Σε πλήρη έλεγχο τα κρούσματα κορωνοϊού στη Μαγνησία

Δεν εντοπίστηκαν νέα από την ιχνηλάτηση των επαφών μέσω του κλιμακίου του ΕΟΔΥ

Σε πλήρη έλεγχο βρίσκονται τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Μαγνησία με τη διασπορά να είναι ελάχιστη. Η 40χρονη, που ήταν και η πρώτη, μετά από αρκετές εβδομάδες που δεν είχαν σημειωθεί κρούσματα στην περιοχή, που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό την περασμένη Παρασκευή, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Παρομοίως και μία 81χρονη γυναίκα, που κι εκείνη βρέθηκε θετική στον ιό και φέρεται να είχε έρθει σε επαφή με τη 40χρονη.
Μετά την καταγραφή των κρουσμάτων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έφτασε στον Βόλο και ξεκίνησε την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων. Από την ιχνηλάτηση βρέθηκε ένα θετικό δείγμα, που αφορά σε 17χρονο, ο οποίος είναι συγγενής της 40χρονης. Το δείγμα του εξετάστηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ο νεαρός βρίσκεται σε περιορισμό.
Στο μεταξύ, νέο δείγμα θα ληφθεί και από τον 35χρονο στη Σκόπελο, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Ο 35χρονος είχε απομονωθεί, επαληθεύτηκε το δείγμα του και είχε βγει οριακά αρνητικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα επαληθευτεί ακόμη μία φορά η εξέταση του δείγματός του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.