Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις Σποράδες

Παραμένει επικίνδυνος ο καιρός για πυρκαγιά

Παραμένει επικίνδυνος ο καιρός για πυρκαγιά και σήμερα Σάββατο, λόγω του Χάρτη Πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει με Δείκτη Κατηγορίας Κινδύνου 4 (Πολύ Υψηλό) για τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Στην ηπειρωτική Μαγνησία, η κατηγορία κινδύνου θα είναι στο 3, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και θα γίνει ξανά προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη έγινε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας η απόφαση για προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας των νησιών των Β. Σποράδων της ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων για σήμερα Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 και θα πρέπει να γίνει αντίστοιχα και από τους Δήμους (βάση νέας εγκυκλίου της ΓΓΠΠ).

Η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων μπορεί μέσω των Υπηρεσιών της αλλά και μέσω του μητρώου ιδιωτών μηχανημάτων έργου όλο το εικοσιτετράωρο να συνεισφέρει οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο, κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.