Τέλος οι μάσκες από αύριο σε εξωτερικούς χώρους

Χωρίς self test οι εμβολιασμένοι

Το τι θα ισχύσει από δω και πέρα αναφορικά με τη χρήση της μάσκας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (23/6) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αίρεται το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός αρχής γενομένης από τις 5:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς από Δευτέρα θα χαλαρώσουν και άλλο τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας και συγκεκριμένα:

Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας
Όχι self test σε εμβολιασμένους εργαζόμενους, εάν έχουν περάσει 15 ημέρες από τον εμβολιασμό
Εστίαση: 10 άτομα ανά τραπέζι
Δεξιώσεις με 300 άτομα
Οργανωμένες παραλίες: 120 άτομα ανά 1000 τ.μ.

Χωρίς self test οι εμβολιασμένοι
Χωρίς τη διενέργεια self test θα μπορούν οι πλήρως εμβολιασμένοι να μεταβούν στην εργασία τους, όπως ανακοίνωσε η Βάνα Παπαπευαγγέλου στην ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε ότι η ζωή μας επιστρέφει στην κανονικότητα. Ανακοίνωσε ότι η επιτροπή δέχθηκε να εξαιρούνται από τα self test οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Επίσης η επιτροπή, τόνισε, εισηγήθηκε να μην γίνεται χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

«Δεν πετάμε τις μάσκες», είπε καθώς η λογική μας δείχνει που παραμένει απαραίτητη.

Η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για μια πολύ ευχάριστη εικόνα, επισημαίνοντας πως ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα έχει πέσει στο 1,3%.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ενδιάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων καταγράφεται στα 32 έτη, επισημαίνοντας ότι λόγω των διακοπών εμφανίζονται κρούσματα σε πολύ νεαρές ηλικίες.

Όπως είπε, αν και ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στις 4.000, υπάρχει ακόμα σοβαρός κίνδυνος για τις τουριστικές περιοχές.

Έτσι, οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, δεν θα έχουν την υποχρέωση να κάνουν self test για να μεταβούν στο χώρο εργασίασς τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.