Ρητή δικάσιμος για τους ανήλικους που φέρονται να έκαναν πάρτι σε προαύλιο σχολείου στο Βόλο

Κρατήθηκαν με εντολή εισαγγελέα το βράδυ του Σαββάτου- Αντιδράσεις γονέων

Σε ρητή δικάσιμο του Δικαστηρίου Ανηλίκων Βόλου, που προσδιορίστηκε τον Μάρτιο του 2021, θα δικαστούν οι επτά ανήλικοι που συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου, στον προαύλιο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, όπου έκαναν πάρτι γενεθλίων.

Στο κορωνοπάρτι συμμετείχαν περίπου 30 με 40 μαθητές και για τη μάζωξη έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, οπότε οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερα κορίτσια και τρία αγόρια 17 ετών για παραβίαση μέτρων, ενώ οι περισσότεροι νεαροί έφυγαν τρέχοντας όταν είδαν το περιπολικό να πηγαίνει στο σχολείο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να είναι συγκεντρωμένοι σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος να συμμετέχουν σε εκδήλωση, καταναλώνοντας αλκοολούχα ποτά και ακούγοντας μουσική.

Με εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας, οι επτά συλληφθέντες κρατήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και το πρωί της Κυριακής οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια, στο πλαίσιο του αυτοφώρου και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε ρητή δικάσιμος του Μάρτιο του 2021 στο Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου. Επίσης σε βάρος τους βεβαιώθηκαν πρόστιμα 300 € στον καθένα για άσκοπη μετακίνηση.
Αναφορικά με καταγγελίες γονέων των μαθητών ότι τους άνοιξαν φάκελο και τους έβαλαν σε κελί, κύκλοι της Διεύθυνσης Αστυνομίας αναφέρουν ότι πρόκειται για τον φάκελο της δικογραφίας που ήταν ομαδικός και θα πήγαινε στην Εισαγγελία, ενώ διαψεύδουν ότι οι μαθητές μπήκαν στο κελί και τονίζουν ότι τους έβαλαν σε γραφείο δίπλα από τον αξιωματικό υπηρεσίας του Α.Τ. Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.