Το 90% των μαθητών Δημοτικών και Νηπιαγωγείων του Βόλου πήγε για μάθημα

Ελάχιστες οι περιπτώσεις σχολείων με μικρή εισροή μαθητών

Παρά τη διάσταση απόψεων ακόμη και εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και μεταξύ των γονέων για την επαναλειτουργία των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, η πρώτη ημέρα λειτουργίας τους σε Βόλο και Ν. Ιωνία μπορεί να χαρακτηριστεί άκρως επιτυχημένη, καθώς σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργο Πολύζο το 90% των μαθητών, που είχαν προβλεφθεί για να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, επέστρεψε στα θρανία.

Άκρως ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση με τους γονείς τελικά να στέλνουν τα παιδιά τους στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία. Στο πολεοδομικό συγκρότημα, όπως τόνισε ο κ. Πολύζος επέστρεψε στα σχολεία το 90% περίπου των μαθητών, ενώ σε ελάχιστες σχολικές μονάδες καταγράφηκαν πολλές “απώλειες”.
Ο κ. Πολύζος σημείωσε πως και στα Νηπιαγωγεία σημειώθηκε μεγάλο ποσοστό συμμετοχής των μαθητών, ίσως όμως πιο κάτω από τα Δημοτικά Σχολεία.
“Δεν είχαμε οχλήσεις για προβλήματα κι αυτό πιστεύω ότι συνέβη επειδή οι εκπαιδευτικοί είχαν προετοιμαστεί πολύ καλά για τη σημερινή ημέρα με όλες τις ιδιαιτερότητές της. Οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές εφάρμοσαν στο έπακρο τις διαταγές του Υπουργείου, με τις αποστάσεις, τον διαμοιρασμό των μαθητών ανά τμήμα και όλα όσα έπρεπε να προσεχθούν”, υποστήριξε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας.
Σε ότι αφορά τα αντανακλαστικά των παιδιών κι αν τελικά μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα, ο κ. Πολύζος ανέφερε πως η εικόνα που είχε ο ίδιος, καθώς επισκέφθηκε σχολεία του Βόλου και της Ν. Ιωνίας και συνομίλησε και με εκπαιδευτικούς είναι πως τα παιδιά ήταν ενημερωμένα για την κατάσταση και για τα ατομικά μέσα υγιεινής και από το οικογενειακό τους περιβάλλον, αλλά και από τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα, μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ενημέρωναν τα παιδιά για τη νέα πραγματικότητα.
Εν κατακλείδι και σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τα πράγματα την πρώτη ημέρα λειτουργίας των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων κύλησαν ομαλά και κάθε μέρα θα εξετάζονται τα νέα δεδομένα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.