπε ο κ. Κονιόρδος.

Υπέρ της αξιοποίησης του Αλατά

Και μπορεί ο κ. Κονιόρδος να είναι επιχειρηματίας του Ν. Πηλίου, όμως δεν φοβάται τον ανταγωνισμό και τίθεται υπέρ της κατασκευής τουριστικής μονάδας στον Αλατά.

“Μακάρι να υπήρχαν κι  άλλες 30 τουριστικές μονάδες στην περιοχή, γιατί θα δώσουν ώθηση σε όλα τα επαγγέλματα Είμαι υπέρ μίας ήπιας επένδυσης. Εάν είναι μία τουριστική επένδυση με ήπιας μορφής εκμετάλλευση,  θα φέρει ανάπτυξη, εάν γίνει ένα τερατούργημα θα κάνει κακό στην περιοχή”, σημείωσε.

Συμπλήρωσε όμως πως η γραφειοκρατία “καραδοκεί” σε οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο επενδυτή κι αυτό είναι μείζον πρόβλημα για την ανάπτυξη. “Εδώ και 50 χρόνια δεν έγινε καμία σοβαρή επένδυση στη Μαγνησία που θα δώσει το στίγμα της ανάπτυξης στην περιοχή”, είπε ο ίδιος.

Μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι αναμένουν οι επιχειρηματίες

Αναφορικά με την φετινή εικόνα του τουρισμού, ο κ. Κονιόρδος με αισιόδοξη ματιά ευελπιστεί να υπάρχει μία αύξηση από 5 έως 10%,χαρακτηρίζοντας αυτά τα ποσοστά ως αισιόδοξο σενάριο.

” Το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα, αλλά με δουλειά, μεθοδικότητα και αισιοδοξία”, επεσήμανε.

Ειδικό δίχτυ για συγκράτηση των τσουχτρών

Ένα μεγάλο πρόβλημα που εμφανίστηκε φέτος σε πολλές παραλίες του Πηλίου, κυρίως από την πλευρά του Παγασητικού ήταν η εμφάνιση τσουχτρών. Ο κ. Κονιόρδος θέλοντας να προσφέρει καλύτερες διακοπές και ποιοτικότερο προϊόν στους πελάτες του ξενοδοχείου του, αποφάσισε να τοποθετήσει ένα ειδικό θαλάσσιο δίχτυ, το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές και το οποίο συγκρατεί τις τσούχτρες, αφήνοντας τη θάλασσα …καθαρή.

“Ο τουρισμός είναι μεράκι και θέλουμε περισσότερο να περνούν καλά οι πελάτες και λιγότερο να έχουμε οικονομικό αποτέλεσμα γιατί το δίχτυ από οικονομικής πλευράς είναι ασύμφορο. Το πρόβλημα είναι ότι έρχεται κάποιος από το εξωτερικό και προτιμά το Πήλιο και το ξενοδοχείο για να κάνει διακοπές και πρέπει να του προσφέρουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί. Δεν γίνεται να πει ότι δεν έκανε μπάνιο ούτε μία ημέρα”, είπε ο ίδιος.

Έτσι λοιπόν ερεύνησε τις επιλογές και απευθύνθηκε σε εταιρεία που είναι η μοναδική πιστοποιημένη στην Ελλάδα για να τοποθετηθεί ένα φράγμα, ένα δίχτυ συγκράτησης των τσουχτρών. Το δίχτυ πήρε έγκριση από το Γενικό Χημείο του Κράτους, από το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Λιμεναρχείο.

“Ήταν πρωτόγνωρες οι διαδικασίες για τις αρμόδιες υπηρεσίες κι  ένα ΦΕΚ μας κατηυθύνε και ακολουθήσαμε  τον νόμο. Οι υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν άμεσα και πλέον οι πελάτες είναι ενθουσιασμένοι και έρχονται για μπάνιο κι άνθρωποι από την γύρω περιοχή”, κατέληξε ο κ. Κονιόρδος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.