Τρύφων Πλαστάρας στο Ράδιο ΕΝΑ: “Να ανακαλέσει η κ. Καναβιτσά αλλιώς επιφυλάσσομαι”

Στην αντεπίθεση ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ μετά τις αιχμές για προσπάθειες αλλαγής ισορροπιών στην Ομοσπονδία

Να ανακαλέσει τα αναληθή, όπως τα χαρακτηρίζει, γεγονότα, ζητά από την μέχρι πρότινος Γραμματέα της ΟΕΒΕΜ κ. Καναβιτσά, ο πρόεδρός της κ. Τρύφωνας Πλαστάρας μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, επισημαίνοντας πως επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός του. Ο κ. Πλαστάρας μιλά για τα όσα συμβαίνουν στην ΟΕΒΕΜ μετά και την αποχώρηση σωματείων- αποχώρησε ήδη το σωματείο Κρεοπωλών και σήμερα το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών- τονίζοντας πως εκείνος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες και μέσα από την ΓΣΕΒΕΕ, στην όποια έχει δικαίωμα λόγου και ψήφου.

Αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην ΟΕΒΕ Μαγνησίας. Σωματεία αποχωρούν και μεταβαίνουν στην έτερη Ομοσπονδία, ενώ πολύ πρόσφατα και η Γραμματέας της ΟΕΒΕΜ κ. Δώρα Καναβιτσά με επιστολή της έκανε γνωστή την παραίτησή της.
Η κ. Καναβιτσά στην επιστολή παραίτησής της, αφήνει αιχμές για τη στάση του κ. Πλαστάρα και τις κινήσεις τους που οδηγούν όπως σημειώνεται σε αλλαγή ισορροπιών εντός της Ομοσπονδίας.
Η απάντηση στη Δώρα Καναβιτσά
Από την πλευρά του, ο κ. Πλαστάρας δίνει την δική του απάντηση ζητώντας από την κ. Καναβιτσά να ανακαλέσει αλλιώς θα κινηθεί ίσως και δικαστικά.
“Επειδή η επιστολή της έχει πάρα πολλές παραβιάσεις του αστικού κώδικα, εμπίπτει στον κώδικα προσωπικών δεδομένων, την κάλεσα να ανακαλέσει πλήρως, απολύτως, καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως με τον ίδιο τρόπο που ενήργησε προς όλα τα μέσα, αλλιώς επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου σε δικαστικές ή άλλες αρχές.
Γράφονται αναλήθειες και επιλεκτικά στοιχεία γεγονότων. Είναι λάθος για μία Γραμματέα να λέει ότι αλλάζουν οι ισορροπίες στο ΔΣ. Αυτό αφήνει πολλά ερωτηματικά για όποιον διαβάζει “πίσω” από μία επιστολή”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Πλαστάρας.
Είπε δε ότι στα πέντε χρόνια που είναι ο ίδιος πρόεδρος δεν έχει συγκεντρώσει εκτός ομοσπονδίας ποτέ κανένα στέλεχος και ανέφερε πως από την ΓΣΕΒΕΕ η κ. Καναβιτσά που ήταν μία εκ των τεσσάρων αντιπροσώπων της ΟΕΒΕΜ, αποβλήθηκε εξαιτίας λόγων που αντέβαιναν στο καταστατικό, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Πλαστάρα αυτό εξέθεσε την Ομοσπονδία.

Απαντήσεις Πλαστάρα και προς τα Σωματεία

Βέβαια, ο ίδιος μίλησε και για τις αποχωρήσεις Σωματείων, κρούοντας τον “κώδωνα του κινδύνου” ως προς την εκπροσώπησή τους στην ΓΣΕΒΕΕ.
“Η ομοσπονδία ψηφίζει κανονικά στη ΓΣΕΒΕΕ τα τελευταία χρόνια, έχει εκπροσώπηση, με καίριες τοποθετήσεις στο ΔΣ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας βρίσκεται στο Δ.Σ και δεν κόβει βόλτες ούτε στο Μοναστηράκι, ούτε στα ξενυχτάδικα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ψηφίζει, τοποθετείται και επεμβαίνει. Χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης όχι μόνο του προέδρου Γιώργου Καββαθά, αλλά και όλων των μελών με πλειοψηφία ή μειοψηφία της Γενικής Συνομοσπονδίας κι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας με άξιους συνεργάτες, εν μέσω κορωνοϊού απέστειλε 82 επιστολές τόσο προς τη ΓΣΕΒΕΕ όσο και προς άλλους συναρμόδιους φορείς”, επεσήμανε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για την εκπροσώπηση της άλλης Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον κ. Τσουράπα.
Συμπλήρωσε σε ότι τα σωματεία, που αποχώρησαν από την ΟΕΒΕΜ ίσως αξιολογούν την παρεμβατικότητα της έτερης Ομοσπονδίας καλύτερη και πιο αποφασιστική.
“Εγώ κοιτάζω τη δουλειά μου, που είναι να εκπροσωπήσω του επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους με συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία στις γενικές συνελεύσεις στη ΓΣΕΒΕΕ, η δική μας ομοσπονδία και συμμετέχει και ψηφίζει. Όταν λαμβάνεται μία απόφαση από ένα πρωτοβάθμιο σωματείο φέρει την απόλυτη και κάθετη ευθύνη και για τη συνέχεια. Γιατί η Ομοσπονδία υπάγεται στην ΓΣΕΒΕΕ. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου που υπάρχει”, τόνισε ο κ. Πλαστάρας.

Εξηγήσεις και για την απουσία από το κλιμάκιο στον Αλμυρό, υπό την Φώφη Γεννηματά
Ο κ. Πλαστάρας όμως σχολιάστηκε και για την απουσία του από την επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στον Αλμυρό, προκειμένου να δει από κοντά τις καταστροφές που έφερε η πλημμύρα.
“Ενημερώθηκα ότι θα έρθει η πρόεδρος από την Φούλη Τσιώμου, όμως εκείνη την ημέρα εκπροσωπούσα επαγγελματίες στην τοπική επαγγελματική επιτροπή του ΙΚΑ. Αναπληρωτής είναι ο κ. Φόβος, που έχει παραιτηθεί. Δεν μπορούσα λοιπόν να αφήσω χωρίς εκπροσώπηση επαγγελματίες που είχαν ζητήματα με το ίδρυμα. Εάν ήταν άλλη ημέρα θα ήμουν εκεί”, είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την απογοήτευσή του που δημοσιεύματα δεν είχαν την δική του γνώμη για τα γεγονότα.
Μάλιστα, σχετικά με τις σχέσεις που έχει με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Πλαστάρας υπογράμμισε πως η υπόσχεση που έδωσε στην Φώφη Γεννηματά, ότι θα βοηθούσε όπου χρειαστεί, τις σεβάστηκε στο μέγιστο, με μεγάλο προσωπικό και οικογενειακό κόστος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.