«Πετάνε» οι τιμές καυσίμων και στη Μαγνησία

Η Βάσω Κοντοχρήστου πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας
Β. Κοντοχρήστου: «Αυξημένα τα ποσά του επιδόματος , ξεκίνησαν αιτήσεις, αλλά και οι παραγγελίες»

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης με τους πρώτους καταναλωτές ήδη να την έχουν επισκεφτεί, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τα ποσά που δικαιούνται και τα οποία κυμαίνονται από τα 200 έως τα 400 ευρώ, όπως ενημέρωσε η κ. Βάσω Κοντοχρήστου, πρόεδρος των Βενζινοπωλών Μαγνησίας. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή αναφέρθηκε στην πρώτη πίστωση των χρημάτων του επιδόματος που θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου, με την πλατφόρμα να «κλείνει» στις 30 Νοεμβρίου, ενώ, μεταξύ άλλων, δεν έλειψε να αναφερθεί στις φετινές αυξήσεις του πετρελαίου, αλλά και των άλλων καυσίμων έως και 30%.
Πολλοί είναι οι καταναλωτές που μπήκαν στην πλατφόρμα να πραγματοποιήσουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα θέρμανσης και να δουν τα χρηματικά ποσά που δικαιούνται. Σύμφωνα με την κ. Κοντοχρήστου τα ποσά αυτά κυμαίνονται από 200 έως και 400 ευρώ, ποσά αυξημένα σε σχέση με πέρυσι περίπου σε ποσοστό 20% έως 35%.

Στις 10 Δεκεμβρίου η πρώτη
πίστωση των χρημάτων επιδόματος

Η κ. Κοντοχρήστου εξηγεί ότι τα ποσά που δικαιούται ο κάθε καταναλωτής μεταβάλλονται ανάλογα με προϋποθέσεις, όπως την οικογενειακή κατάσταση, άγαμος ή παντρεμένος, και ανάλογα τα τέκνα της κάθε οικογένειας. «Εφόσον ο κόσμος γνωρίζει πλέον το επίδομά του ξεκίνησαν να γίνονται οι παραγγελίες του πετρελαίου θέρμανσης. Ουσιαστικά, τώρα ξεκινάει ο χειμώνας και για εμάς. Η κινητικότητα είναι μεγαλύτερη, ειδικά αν συνδυαστεί με την επιδείνωση του καιρού τις τελευταίες μέρες», σημειώνει η πρόεδρος.
Η διαδικασία για το επίδομα θέρμανσης είναι απλή εξηγεί η κ. Κοντοχρήστου, καθώς οι καταναλωτές καλούνται να παραλάβουν τα παραστατικά που θα δοθούν με την αγορά του πετρελαίου, τα οποία στη συνέχεια θα συνδυαστούν μέσω μιας πλατφόρμας, ώστε να πιστωθούν τα χρήματα. Ενημέρωσε δε, ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει «ανοιχτή» μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ενώ είπε πως η πρώτη πίστωση των χρημάτων θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η δεύτερη στις 30 Δεκεμβρίου.

Αύξηση τιμής πετρελαίου θέρμανσης κατά 20%

Αυξημένο το ενδιαφέρον για το επίδομα θέρμανσης, αυξημένη όμως και η φετινή τιμή του κατά 20%, όπως τόνισε η πρόεδρος των βενζινοπωλών, με την μεσοσταθμική τιμή να βρίσκεται στο 1,20 ευρώ. «Έχουμε κάνει πολλές εκκλήσεις προς τους αρμόδιους για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ειδικά στο πετρέλαιο θέρμανσης, αγαθό που δεν θα πρέπει να είναι πολυτέλεια για τον κόσμο, παρ’ όλα αυτά, δυστυχώς, δεν εισακουγόμαστε», συμπλήρωσε.
Και στα υπόλοιπα καύσιμα, όμως, η τιμή παραμένει υψηλή, σε ποσοστό 30%, σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την κ. Κοντοχρήστου. Για την αμόλυβδη η μέση τιμή του Νομού είναι στο 1,78 ευρώ, του πετρελαίου κίνησης είναι στο 1,50 ευρώ και το αέριο είναι περίπου στο 1,00 ευρώ.
Εντύπωση προκαλεί ότι η τιμή στη νησιωτική Μαγνησία είναι αρκετά πιο αυξημένη γεγονός που η κ. Κοντοχρήστου δικαιολογεί λέγοντας ότι είναι πιο δύσκολη η μεταφορική διαδικασία των καυσίμων. «Στα νησιά των Σποράδων και γενικότερα στα νησιά της χώρας, επειδή είναι δύσκολη η μεταφορική διαδικασία και ναυλώνονται ειδικά πλοία είναι πολύ ακριβότερο το μεταφορικό κόστος, οπότε γι’ αυτό υπάρχει η διαφορά τιμής», εξηγεί,ενώ συμπληρώνει ότι πολλές φορές στο Νομό Μαγνησίας οι τιμές είναι ακόμα πιο αυξημένες σε σχέση με άλλους γιατί περιλαμβάνονται και οι τιμές των Σποράδων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.