Τζούμας στο Ράδιο ΕΝΑ: Ο αποκλεισμός θα κρατήσει χωρίς κρούσματα τα νησιά

"Πολιτική αγυρτεία κάποιων... για το θέμα του κοντέϊνερ" όπως είπε ο Δήμαρχος Σκιάθου

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για ν’ αποκλειστεί η εύκολη τουλάχιστον πρόσβαστη στο νησί της Σκιάθου, ζητά ο Δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας, έχοντας ήδη στείλει σχετική επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία μαζί με τους ομολόγους του σε Αλόννησο και Σκόπελο, κ.κ.  Περίση και Βαφίνη για αυστηρό έλεγχο μέσω των ακτοπλοϊκών γραμμών και όχι μόνο.

Μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102.5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο κ. Τζούμας ανέφερε ότι για τη Σκιάθο πραγματοποιούνται ακόμη αεροπορικά δρομολόγια από Αθήνα, και με πρωτοβουλία του Δήμου και σε συνεργασία με τη διοίκηση του αεροδρομίου γίνεται προσπάθεια να συγκεντρώνονται τα στοιχεία των αφιχθέντων, ώστε να μπορεί να διαπιστωθεί μετά αν τηρούν την καραντίνα των 14 ημερών και αν χρειάζονται κάποια βοήθεια. «Ο μόνος τρόπος να μην έχουμε κρούσμα είναι ο αποκλεισμός. Εδώ είμαστε ευάλωτοι και οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν πάντα τη μεταφορά. Έχουμε και ένα κοντέινερ που μας έδωσε το Αεροδρόμιο και το βάλαμε έξω από το Κέντρο Υγείας για να εξετάζονται τα ύποπτα κρούσματα» τόνισε ο κ. Τζούμας, συμπληρώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και έχουμε απολυμανθεί όλα τα δημόσια και δημοτικά κτήρια. «Παράλληλα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία δομή σαν το «Βοήθεια στο σπίτι» και θα προσλάβουμε τρία άτομα, γιατί στο παρελθόν δεν είχαν γίνει τέτοιες κινήσεις, ούτε είχαμε κέντρο κοινότητας» ανέφερε επίσης. Ειδικότερα για το κοντέινερ, σημείωσε ότι το αίτημα είχε υποβληθεί από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ σε ερώτημα για το αν προσπάθησαν κάποιοι πολιτικοί να το προσεταιριστούν αυτό, το επιβεβαίωσε και χαρακτήρισε αυτήν την κίνηση ως πολιτική αγυρτεία!

Η επόμενη ημέρα…

Ο Δήμαρχος Σκιάθου κοιτά με ιδιαίτερη αγωνία την επόμενη ημέρα για τον Τουρισμό, έχοντας 350 χιλιάδες ευρώ στήριξης από την Πολιτεία για την τουριστική προβολή της Σκιάθου.  «Αν συνεχιστεί η κατάσταση, θα υπάρχει τρομερό οικονομικό πρόβλημα για τους περισσότερους, έχοντας ζητήσει από τους αρμόδιους να χρησιμοποιηθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου σε έκτακτη ανάγκη για την ενίσχυση αυτών» υπογράμμισε, αναφέροντας ότι υπάρχει ένα πλεόνασμα στα ταμεία του Δήμου ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ! «Εξετάζουμε κάθε ιδέα για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση, ακόμη και επενδύοντας στον εσωτερικό τουρισμό, αναλόγως με τις εξελίξεις» συμπλήρωσε εξάλλου.

Η γραμμή «χρυσωρυχείο»

Για την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του κου Πλωμαρίτη, τόνισε ότι αυτό που ζητά ουσιαστικά είναι μέτρα που προβλέπονται από την Κυβέρνηση και ήδη η Δημοτική Αρχή έχει κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Θα σύστηνα σύνεση στην αντιπολίτευση, γιατί στο δημοτικό συμβούλιο το ερχόμενο Σάββατο, (σ.σ. μέσω  διαδικτυακής εφαρμογής) θα μας απασχολήσει για τρίτη φορά το θέμα της αστικής συγκοινωνίας, με υπαιτιότητα δική της. Πρόκειται για μία γραμμή «χρυσωρυχείο» και παρανόμως πήγαινε σε ιδιώτη το 2011. Ο τζίρος είναι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ο Δήμος έως τώρα εισέπραττε 33 χιλιάδες ευρώ μόλις! Ο νόμος λέει ότι είτε θα τα δουλέψει ο Δήμος ή θα τα παραχωρήσει στην Περιφέρεια για να βγάλει τη διαδικασία σε πλειστηριασμό» δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.