Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis

Συνεχείς επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με ΝΑΤΟ και εκπροσώπους χωρών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά με το σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis να μπαίνει στο ανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το απόγευμα της Δευτέρας προερχόμενο από την κυπριακή υφαλοκρηπίδα, σύμφωνα με το MEGA.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ελληνικά πλοία του βρίσκονται σε κοντινή απόσταση το καλούν στον ασύρματο ανά 15 λεπτά, διευκρινίζοντάς του ότι βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και του ζητούν να απομακρυνθεί.

Όπως σημειώνεται η έρευνα από ένα τέτοιος σκάφος είναι αδύνατη υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες καθώς στην περιοχή υπάρχει υπερσυγκέντρωση σκαφών πολεμικών και άλλων και ο θόρυβος εμποδίζει τέτοιες εργασίες.

Ακόμα, όπως μετέδωσε το MEGA, το πλοίο έχει ρίξει καλώδια, χωρίς ωστόσο να διεξάγει έρευνες.

Μητσοτάκης σε Στόλτενμπεργκ: «Δεν βοηθάει η πολιτική ίσων αποστάσεων»

Η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, με τον οποίο επικοινώνησε το απόγευμα.

Η επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη εντάσσεται στο μπαράζ διπλωματικών επαφών, μετά τη νέα κλιμάκωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, κι ενώ το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο Oruc Reis βρίσκεται 10 ναυτικά μίλια μέσα στο ανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδα.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Στόλτενμπεργκ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας που υποσκάπτει τη σταθερότητα στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική ίσων αποστάσεων που τηρεί η Ευρωατλαντική Συμμαχία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.