Τρύφων Πλαστάρας: Δεν βλέπει δάκτυλο Μπέου στη διαμάχη για τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου

"Τραβάω πλέον τον δικό μου δρόμο", τονίζει στο Ράδιο ΕΝΑ

Μόνο… άφησαν οι επιμελητηριακοί σύμβουλοι του περιβάλλοντος Μπέου, τον Τρύφωνα Πλαστάρα, καθώς με χθεσινή τους ανακοίνωση ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη, μετά και τα πρωτοφανή επεισόδια, με την έφοδο της Αστυνομίας στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Β’ Αντιπροέδρου. Ο ίδιος, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη σημείωσε πως δεν αισθάνεται προδομένος, ενώ δεν βλέπει και κινήσεις “χειραγώγησης” του Επιμελητηρίου.

Σαββάκης, Σταυρίδης και Τόρης “πρόσδωσαν” τον Τρύφωνα Πλαστάρα, πρόεδρο της ΟΕΒΕ Μαγνησίας και επικεφαλής της μειοψηφίας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, καθώς ο μεν πρώτος έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου, όταν υποψήφιος ήταν και ο κ. Πλαστάρας, ενώ οι άλλοι δύο αποχώρησαν από την επιμελητηριακή παράταξη.
Ο κ. Πλαστάρας μίλησε για όσα έγιναν εκείνη τη μέρα, όμως ο ίδιος δεν βλέπει κανέναν δάκτυλο, καμία προσπάθεια εμπλοκής στα εσωτερικά του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και κανένα ίδιο όφελος.
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας ανέφερε πως οι επιστολές των πρώην συνοδοιπόρων του, τον εξέπληξαν, καθώς στην επιστολή του , ο κ. Σαββάκης αναφέρεται στη στήριξη της κ. Πλωμαρίτου για τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία, μια στήριξη που όμως δεν υπήρχε.
“Στις προηγούμενες εκλογές για τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου εμείς είχαμε αποχωρήσει από τη διαδικασία. Δεν υπήρχε καμία στήριξη. Αυτό το επιχείρημα του κ. Σαββάκη είναι λανθασμένο. Επίσης, υπήρξε μία λάθος κίνηση από εκείνον, ο οποίος πριν την εκλογική διαδικασία μου είχε δώσει την υπόσχεσή του ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση και στη συνέχεια είδαμε μία τελείως διαφορετική τοποθέτηση”, είπε ο κ. Πλαστάρας.
Σε ότι αφορά την επιστολή των πέντε, Σαββάκη, Σταυρίδη, Τόρη, Γκαμπλιά και Νικολού, οι οποίοι δήλωναν την ανεξαρτητοποίησή τους, ο κ. Πλαστάρας υπογράμμισε πως ο κ. Τόρης ανεξαρτητοποιήθηκε, όταν είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητα Πλαστάρα με το ΚΙΝΑΛ στις Βουλευτικές εκλογές.
Ο κ. Σαββάκης, σύμφωνα με τον κ. Πλαστάρα, διαγράφηκε από τον συνδυασμό, πριν την εκλογική διαδικασία, όπως και ο κ. Νικολός.
“Συνεπώς από αυτή την πεντάδα, ο Γιώργος Τόρης ήταν ανεξάρτητος και οι Σαββάκης, Νικολός διαγραμμένοι. Άρα αυτή η επιστολή έγινε για να συμπληρωθούν τα άλλα δύο άτομα η κ. Γκαμπλιά και ο κ. Σταυρίδης”, είπε ο κ. Πλαστάρας.
Συμπλήρωσε δε, πως “Τιμώ και σέβομαι τον αγώνα που κάναμε μαζί, τώρα όμως είμαι υποχρεωμένος να τραβήξω το δικό μου δρόμο με την ομάδα, που έμεινε. Και στην ομάδα αυτή, εάν θα υπάρχουν αποχωρήσεις, θα υπάρχουν και προσχωρήσεις”
Μάλιστα, ο κ. Πλαστάρας σχολίασε πως η εκλογική διαδικασία έδειξε πως η παράταξή του δεν έχασε ουσιαστικά, καθώς από τους 27 παρόντες, ο συνδυασμός, που υποστήριξε τον κ. Σαββάκη, δηλαδή ο συνδυασμός του κ. Μπασδάνη, κατέλαβε 14 έδρες.
” Σε μας, ψήφισαν εννέα άτομα εμένα και τρεις στον κ. Μίχα, δηλαδή 12, συν ένα λευκό το οποίο εικάζω ότι ήταν δικό μας. Άρα είχαμε μία μάχη 14-13 και από τη διαδικασία απουσίαζε η κ. Ζωγραφιά Κουτσογιάννη για λόγους ασθενείας. Ποιος έχασε, ποιος μείωσε δυνάμεις;
Σημειώνω δε, πως ο δικός μας συνδυασμός είναι μειοψηφία. Αυτό που κατάλαβα μετά από αυτές τις κινήσεις είναι τη μεγάλη αγάπη των επιχειρηματιών. Από προχθές πάρα πολλοί έχουν αναθεωρήσει τη θέση τους για το εστί Πλαστάρας. Υπάρχουν πολλαπλάσιοι επιχειρηματίες, που μου είπαν ότι θα κατέλθουν μαζί στις επόμενες εκλογές, πράγμα που με υποχρεώνει να είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Επιμελητήριο Μαγνησίας”, τόνισε ο ίδιος.
Δεν βλέπει από πίσω τον Αχ. Μπέο
Παρόλο λοιπόν που τρεις στενοί συνεργάτες του Αχιλλέα Μπέου “υπονόμευσαν” την εκλογή του ως Β Αντιπροέδρου και εν τέλει τον άφησαν μόνο παραταξιακά, ο κ. Πλαστάρας δεν βλέπει κρυφές κινήσεις και προσπάθειες χειραγώγησης.
“Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπορεί κι άλλα επιμελητηριακά στελέχη να είναι κοντά στο Δήμαρχο Βόλου. Μέσα σε μία κοινωνία θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει καλύτερο για να ενώσουμε τους επαγγελματίες. Δεν πέφτει λόγος στον Δήμαρχο να εκφράσει άποψη για ότι συμβαίνει στο Επιμελητήριο. Ο Αχ. Μπέος είναι ο εκλεγμένος Δήμαρχος πόλης, θα πρέπει να κάνει έργο στο Δήμο Βόλου. Το θέμα για μένα είναι ένα, κάθε ένας σ’ αυτή την πόλη πρέπει να έχει και την ευθύνη που του αναλογεί”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλαστάρας, αποφεύγοντας να μιλήσει για την ουσία των πραγμάτων και το παρασκήνιο που επικρατεί στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.