Ποια είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Μαγνησία

Πέντε συμπολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid. Συνολικά 31 νέα κρούσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Σταθερή είναι η εικόνα στον αριθμό των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου τις τελευταίες ημέρες, ενώ μονοψήφιος είναι και ο αριθμός των νέων εισαγωγών. Μέχρι και χθες νοσηλεύονταν στο Αχιλλοπούλειο συνολικά 40 ασθενείς, ηλικίας από 32 έως και 89 ετών, ενώ το πρωί έγινε μόλις μία νέα εισαγωγή ασθενούς σε κλινική κορωνοϊού.

Ειδικότερα, μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης στην Α’ κλινική covid νοσηλεύονταν 17 ασθενείς και 15 ήταν στη Β’ κλινική. Τρεις ασθενείς νοσηλεύονταν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, ενώ πέντε βρίσκονταν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid. Στο μεταξύ, τα δύο παιδιά ηλικίας 13 ετών και 14 μηνών που νοσηλευτηκαν στην Παιδιατρική Κλινική, επέστρεψαν στο σπίτι τους, καθώς κι εκείνα και οι μητέρες τους ήταν αρνητικές στον κορωνοϊό, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των τεστ.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση και δείχνει πως ο κορωνοϊός δεν είναι ένας ιός της τρίτης ηλικίας, αλλά μια ασθένεια που δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις, είναι πως στις κλινικές κορωνοϊού νοσηλεύονται ασθενείς από 32 έως και 89 ετών, ενώ τα πέντε κρεβάτια της ΜΕΘ έχουν καλυφθεί από μεσήλικες ηλικίας από 49 έως 69 ετών, δηλαδή ανθρώπων νέων, σε παραγωγική ηλικία και όχι πολύ μεγάλων ηλικιακά.
Τέλος, το απόγευμα της Τρίτης καταγράφηκε ο 102ος θανατος στο Νοσοκομείο Βόλου- από τις 19 Οκτωβρίου έως σήμερα- ασθενούς με κορωνοϊό. Πρόκειται για τον 65χρονο Μίλτο Μηλίτση, γνωστό παθολόγο, ο οποίος νοσηλευόταν προσβεβλημένος από κορωνοϊό στην ΜΕΘ Covid. Από το απόγευμα της Τρίτης, έως το μεσημέρι της Τετάρτης δεν καταγράφηκε άλλος θάνατος ασθενούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.