Το 25αρι δεν είναι ένα απλό τσιπουράδικο του Βόλου!

Σε τι μονοπάτια κινείται;

Εδώ και επτά και πλέον χρόνια, καθώς μπαίνει ήδη στο όγδοο έτος λειτουργίας του το «25άρι» δεσπόζει στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου επί της Τσοποτού 2, με το παραδοσιακό Βολιώτικο τσίπουρο να συνδυάζεται με ξεχωριστούς θαλασσινούς μεζέδες. Ωστόσο οι επισκέπτες του δεν μένουν μόνο σ’ αυτό, καθώς έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την απολαυστική εμπειρία ενός πλήρους γεύματος και όχι, σε συνδυασμό με καλό κρασί και όχι μόνο!
«Mπορεί το «25άρι» να πήρε το όνομά του από το 25αράκι για το τσίπουρο, που είναι χαρακτηριστικό ιδίωμα του Βόλου, αλλά δεν μιλάμε για ένα ακραιφνώς κλασικό τσιπουράδικο» θα μας πει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος, Θανάσης Κατσιγιάννης. «Μιλάμε για ένα sea food εστιατόριο περισσότερο. Αφού είμαστε στην πόλη του Βόλου, σαφώς και προσφέρουμε το κλασικό τσίπουρο με μεζέ, που είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Αλλά στο «25άρι» δεν μένουμε μόνο σ’ αυτό» συμπληρώνει.

Σε τι μονοπάτια κινείται λοιπόν το «25άρι»; Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ο επισκέπτης φυσικά μπορεί να παραγγείλει το τσίπουρο που επιθυμεί και σταδιακά σε κάθε… γύρα έρχονται και διαφορετικοί μεζέδες. «Όχι οι κλασικοί βέβαια, αλλά μία μίξη παραδοσιακών και πιο σύγχρονων γεύσεων, πάντα στη φιλοσοφία του καταστήματος, με βάση πάντα τα θαλασσινά» μας εξηγεί ο υπεύθυνος του καταστήματος.

 


Στο «25άρι» άλλωστε μπορεί κανείς να βρει σε καθημερινή βάση καλά φρέσκα ψάρια, σε μία τεράστια ποικιλία, που μπορεί να τα συνδυάσει με μία από τις 50 και πλέον ετικέτες κρασιών, τόσο από τη Θεσσαλία όσο και από όλη την Ελλάδα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η επιλογή ετικετών τσίπουρου. «Επιλέγουμε κυρίως ετικέτες από τη Μαγνησία, και από κάποιες άλλες περιοχές, και μόνο εμφιαλωμένο σε εμφιάλωση των 50 ml. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε πάντα τους ντόπιους παραγωγούς» εξηγεί ο Θανάσης Κατσιγιάννης.

Ο ίδιος άλλωστε δείχνει ν’ απολαμβάνει και μόνο τις εικόνες των πιάτων που ετοιμάζονται καθημερινά. Το κριθαρότο καραβίδας, οι γαρίδες με τζίντζερ και τσίλι, η τούνα τηγανιά, και η γαριδομακαρονάδα με καλαμαράτα, ένα ξεχωριστό ιταλικό ζυμαρικό, είναι μόνο κάποιες από τις επιλογές που μπορεί να κάνει κανείς για ένα πραγματικά πλήρες γεύμα.
Ωστόσο υπάρχει και το πριν και το μετά. Ήδη το «25άρι» δίνει βαρύτητα στο παλαιωμένο τσίπουρο, που έχει αποκτήσει τη δική του δυναμική, ως aperitivo πριν το φαγητό, αλλά και μετά από ένα καλό γεύμα. Ήδη, αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν μία από τις πολλές ετικέτες παλαιωμένου τσίπουρου, με τον ουρανίσκο να εξιτάρεται! Για όσους προτιμούν κάτι άλλο πάλι, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες αλκοόλ αλλά και κοκτέιλ, για ν’ ανοίξει ή να κλείσει ιδανικά το κάθε γεύμα.

Το «25άρι» είναι έτοιμο για κάθε επισκέπτη σε καθημερινή βάση εκτός Τρίτης, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 τα μεσάνυχτα. «Από την πλευρά μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας εμπιστεύεται εδώ και επτά χρόνια και έχοντας ήδη μπει στον όγδοο χρόνο λειτουργίας. Είναι χαρά μας να έχουμε επισκέπτες και από την περιοχή της Μαγνησίας και απ’ όλη την επικράτεια, έχοντας γνωρίσει κόσμο στο «25άρι» από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Κρήτη» καταλήγει ο Θανάσης Κατσιγιάννης.

 

 

Θα το βρείτε στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, στον Βόλο

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.