Πολλά λάθη στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και σε Βολιώτες ιδιοκτήτες

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΠΟΜΙΔΑ, ενώ παραμένουν κενά πολλά διαμερίσματα στον Βόλο

Πολλά είναι τα λάθη, που παρατηρούν ιδιοκτήτες ακινήτων και στον Βόλο, σχετικά με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ σε ότι αφορά τις μειώσεις που δικαιούνταν και τελικά δεν έχουν φανεί. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Λία Κρατήρα, πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΟΜΙΔΑ στη Μαγνησία, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή. Η ίδια επεσήμανε για την περιοχή μας, πως παρατηρείται καθίζηση στις ενοικιάσεις διαμερισμάτων, καθώς πολλοί φοιτητές αν και εισήλθαν σε Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δεν ήρθαν στον Βόλο για να ενοικιάσουν σπίτι.

Ζητούν παρατάσεις οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Παρατάσεις στις διορίες δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών και στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων ζητούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων και της Μαγνησίας, καθώς σύμφωνα με την κ. Κρατήρα και εξαιτίας του κορωνοϊού αλλά και των καταστροφών από τις πλημμύρες, πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν προλάβει να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους, καθώς έχουν πληγεί.
Εκτός από την περιοχή του Αλμυρού, που οι πληγέντες ζητούν παρατάσεις, υπάρχουν και πολλοί Βολιώτες που έχουν περιουσίες στα Φάρσαλα τα οποία επλήγησαν σημαντικά από τα καιρικά φαινόμενα και είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους.
Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά παράταση των δηλώσεων των αδήλωτων τετραγωνικών, έστω κι ενός 15νθημερου, προκειμένου να μπορέσουν όλοι να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους. Στο αίτημα αυτό προστίθεται και η δυσκολία στην πρόσβαση που συναντούν πολλοί ιδιοκτήτες στο taxis, το οποίο “πέφτει” συνεχώς, καθώς αναρτούνται και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Πολλά λάθη στον ΕΝΦΙΑ και σε Βολιώτες

Στο μεταξύ, η κ. Κρατήρα επεσήμανε πως και στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ έχουν γίνει πολλά λάθη και πολλοί Βολιώτες ιδιοκτήτες ακινήτων είδαν διαφορετικά ποσά από αυτά που ανέμεναν.
Σύμφωνα με την ίδια, ιδιοκτήτες δικαιούνταν μείωση εξαιτίας απώλειας εισοδήματος από τα μισθώματα, που είχαν προχωρήσει σε μείωση, όμως τα νέα αυτά δεδομένα δεν έχουν φανεί στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Για το λόγο αυτό συμβουλεύει όσους δεν έχουν δει τα ακριβή ποσά να μην πληρώσουν τον εν λόγω φόρο, πριν δουν στην εκκαθάριση τι έχει βεβαιωθεί και τι υπάρχει προς πληρωμή.
Η κ. Κρατήρα σχολίασε πως η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών έχει ανταποκριθεί στη δήλωση των τετραγωνικών, όμως στο θέμα του Κτηματολογίου περιοχές όπως η Μαγνησία δεν έχει ανταποκριθεί σε σημαντικό βαθμό, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για πρόστιμα.

Καθίζηση στην ενοικίαση διαμερισμάτων

Την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον Βόλο έχουν δει σημαντική πτώση στη ζήτηση φοιτητικής στέγης, καθώς πολλοί φοιτητές που εισήλθαν σε Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν θα παρακολουθήσουν δια ζώσης τα μαθήματα, γι’ αυτό και δεν ενοικίασαν σπίτι.
“Υπάρχει στασιμότητα στις αγοραπωλησίες και στις ενοικιάσεις. Πολλοί φοιτητές δεν ήρθαν στην πόλη μας, λόγω οικονομικών συνθηκών και οι γονείς τους δεν τους νοίκιασαν σπίτι, καθώς θα κάνουν διαδικτυακά μαθήματα. Εγώ θα έλεγα ότι δεν υπάρχει φοίτηση αν δεν πάει κάποιος στο Πανεπιστήμιο. Ελπίζω να βρεθεί γρήγορα φάρμακο για τον κορωνοϊό και να βελτιωθεί αισθητά και το θέμα των ενοικίων τις φοιτητικής στέγης. Δυστυχώς παρότι αυξήθηκαν τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δεν αυξήθηκε και το ενδιαφέρον για στέγαση”, σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κρατήρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.