Θεοφ. Τακούδης : Ανομβρία μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου, με αρκετούς κινδύνους…

Ηλιοφάνειας συνέχεια… τις επόμενες ημέρες στη Μαγνησία

«Μέχρι και την Τετάρτη στη Μαγνησία, οι θερμοκρασίες θα είναι καλές, οι οποίες το μεσημέρι θα φθάνουν τους 27 βαθμούς Κελσίου για την πόλη του Βόλου, και θα είναι γενικότερα αίθριος ο καιρός, με ασθενείς ανέμους και χωρίς προβλήματα», όπως δήλωσε στο Ράδιο Ένα και το μεσημβρινό μαγκαζίνο με τον Ηλία Κουτσερή, ο μαθηματικός -μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης.
Όπως τόνισε, «την Πέμπτη θα έχουμε μια μικρή στροφή και αργότερα ολοκληρωτική στροφή σε βόρειο ρεύμα, ενώ θα περιμένουμε το απόγευμα στις βόρειες περιοχές της Μαγνησίας μια αστάθεια που πιθανό να δώσει λίγες βροχές κυρίως όμως στο Β. Πήλιο.
Την Παρασκευή πάντως έχουμε πάλι ηλιοφάνεια, ενώ ενισχύεται λιγάκι το βόρειο ρεύμα που θα έχει επικρατήσει, με αποτέλεσμα απ΄την Πέμπτη να έχουμε μια μικρή υποχώρηση στη θερμοκρασία και συγκεκριμένα, απ΄ τους 27 βαθμούς στους 24 βαθμούς … Οι ελάχιστες θερμοκρασίες, στους 13 βαθμούς».
Όπως υποστήριξε ο κ. Τακούδης, «ηλιοφάνεια θα επικρατήσει και την Παρασκευή, κυρίως μετά το μεσημέρι, ηλιοφάνεια το Σάββατο όπως και την Κυριακή», άρα με καλές συνθήκες θα γίνει και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Ανησυχητική η ανομβρία

Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, «εκείνο που μας ανησυχεί, είναι ότι με τον έλεγχο που έκανα στα δεδομένα, για μεγαλύτερο διάστημα δυστυχώς θα συνεχιστεί η ανομβρία που φαίνετια να φθάνει σίγουρα, μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη , οπότε δεν φαίνεται καθόλου βροχή, και συγκεκριμένα, μέχρι και 8- 9 Νοεμβρίου».
Όπως διευκρίνισε, είναι «δύσκολο αυτό και για τους καταναλωτές και τη χρήση του νερού, δύσκολο για τις καλλιέργειες όπως η ελιά, που χρειάζεται αυτή την περίοδο νερό καθώς και για το χώμα-έδαφος, το οποίο θα «πετρώσει», οπότε υπάρχει επικινδυνότητα να αρχίσουν έντονες βροχές και μετά τις 8-9 Νοέμβρη να έχουμε πλημμύρες να φεύγει το νερό να μην συγκρατείται…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.