Πρόεδρος Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας: «Δεν πτοούμαστε από τις δηλώσεις του Υπ. Άμυνας»

«Ο Έλληνας αξιωματικός δεν κάνει έκπτωση στα καθήκοντά του» τόνισε ο κ. Χρήστος Καρανάσιος

Ο Έλληνας αξιωματικός δεν κάνει έκπτωση στα καθήκοντά του δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρήστος Καρανάσιος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, απαντώντας στις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας περί «ελβετικού τυριού» σε απόρρητες εθνικές και στρατιωτικές πληροφορίες.
«Οι Έλληνες στρατιωτικοί, έχουν υψηλό το ηθικό τους, δεν πτοούνται από τέτοιου είδους τακτικές και δηλώσεις και δεν ξέρω κατά πόσο οι πληροφορίες του κ. Υπουργού είναι ότι διέρρευσε κάτι από αξιωματικό. Ο Έλληνας στρατιωτικός παρά τις αντιξοότητες, παρόλα αυτά που δεν εφαρμόζονται και είναι εις βάρος του, πάντα ως πρώτο μέλημα έχει το καθήκον του. Δεν κάνει έκπτωση στα καθήκοντά του για τίποτα στον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρανάσιος ξεκαθαρίζοντας τη θέση των στρατιωτικών απέναντι στην επίθεση ουσιαστικά που δέχτηκαν από τον αρμόδιο Υπουργό.

Έχουμε ξαναδεί εντάσεις με την Τουρκία

Στο μεταξύ, ο κ. Καρανάσιος αναφέρθηκε και στην τεταμένη περίοδο που υπάρχει με την Τουρκία με τον ίδιο να επισημαίνει πως εντάσεις υπήρξαν και στο παρελθόν. «Οι Ένοπλες δυνάμεις, οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι πάντα σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν το οτιδήποτε για την ασφάλεια της χώρας για την εθνική άμυνα. Αυτά που συμβαίνουν με την Τουρκία τα έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Οι Έλληνες στρατιωτικοί θα είναι εκεί για να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε κατάσταση. Αυτό είναι ανεξάρτητο από τα δικαιώματα που διεκδικούμε που είναι δίκαια και θα πρέπει να διεκδικούμε. Όταν μιλάμε για την ασφάλεια της χώρας και την εθνική της άμυνα εκεί σταματούν τα πάντα και η προσοχή μας είναι προσηλωμένη μόνο σε αυτό τον τομέα», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΘ.
Πολλά τα αιτήματα των στρατιωτικών
Στο μεταξύ ο κ. Καρανάσιος αναφέρθηκε και στις διεκδικήσεις των στρατιωτικών με αφορμή συναντήσεις που είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με τους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους όλων των κομμάτων αλλά και την επίδοση ψηφισμάτων στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εργασίας, Κλιματικής Αλλαγής και Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έρχεται νομοσχέδιο, με τις διατάξεις του να διαρρέουν στον Τύπο και διαφαίνεται πως για ακόμη μία φορά το προσωπικό βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα και δεν ικανοποιούνται τα χρόνια αιτήματά τους.
Μεταξύ άλλων ο κ. Καρανάσιος έθιξε το θέμα των εθελοντών μακράς θητείας, οι οποίοι έχουν προαχθεί σε βαθμούς αξιωματικού, φέρουν τον βαθμό του ανθυπολοχαγού ακόμη και υπολοχαγού κάποιοι που έχουν αποστρατευτεί εδώ και τρία χρόνια και μέχρι σήμερα πληρώνονται με τον βαθμό του ανθυπασπιστή.

« Έχουν καταβάλει εισφορές αξιωματικού
και έχουν πάρει συντάξεις ανθυπασπιστή»!

« Έχουν καταβάλει εισφορές αξιωματικού και έχουν πάρει συντάξεις ανθυπασπιστή. Οι επαγγελματίες οπλίτες, από την άλλη πλευρά είναι ένα μεγάλο κομμάτι των ενόπλων δυνάμεων οι οποίοι με έναν παρωχημένο νόμο του 1974 καλούνται να αποστρατευτούν αυτεπάγγελτα στην ηλικία των 50 ετών. Σε δύο χρόνια από τώρα θα αρχίζουν να αποστρατεύονται οι πρώτοι ΕΠΟΠ και με πάρα πολύ λίγα χρόνια υπηρεσίας και με αμφίβολο εάν θα πάρουν σύνταξη και τι σύνταξη θα πάρουν.
Φανταστείτε ένας 50αρης να βγει στην αγορά εργασίας και να ψάχνει δουλειά σχεδόν ως ανειδίκευτος εργάτης. Ένας με κάποια ειδικότητα του στρατού, που έδωσε την ψυχή του, τις γνώσεις του, που εκπαιδεύτηκε στο στράτευμα 20-22 χρόνια ξαφνικά θα βγει στην αγορά εργασίας ως ανειδίκευτος εργάτης. Θα μπορούσε να συνεχίσει όπως ακριβώς προβλέπει ο συνταξιοδοτικός νόμος που περικλείει και τους στρατιωτικούς, που απαιτεί 40 χρόνια εργασίας ή να είναι κάποιος 60 ετών για να συνταξιοδοτηθεί», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν πληθώρα προβλημάτων που απαιτούν λύση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.