Ποδηλατοδρομίες και τοξοβολίες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Δράσεις για λειτουργία όλο το χρόνο προωθεί η "Κενταύρων Όρος"

Ανοιχτό θα είναι σήμερα Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, προκειμένου να υποδεχτεί τους λάτρεις του σκι αλλά και όλους τους επισκέπτες που θέλουν να χαρούν το βουνό. Ωστόσο, το Χιονοδρομικό Κέντρο εκτός από τη χειμερινή περίοδο, που φέτος μπορεί να χαρακτηριστεί άκρως επιτυχημένη, ετοιμάζεται να ανοίξει τα …φτερά του και σε άλλα μονοπάτια για να προσελκύσει όλο και περισσότερους επισκέπτες. Σύμφωνα με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη και πρόεδρο της “Κενταύρων Όρος” κ. Γρηγόρη Ιγγλέση που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο ΕΝΑ 102,5», προγραμματίζονται ποδηλατοδρομίες αλλά και τοξοβολίες, ενώ στα πλάνα του είναι και μία έκθεση βοτάνων του Πηλίου.
Ικανοποιημένος δήλωσε ο κ. Ιγγλέσης από τη πορεία λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου αυτό το χειμώνα, λέγοντας πως “Η πορεία που έχουμε διανύσει μέχρι τώρα είναι πάρα πολλή καλή, καθώς από 1η Ιανουαρίου που ξεκινήσαμε μέχρι σήμερα, έχουμε ανοίξει 25 ημέρες. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και σ’ αυτό μας βοήθησε ότι στα άλλα χιονοδρομικά δεν είχε χιόνι, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να δείχνουν προτίμηση στο Πήλιο”.
Παρότι όμως το χιόνι ήταν λιγοστό, ο κ. Ιγγλέσης τόνισε πως έγινε κατορθωτό με τα μηχανήματα που υπάρχουν, να εκμεταλλευτούν με τέτοιο τρόπο το χιόνι, ώστε να είναι σε καλή κατάσταση και να το απολαμβάνει ο κόσμος.
Σήμερα, Παρασκευή, αλλά και το Σαββατοκύριακο, το Χιονοδρομικό θα ανοίξει τις πύλες του και πάλι μετά από μία διήμερη αποχή, λόγω συντήρησης, με το χιόνι να είναι καλό και πατημένο από τα μηχανήματα.

Έμφαση στη λειτουργία του Χιονοδρομικού όλο το χρόνο

Ως σπουδαίο γεγονός χαρακτήρισε ο κ. Ιγγλέσης την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για ανάληψη μελέτης για την επισκευή και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Χιονοδρομικού, ύψους 20.000 ευρώ, καθώς μετά από τη μελέτη αυτή θα προχωρήσει και η αλλαγή των Lift, αλλά και όσων μηχανημάτων χρειάζονται εκσυγχρονισμού. Παράλληλα, ανέφερε πως θα γίνει σύντομα και η παράκαμψη του δρόμου. Το μεγαλύτερο όμως στοίχημα που θέτει η “Κενταύρων Όρος” είναι η λειτουργία του Χιονοδρομικού όλο το χρόνο.
Για το λόγο αυτό από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο προγραμματίζονται ποδηλατοδρομίες, αλλά και αγώνες τοξοβολίας, από αθλητές και ομάδες , δράσεις που μπορούν να προσελκύσουν πολλούς επισκέπτες την λεγόμενη off season.
Θα διεξαχθούν, σύμφωνα με τον κ. Ιγγλέση δύο- τρεις φορές τέτοιου είδους αγώνες μέσα στο παραπάνω χρονικό περιθώριο, ενώ στις σκέψεις του είναι ακόμη και η διοργάνωση μίας έκθεσης βοτάνων του Πηλίου.
“Έχω στο μυαλό μου να κάνουμε και μια έκθεση βοτάνων, στο Κέντρο του Χιονοδρομικού κοντά στο καταφύγιο. Να μαζευτούν όλοι οι βοτανολόγοι, όλοι αυτοί που παράγουν βότανα στο Πήλιο να κάνουμε μία ωραία έκθεση που θα κρατήσει μια εβδομάδα. Τα βότανα του Πηλίου είναι πάρα πολλά και δεν τα ξέρουμε. Καταλήγουν στην Αθήνα κι εμείς που τα έχουμε δίπλα μας, δεν τα εκμεταλλευόμαστε”, τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σχολιάζοντας πως αφού επιτεύχθηκε η εξυγίανση του Χιονοδρομικού, μπορούν τώρα να γίνουν πολλές παράλληλες δράσεις όλο το χρόνο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.