Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία από την αυτοκτονία του Αλέξανδρου Δούρα

Την ερχόμενη Δευτέρα στις 5.30 το απόγευμα η κηδεία του απ΄τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου Κοιμητηρίου

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία του Βόλου από την είδηση της αυτοκτονίας του γνωστού καρδιολόγου και διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Αλέξανδρου Δούρα, σε ηλικία 61 χρονών. Στις 10.30 το βράδυ της Πέμπτης ο γιατρός βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του από την πρώην σύζυγό του, η οποία τον αναζητούσε διότι δεν απαντούσε στις κλήσεις της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ βρισκόταν σε άδεια από το Νοσοκομείο Βόλου, όπου εργαζόταν. Ήταν πατέρας ενός 24χρονου γιου και μιας 17χρονης κόρης.Την ερχόμενη Δευτέρα στις 5.30 το απόγευμα η κηδεία του απ΄τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου Κοιμητηρίου

Η Αστυνομία

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στη 11 προχθές το βράδυ έγινε ενημέρωση από την πρώην σύζυγο και φιλικό του πρόσωπο, ότι ο Αλ. Δούρας δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις που του έκαναν. Η πρώην σύζυγος μπήκε στο σπίτι και τον βρήκε απαγχονισμένο με καλώδιο που είχε περάσει από σωλήνα καλοριφέρ. Αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου που πήγαν στο σπίτι απέκλεισαν την εγκληματική ενέργεια, ενώ η Αστυνομία παρήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.

Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοι του : «Ξαφνιαστήκαμε με την είδηση της αυτοκτονίας του»

Συγκλονισμένος είναι ο ιατρικός κόσμος της Μαγνησίας από την είδηση της αυτοκτονίας του Διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής του «Αχιλλοπούλειου». Οι συνάδελφοί του, αδυνατώντας να πιστέψουν το τραγικό τέλος που έδωσε στη ζωή του ο Αλέξανδρος Δούρας, μίλησαν στο protothema.gr και κάνουν λόγο για έναν δραστήριο άνθρωπο και εξαιρετικό γιατρό, ο οποίος αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με αποτέλεσμα τον τελευταίο καιρό να παίρνει αναρρωτικές άδειες από την εργασία του, αλλά δεν είχε αντιληφθεί κανείς τις τάσεις αυτοκτονίας του.
Ο πρόεδρος του συλλόγου ιατρών στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο Βόλου Παύλος Μαλινδρέτος μίλησε στο protothema.gr. «Συχνά πυκνά έλειπε από το νοσοκομείο με αναρρωτική άδεια, αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα αλλά πραγματικά δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Σαφώς και ξαφνιαστήκαμε με την είδηση της αυτοκτονίας του, μπορεί κάποιες στιγμές να έδειχνε στεναχωρημένος αλλά δεν αντιληφθήκαμε ποτέ ότι ένα τόσο δραστήριο άτομο θα μπορούσε να έχει τάσεις αυτοκτονίας. Ήταν πραγματικά ένας εξαιρετικός γιατρός και μάλιστα από τους καλύτερους που έχουν περάσει από το νοσοκομείο μας.
Ήταν ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος και συμμετείχε στην ανάπτυξη του τμήματός του ενεργά και επίσης είχε θεσμική θέση και ασχολείτο με τα πολιτικά δρώμενα. Πραγματικά έχουμε συγκλονιστεί όλοι με το τραγικό τέλος που έδωσε στη ζωή του», λέει στο protothema.gr ο Παύλος Μαλινδρέτος.

Επιστημονική και κοινωνική πορεία

Ο εκλιπών έγινε διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής το 2015. Κατά τη διάρκεια της θητείας του η Καρδιολογική αναβαθμίστηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα το Αχιλλοπούλειο να καταστεί ένα σημαντικό Καρδιολογικό Κέντρο. Χάρη στις δικές του προσπάθειες του λειτουργεί Κέντρο εμφύτευσης μονίμων βηματοδοτών, ενώ πρωταγωνίστησε στη δημιουργία αιμοδυναμικού κέντρου στο Νοσοκομείο, που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.
Ο Αλέξανδρος Δούρας είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας επί προεδρίας Ματθαίου Δραμητινού, ενώ τον Μάιο του 2014 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Βόλου με την παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας Ανατροπής και Αλληλεγγύης» με επικεφαλής τον Μαργαρίτη Πατσιαντά, με τον οποίο ήταν και στενοί φίλοι, θέση από την οποία είχε παραιτηθεί τον Ιούλιο του 2015. Στις εκλογές του Μαΐου 2019 είχε κατέλθει ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» και τον Ιάσονα Αποστολάκη.
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος
Σε ανάρτησή του στο facebook, με αφορμή την αυτοκτονία του Βολιώτη καρδιολόγου Αλέκου Δούρα, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφέρει τα εξής: «Η είδηση του θανάτου του καρδιολόγου Αλέξανδρου Δούρα μοιάζει σαν ψέμα.
Έχοντας πλούσιο επιστημονικό έργο αποτέλεσε στυλοβάτη του Νοσοκομείου μας και της Καρδιολογικής Κλινικής και βοηθώντας με πραγματικό ζήλο πολλούς συμπολίτες μας.
Ένας άνθρωπος που από τα μαθητικά του χρόνια αγωνίσθηκε για τα ιδανικά της δημοκρατίας, της αριστεράς, της αλλήλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς. Η πόλη μας γίνεται φτωχότερη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι Αλέξανδρε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.