Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια

Φωτό αρχείου
Θ. Τακούδης: Μια χειμωνιάτικη εβδομάδα, χωρίς φαινόμενα

Μετά τα δύο συνεχόμενα κύματα κακοκαιρίας που έπληξαν όλη τη χώρα, αλλά και τη Μαγνησία, η εβδομάδα αυτή, αλλά και η αρχή της επόμενης χαρακτηρίζεται από άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102.5 και στον Ηλία Κουτσερή από σήμερα και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε χειμωνιάτικο καιρό, χωρίς ωστόσο έντονα φαινόμενα.
Μια πολύ καλή χειμωνιάτικη εβδομάδα ξεκινά από σήμερα και τις επόμενες ημέρες, όπως επεσήμανε ο κ. Θεοφάνης Τακούδης, χωρίς φαινόμενα, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθένηση των βορείων ανέμων. Η εικόνα αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και θα δώσει μια ανακούφιση σε κατοίκους και επαγγελματίες που βρίσκονταν σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση της “Ζηνοβίας'” και του “Ηφαιστίωνα”.
Σύμφωνα με τις προγνώσεις του κ. Τακούδη, σήμερα Τετάρτη οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στο Βόλο θα κυμανθούν στους 8-9 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέει βοριάς 3 μόλις μποφόρ, ενώ στα ανοιχτά 4.
Την Πέμπτη, οι βοριάδες εξασθενούν και ο υδράργυρος θα ανέβει αγγίζοντας στην πόλη τους 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Ίσως την Παρασκευή, όπως ανέφερε ο κ. Τακούδης σημειωθούν κάποιες τοπικές ομίχλες και κάποια περιορισμένη ορατότητα στις ορεινές κυρίως περιοχές.
Το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο θα δείξει 13 βαθμούς Κελσίου, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και θα εξασθενήσουν και οι βόρειοι άνεμοι. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, κάπως έτσι θα ξεκινήσει και η επόμενη εβδομάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.