Σε αδιέξοδο η λύση του οικοπέδου της Παρασκευοπούλου- Εξετάζονται άλλα δύο οικόπεδα

Στη Σύγκλητο του Π.Θ. θα ζητηθεί αίτημα του Δήμου για επιστροφή του ακινήτου

Την εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ επιβεβαίωσε πλήρως ο Αχ. Μπέος, παρά ίσως τη θέληση του, με τα λεγόμενά του για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου, που πρότεινε η δημοτική αρχή τόσο στους τοπικούς φορείς όσο και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου. Ο Αχ. Μπέος στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου παραδέχτηκε πως υπάρχει εμπλοκή με το οικόπεδο, υπάρχει πωλητήριο προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πως ο ίδιος θα καταθέσει αίτημα στη Σύγκλητο για να περάσει το εν λόγω ακίνητο στην ιδιοκτησία του Δήμου, καταβάλλοντας και ποσό 150.000 ευρώ, όσο δηλαδή το ποσό αγοράς του από το τοπικό Ίδρυμα πριν από 16 χρόνια! Μάλιστα ανέφερε πως ήδη εξετάζονται κι άλλα δύο οικόπεδα, με την λύση της Παρασκευοπούλου να βρίσκεται πλέον μετέωρη.

Κι ενώ όλοι ανέμεναν να ξεκαθαρίσει σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου της οδού Παρασκευοπούλου, ο Αχ. Μπέος είπε επί της ουσίας όσα συζητούνται στην πόλη τις τελευταίες ημέρες. Ουσιαστικά αποδέχτηκε ότι το οικόπεδο το διεκδικεί και το Πανεπιστήμιο και μάλιστα αύριο το δημοτικό συμβούλιο θα εξουσιοδοτήσει τον ίδιο για να καταθέσει αίτημα στη Σύγκλητο, η οποία εκείνη θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.
Εάν λοιπόν το οικόπεδο που με δική του πρωτοβουλία πρότεινε ο Δήμος Βόλου σε όλους τους φορείς για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου του ανήκει, προς τι το τρέξιμο και το αίτημα στη Σύγκλητο ;
Ο Αχ. Μπέος μόνος του αποφάσισε πως το οικόπεδο επιστρέφει στη δικαιοδοσία του Δήμου Βόλου λέγοντας χαρακτηριστικά «Το παίρνουμε και το δωρίζουμε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης», όμως δευτερόλεπτα μετά είπε πως «Όσο συνεργάσιμος κι αν είναι ο Πρύτανης, το θέμα θα πάει στη Σύγκλητο. Δεν είναι εύκολο και αυτονόητο ότι θα υπάρξει η λογική απάντηση».
Ακόμη, σημείωσε πως θεωρεί ο ίδιος αδιανόητο το Πανεπιστήμιο να έρθει σε κόντρα με την κοινωνία της πόλης και τη δημοτική αρχή. «Είχαν όλο το χρόνο να το αξιοποιήσουν. Θεωρώ ότι δεν θα φτάσουμε στα δικαστήρια γιατί ο κύριος κάτοχος είναι ο Δήμος Βόλου» είπε ο Αχ. Μπέος και συμπλήρωσε πως το μόνο που θα κάνει είναι να επιστρέψει το τίμημα των 150.000 ευρώ που πλήρωσε το 2005 το Πανεπιστήμιο για το εν λόγω οικόπεδο.
Ο ίδιος ανέφερε πως τις 6 Ιουλίου 2005 υπήρξε το πωλητήριο του εν λόγω ακινήτου από τον Δήμο Ν. Ιωνίας προς το Πανεπιστήμιο και μέσα στο πωλητήριο αναφέρεται πως σε περίπτωση μη καταβολής του συμφωνηθέντος ποσού ή μη αξιοποίησής του εντός τριών ετών επιστρέφει στην κυριότητα του Δήμου Ν. Ιωνίας, πλέον διευρυμένου Δήμου Βόλου.
Επιπλέον είπε ότι περιμένει με αγωνία τη συνεδρίαση του Διυπουργικού Συμβουλίου την άλλη Πέμπτη για να εγκρίνει τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, καθώς είναι σημαντικό να υπάρξουν τα χρήματα.
Αν και τόνισε πάμπολλες φορές ότι ο Δήμος Βόλου δεν έχει καμία σχέση με το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς αυτό αφορά την κυβέρνηση, είναι μεγαλόψυχοι στον Δήμο και θα δώσουν το οικόπεδο… που ο ίδιος πιστεύει ότι ανήκει στον Δήμο Βόλου και μάλιστα εάν το Πανεπιστήμιο δεν συμφωνήσει θα κινηθεί δικαστικά, καθώς ο Δήμος έχει κερδίσει όλες τις δικαστικές διαμάχες για όλα τα θέματα που τον αφορούν.
Βέβαια, ο Αχ. Μπέος ανέφερε πως ήδη εξετάζονται κι άλλα δύο οικόπεδα για το συγκεκριμένο θέμα, σπείροντας αμφιβολίες στο κατά πόσο μπορεί άμεσα στο οικόπεδο της Παρασκευοπούλου να αποδεσμευτεί από το Πανεπιστήμιο, το οποίο έχει πληρώσει το τίμημα για να το λάβει.

Επίθεση και στους Βουλευτές Μαραβέγια και Μεϊκόπουλο
Ο Αχ. Μπέος εκτός από τα διαδικαστικά του οικοπέδου ανέφερε πως όλοι όσοι συμμετείχαν στην τελευταία σύσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου γνώριζαν την εμπλοκή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου με τον ίδιο να επιτίθεται φραστικά κατά των Βουλευτών κ.κ. Μαραβέγια και Μεϊκόπουλο, οι οποίοι δημόσια ανέφεραν πως δεν ήταν ενήμεροι, λέγοντας πως «Στη σύσκεψη πριν δέκα μέρες μοιράστηκε ένα πακέτο αλληλογραφίας του Δήμου Βόλου και ένα έγγραφο μ εημερομηνία 10-11-2020 που λέμε τι ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος Βόλου αν και δεν είναι αρμόδιος, δεν είναι υπεύθυνος και έχει μέσα το ιστορικό σε ότι αφορά το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου. Και λέμε το εν λόγω ακίνητο ανήκει κατά κυριότητα στον πρώην Δήμο Ν. Ιωνίας, το οικόπεδο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με το αντίτιμο των 150.000 και βάζουμε και όλους τους όρους και ότι έγινε αποκλειστικά και μόνο για την ανέγερση φοιτητικής εστίας του Π.Θ.. Έχω δει πολιτικούς απατεώνες στη ζωή μου αλλά αυτός ο τίτλος ανήκει κατα πλειοψηφία, όχι σε όλους, αλλά με μεγάλο βαθμό στους δικούς μας εδώ του Βόλου. Στη σύσκεψη που ήρθανε γνώριζαν όλοι, γιατί έχουμε δώσει το ιστορικό τι ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος Βόλου. Άρα γνωρίζανε ότι αυτό το οικόπεδο υπάρχει η συμβολαιογραφική πράξη από το 2005, λεπτομέρειες. Βγήκε ο κ. Μαραβέγιας ο κ. Μεικόπουλος, σοβαροί άνθρωποι και έλεγαν δεν γνωρίζαμε. Αφού το είχατε μπροστά σας ρε. Τι δεν είχατε; Μην μιλάτε ρε, εκτίθεστε ανεπανόρθωτα. Εκπροσωπείται μία ολόκληρη πόλη σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων».

Συναντήσεις σε Υπουργεία για έργα
Στο μεταξύ ο Αχ. Μπέος ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε προ ημερών σε Υπουργεία λέγοντας πως κατατέθηκαν ολοκληρωμένοι φάκελοι για σημαντικά έργα υποδομής κόστος 200εκ. ευρώ, με τον ίδιο να αισθάνεται αισιόδοξος πως όλα θα προχωρήσουν.
Στο υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε φάκελο για έργα 35εκ. ευρώ, που αφορούν μεταξύ άλλων σε ανακαινίσεις σχολικών κτηρίων, αναπλάσεις, αγροτικές οδοποιίες και ψηφιοποιήσεις, ενώ ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την ένταξη στο πρόγραμμα Τρίτσης έργων για τη ΔΕΥΑΜΒ, με την προμήθεια των σύγχρονων υδρομέτρων, εξοπλισμό αξιοποίησης των υδάτινων πόρων για το βορειοδυτικό μέτωπο και εξασφάλιση πόσιμου νερού στις περιοχές Αϊδίνι, Μικροθήβες, Αγχίαλο, Κριθαριά κτλ. έργα ύψους 40 εκ. ευρώ.
Στο Υπουργείο ενέργειας συζητήθηκε το θέμα της Μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, το οποίο είναι στο τελικό στάδιο έγκρισης για να προχωρήσει στη δημοπράτηση, στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη συζητήθηκε το θέμα της ύπαρξης φυλακών δίπλα σε σχολικά κτήρια, στο Υπουργείο Ανάπτυξης εγινε συζήτηση για την ένταξη ενεργειακού πάρκου για εξοικονόμηση ενέργειας.
Ακολούθησε συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών για την ολική αποκατάσταση της οδοποιίας του Βόλου, με τον Αχ, Μπέο να σημειώνει πως ήδη ο Δήμος έχει κάνει αρκετά χιλιόμετρα, όμως χρειάζονται κι άλλα. Το εν λόγω έργο θα ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ συζητήθηκαν και αντιπλημμυρικά έργα σε Αγριά και Ν. Αγχίαλο.

Συνύπαρξη Πολεμικού Ναυτικού Μουσείου με το Μουσείο της Αργούς
Έτοιμος είναι ο φάκελος για το Μουσείο της Αργούς σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βόλου κι αυτό που μένει είναι να βρεθεί η χρηματοδότηση. Σημείωσε πως εάν αύριο βρίσκονταν χρηματοδότηση, τότε θα μπορούσε χωρίς καθυστέρηση να προχωρήσει το έργο. Παράλληλα ανέφερε πως το Σάββατο αναμένονται στον Βόλο οι Γεν. Γραμματείς Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσίων Επενδύσεων, όπως και ο πρόεδρος του Πολεμικού Ναυτικού Μουσείου.
Στόχος είναι να συζητηθεί η ενδεχόμενη συνεργασία με τον Δήμο, για τη συνύπαρξη του Μουσείου της Αργούς με το Ναυτικό Πολεμικό Μουσείο, που εδρεύει στο Πέραμα. Το Σάββατο ο δήμος θα υποδείξει τους χώρους που έχει επιλέξει για τη δημιουργία του Μουσείου της Αργούς, για να συστεγαστεί μαζί με το Πολεμικό Ναυτικό Μουσείο.

Ξανά υποψήφιος με στόχο…το τελεφερίκ
Τέλος, ο Αχ. Μπέος ανακοίνωσε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου για ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε και να δημιουργήσει ένα τεράστιο έργο, όπως το χαρακτήρισε… αυτό του τελεφερίκ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.