Στο 47% μέχρι τώρα, οι κατατεθειμένες φορολογικές δηλώσεις στη Μαγνησία

Χάνουν και τις διακοπές τους οι λογιστές, καθώς ακόμη δεν δόθηκε παράταση

Χάνουν τις διακοπές τους φέτος οι λογιστές της Μαγνησίας, καθώς ενώ ο Αύγουστος είναι μήνας αδειών και χαλάρωσης για πολλούς, για τους ίδιους είναι “κατακόκκινος” από ένταση και από δουλειά, καθώς οι φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 27 Αυγούστου και μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί περίπου ποσοστό 47%.

Ο κ. Νίκος Πουμάνας

Ο Νίκος Πουμάνας αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημ. Καρεκλίδη και εκτίμησε ότι κάποια στιγμή το οικονομικό επιτελείο, αναμένεται να δώσει παράταση, ήδη το Οικονομικό Επιμελητήριο έχει ζητήσει παράταση μέχρι τέλος Σεπτέμβρη.
Ο Σύλλογος Φοροτεχνικών, ζητά, όποια παράταση δοθεί, να δοθεί τώρα, για να μπορεί να προγραμματίσει τη δουλειά του ο λογιστής, που είναι άνθρωπος και αυτός και έχει υποστεί όλη την ταλαιπωρία της πανδημίας, με τις αναστολές εργασίας, τις επιδότησης ενοικίων και το άμισθο ΚΕΠ που επιφορτίστηκαν οι λογιστές όταν οι δημόσιες υπηρεσίες δεν δεχόταν κόσμο.

Αδύνατον να υποβληθούν όλες οι δηλώσεις

Με δεδομένο το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί το 47% των φορολογικών δηλώσεων (περίπου 68.000, από 145.000), ο κ. Πουμάνας εκτίμησε ότι είναι αδύνατο μέχρι 27 Αυγούστου, να υποβληθούν άλλες τόσες φορολογικές δηλώσεις.
Όπως είπε αυτό συνέβη γιατί ενώ άνοιξε η εφαρμογή του Taxis τον Μάιο, τα στοιχεία των εργαζομένων που ήταν σε αναστολή ή άλλων υπουργείων και υπηρεσιών (ΕΡΓΑΝΗ κλπ.) μέχρι 7 Ιουλίου, οπότε η υποβολή των δηλώσεων ξεκίνησε στις 10 Ιουλίου. Επίσης υπήρξαν προβλήματα με φορολογούμενος που λόγω Covid είχαν μειωμένο εισόδημα και μέχρι 31 Ιουλίου έπρεπε να γίνουν οι δηλώσεις για να έχουν έκπτωση 3% και για να είναι περισσότεροι δικαιούχοι του Α 21, σε κάποιους ζητούνταν στοιχεία από τράπεζες, που όμως τους ζητούσαν 15 €, οπότε δημιουργήθηκε μια αλυσίδα προβλημάτων.
Σήμερα τόνισε η κατάσταση εξομαλύνθηκε, υποβάλλονται περίπου 100.000 δηλώσεις Πανελλαδικά κάθε μέρα, αλλά επειδή οι εργάσιμες μέρες είναι μετρημένες, είναι αδύνατον να υποβληθούν 6,5 εκατ. ακόμη δηλώσεις.
Ο κ. Πουμάνας τόνισε ότι θα υπάρξει παράταση για την έκπτωση του 3% για όσους κάνουν και τον Αύγουστο τη φορολογική τους δήλωση, γιατί η προθεσμία έληξε χθες, ενώ η ρύθμιση των 72 δόσεων που ψηφίστηκε, αφορά σε φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις για την περίοδο της πανδημίας, από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Ιούλιο του 2021.
Τέλος, αναφορικά με την επιδότηση των παγίων, ανέφερε ότι ανάλογα με τον ΚΑΔ οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν αιτήσεις μέχρι 4 Αυγούστου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.