Πως είναι σήμερα η παραλία της Λαμπινούς (φωτογραφίες+βίντεο)

Η Λαμπινού είναι ένα πολύ μικρό χωριό του Πηλίου. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Πηλίου και απέχει 39 χλμ. από την πόλη του Βόλου. και 12 χλμ από την Τσαγκαράδα ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στο Ξουρίχτι.

Σύμφωνα με την παράδοση ένα κουρσάρικο πλοίο ταξιδεύοντας νύχτα συνάντησε θαλασσοταραχή. Ο καπετάνιος του πλοίου παρακάλεσε την Παναγία και τότε μια λάμψη (λαμπηδόνα) φώτισε τη παραλία όπου και προσάραξε με ασφάλεια.
Έκτισε λοιπόν εκεί ένα εκκλησάκι που ονομάστηκε Λαμπηδόνα και έτσι μάλλον πήρε την ονομασία του το χωριό. Αργότερα γύρω στο 1796 , κτίστηκε εκεί το μοναστήρι της Παναγίας Λαμπηδόνας .

Η παραλία του χωριού είναι μια μικρή αμμουδιά με άγρια ομορφιά. Ουσιαστικά είναι ένας μικρός κόλπος περιτριγυρισμένος από δέντρα ανάμεσα σε δύο ψηλά βράχια, στην έξοδο ενός φαραγγιού, και έτσι είναι πιο προστατευμένο από τους ανέμους σε σύγκριση με τις υπόλοιπες παραλίες στην ανατολική ακτή της χερσονήσου.

“Ο Ντάνιελ προφανώς είδε τη Λαμπινού και ερωτεύτηκε αλλιώς δεν εξηγείται ότι όχι μόνο δεν της έκανε ζημιά αλλά φεύγοντας την άφησε ακόμα πιο όμορφη” σχολίαζε η συμπολίτισσα, Βασιλική Μπαρούτα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.