Ψυχολογική… «ένεση» το τριήμερο αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Αβέβαιη ωστόσο η συνέχεια σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Γ. Ζαφείρη

Καλό χαρακτηρίζουν το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, με πληρότητες 50-60%, που επέδρασε θετικά στην ψυχολογία των επαγγελματιών, οι οποίοι ήρθαν σε μια σχετική κανονικότητα, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν και είναι άγνωστο πότε θα γίνει η επανεκκίνηση του τουρισμού.
Ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και ανέφερε ότι η εικόνα του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος ήταν αρκετά καλή, άνοιξαν αρκετά ξενοδοχεία και υπήρχε καλή πληρότητα, με μέσο όρο 50-60% που σε μερικές περιπτώσεις έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα. «Ήταν ένα καλό τριήμερο, για το ηθικό των ξενοδόχων, που… ανέβηκαν ψυχολογικά και ήρθαν σε μια σχετική κανονικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

Αβεβαιότητα για επανεκκίνηση

Τα προβλήματα συνεχίζονται, ανέφερε ωστόσο ο πρόεδρος και δεν φαίνεται δουλειά στον …ορίζοντα για τις επόμενες εβδομάδες, είναι αμφίβολο αν αποφασιστεί το άνοιγμα των συνόρων μετά τις 15 Ιουνίου, ενώ υπάρχουν πολλά προβλήματα, που το ένα προσκρούει στο άλλο και σιγά – σιγά απομακρύνεται η καλή διάθεση που υπήρχε στην αρχή, με στόχο δηλαδή, να μπορέσει να επανεκκινήσει ο τουρισμός.
«Στη Μαγνησία, σαφώς και έχουμε πλεονέκτημα, λόγω της οδικής πρόσβασης και λόγω του ότι οι Έλληνες πάντα αγαπούσαν τον Βόλο και το Πήλιο, κάτι που μας δίνει προβάδισμα σε σχέση με άλλες περιοχές», τόνισε.
Ωστόσο ο κ. Ζαφείρης ανέφερε ότι ζητούμενο είναι να ξεκινήσει ο τουρισμός και πρόσθεσε ότι τα μηνύματα δεν είναι πάρα πολύ καλά, με τα προβλήματα που δημιουργεί ο κορωνοϊός και οι απαγορεύσεις και πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα ξεκινήσει.
Αναφορικά με τον τουρισμό από το εξωτερικό, ο ξενοδόχος ανέφερε ότι υπάρχει μια εκδήλωση ενδιαφέροντος, αλλά κανένας δεν μπορεί να κάνει κρατήσεις, όσο δεν είναι σίγουρος αν θα ξεκινήσουν οι πτήσεις ή τα οδικά σύνορα, αν και φαίνεται ότι όλα θα εξελιχθούν θετικά.
Ο ίδιος εκτίμησε, ότι ο τουρισμός θα πάει στο επίπεδο του «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» για όσους έχουν τη δύναμη να ανοίξουν, δύναμη που πρέπει να προέλθει από τη χρηματοδότηση του κράτους, την οποία οι επαγγελματίες δεν βλέπουν.
Όπως εξήγησε, μια επιχείρηση για να ανοίξει έχει σοβαρές δαπάνες, πέρα από το προσωπικό που πρέπει να δεσμεύσει και κάποιες φορές με 10 ή με 100 πελάτες, να έχουν το ίδιο προσωπικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.