«Συνεδριακό» χωρίς θέρμανση κατασκεύασε ο Δήμος Βόλου

Με δανεικό εξοπλισμό από το ΤΕΕ θερμάνθηκε για την επίδειξη ΑμΕΑ

Η μνημειώδης ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής Βόλου να φέρει σε πέρας ένα έργο ολοκληρωμένο και εντός συγκεκριμένου προϋπολογισμού αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι ένα «εμβληματικό» έργο που κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους πολίτες του Βόλου, δεν έχει στοιχειώδεις υποδομές όπως θέρμανση και εξαερισμό! Μετά την αποκάλυψη της «Μαγνησίας» τον Μάιο του 2018 ότι η λειτουργία του συνεδριακού κέντρου του Δήμου Βόλου είναι παράνομη, μιας και δεν έχει εξασφαλίσει την άδεια λειτουργίας από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (Ε.Υ.Π.Α.Τ.Ε.) του Υπουργείου Τουρισμού για την συγκεκριμένη χρήση αφού δεν πληροί τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, προχθες αποκαλύφθηκε ότι δεν πληροί καν τις στοιχειώδεις προδιαγραφές για τη φιλοξενία εκδηλώσεων μιας και δεν έχει εγκατασταθεί θέρμανση!

Το γεγονός αυτό ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την επίδειξη μόδας για ΑμΕΑ την Δευτέρα όπου οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε άλλες λύσεις και να δανειστούν φορητό εξοπλισμό θέρμανσης από το ΤΕΕ Μαγνησίας προκειμένου να θερμάνουν αυτό τον αχανή χώρο και να μην αφήσουν στο κρύο τόσο τους συντελεστές της διοργάνωσης όσο και τον κόσμο που θα παρακολουθούσε την εκδήλωση.

Με αφορμή την διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής πέρυσι τον Μάιο ο Δήμος Βόλου είχε ενοικιάσει κλιματιστικές μονάδες, έπιπλα και άλλο εξοπλισμό με κόστος 9.300 ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του συνεδρίου. Η λύση αυτή είχε θεωρηθεί προσωρινή μέχρι την εγκατάσταση μόνιμης λύσης για τη θέρμανση και την ψύξη του χώρου ο οποίος μόνο συνέδρια δεν έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι η μελέτη μετατροπής του εκθεσιακού κέντρου Βόλου σε συνεδριακό δεν περιλάμβανε την εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης. Αντιθέτως πριν από λίγες ημέρες ήρθαν προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου οι τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης και η κατάρτιση των όρων διακήρυξης του ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση κλιματιστικών συγκροτημάτων στο εκθεσιακό κέντρο Βόλου προϋπολογισμού 206.832 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ψύξη και η θέρμανση του χώρου. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο αν μπορεί να εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας ο χώρος με αυτό τον τρόπο θέρμανσης, καθώς απαιτείται η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού τύπου β’ το οποίο έχει άλλες απαιτήσεις.

Αρχιμήδης-Δημήτρης Καρεκλίδης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.