Πολύμηνη φυλάκιση σε Βολιώτη για υπεξαίρεση εγγράφων ασφαλιστικής

Παρακράτησε ποσό 6.500 € από ασφαλιστικές εισφορές, που ποτέ δεν απέδωσε

Παρέμεινε η ποινή φυλάκισης 35 μηνών, όσο είχε καταδικαστεί και πρωτόδικα, σε βάρος ενός 51χρονου Βολιώτη, που κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία, υπεξαίρεση και υπεξαγωγή εγγράφου που χρησιμοποίησε για παράνομη δραστηριότητα.
Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε ερήμην την Παρασκευή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που εξέτασε κατ’ έφεση την υπόθεση και τον καταδίκασε ξανά, όσο και πρωτόδικα. Ο 51χρονος, που εργαζόταν ως ασφαλιστής σε γραφείο του Βόλου, φέρεται να πλαστογράφησε ασφαλιστικό έγγραφο, ενώ παρουσιάστηκε σε πελάτες ως σύμβουλος, αποκομίζοντας χρήματα από αυτή του την πράξη και παράλληλα αφαίρεσε έγγραφο με σφραγίδα άλλου, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει σε παράνομη δραστηριότητα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλες αυτές τις πράξεις τις έκανε σε διάστημα περίπου πέντε μηνών και συγκεκριμένα από τα τέλη του 2011 έως τον Μάιο του 2012, ενώ παρακράτησε ποσό της τάξης των 6.500 € από ασφαλιστικές εισφορές, που ποτέ δεν απέδωσε. Ο 51χρονος καταδικάστηκε σε 35 μήνες φυλακή με αναστολή και μετατροπή προς 5 € την ημέρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.