Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ στο «Ράδιο-Ένα 102,5»: «Έχουμε στραγγίξει, να πάρουμε πλέον και εμείς κάτι …»

«Ευκαιρία να γίνει η Θεσσαλονίκη απαρχή των νέων κινητοποιήσεων» είπε ο Γ. Πάιδας

Το γεγονός ότι «έχουν στραγγίξει οι εργαζόμενοι» και πλέον πρέπει «να πάρουμε και εμείς κάτι από το πλεόνασμα…», τόνισε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5» ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννης Πάιδας. Όπως ανέφερε συνομιλώντας με τον Ηλία Κουτσερή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ραδιοφώνου, «είναι ευκαιρία να γίνει η Θεσσαλονίκη, απαρχή των νέων κινητοποιήσεων», καθώς «είναι η περίοδος που μετά τα δεινά που έχουμε υποστεί όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, πρέπει να δείξουμε ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε υπερπλεονάσματα. Δεν μπορούμε εμείς και οι οικογένειές μας, να αντέξουμε την ασφυξία που έχουμε υποστεί».
Όπως τόνισε ο ίδιος, «οι οικονομικές περικοπές έφθασαν μέχρι το 30% -40% των μισθών, ενώ αντίστοιχες και σε περιπτώσεις μεγαλύτερες, είναι οι περικοπές και στους συνταξιούχους». Όπως σημείωσε, «είναι ευκαιρία να γίνει η απαρχή των νέων κινητοποιήσεων από τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε στραγγίξει οι εργαζόμενοι να πάρουμε πλέον και εμείς κάτι από το πλεόνασμα».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η ΑΔΕΔΥ δίνει «μάχη» για τους μόνιμους διορισμούς στο υποστελεχωμένο Δημόσιο, τα οργανικά κενά του οποίου υπολογίζονται σε 20 ως και 50%.
Όπως είπε, η Παιδεία είναι υποστελεχωμένη κατά 20.000-22.000 εκπαιδευτικούς, όσοι και οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν πέρυσι, ενώ το ίδιο αναμένεται και φέτος.
Ο κ. Πάιδας σημείωσε τέλος, ότι «ήταν υποχρέωσή μου να έρθω στον Βόλο άμεσα, καθώς είμαι από τη Θεσσαλία, καταγόμενος ανάμεσα από Τρίκαλα και Λάρισα στη Φαρκαδόνα και το είχα σκοπό ως την πρώτη επίσκεψη ενόψει της ΔΕΘ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.