Βανέσσα Κατσαρδή στο Ράδιο ΕΝΑ: «Με το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μεγάλη σύγκλιση απόψεων»

Βασικό κριτήριο της ψήφου στη Μαγνησία αποτελεί η ξεκάθαρη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για το LNG

Για συγκλίσεις απόψεων και θέσεων και όχι για διάσταση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη η Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βανέσσα Κατσαρδή, επισημαίνοντας πως και στον κρίσιμο τομέα της οικονομίας, τα δύο κόμματα συμφωνούν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Παράλληλα, η κ. Κατσαρδή αναφέρθηκε και στην συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα το περασμένο Σάββατο στον Βόλο, τονίζοντας ότι έλαβε ξεκάθαρη θέση τόσο εναντίον της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού όσο και της χωροθέτησης του LNG στον Παγασητικό.

Η Συντονίστρια της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία ξεκαθάρισε πως ο στόχος των εκλογών είναι η επόμενη κυβέρνηση να είναι προοδευτική και συμπλήρωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται σε αυτές τις πρωτοβουλίες με την πρόσκληση να έχει γίνει εγκαίρως. «Εάν θέλουμε να αλλάξει ρότα ο τόπος και επιτέλους να ξεφύγουμε από αυτό το καθεστώς που ζούμε, νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο», σχολίασε η κ. Κατσαρδή.

Πολλές οι συγκλίσεις με το ΠΑΣΟΚ

Η ίδια αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, αν και το ΠΑΣΟΚ στον δημόσιο διάλογο κάνει την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά η κ. Κατσαρδή βλέπει πολλές συγκλίσεις και τις όποιες αντεγκλήσεις τις θέτει στο θερμό προεκλογικό σκηνικό.

«Σε όλες τις συζητήσεις, στα πάνελ είτε σε τοπικό, είτε σε κεντρικό επίπεδο υπάρχει μία πολύ μεγάλη σύγκλιση απόψεων των προοδευτικών δυνάμεων και στο τι πήγε λάθος με την κυβέρνηση της ΝΔ, τι πρέπει να αλλάξει, αλλά και στο που πρέπει να πάμε. Υπάρχουν συμπτώσεις απόψεων σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό.

Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων των προοδευτικών δυνάμεων στην οικονομία. Δεν συμφωνεί με τη διάσωση της πρώτης κατοικίας το ΠΑΣΟΚ; Ίσα ίσα μάλιστα, το μόνο που το απασχολεί είναι εάν ήταν της κ. Κατσέλη και το πήραμε εμείς. Η ουσία είναι ότι είμαστε και οι δύο υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας και της μη μεταφοράς του πλούτου από τους φτωχούς και τους μεσαίους σε κάποιους λίγους. Εκεί υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων. Προφανώς και το ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνει την κριτική του για να μαζέψει περισσότερες ψήφους και είναι λογικό και να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τους 50 φόρους, λες και δεν ξέρει υπό ποιες συνθήκες ψηφίσαμε τι, τι ήταν οι 50 αυτοί φόροι . Χρησιμοποιεί και το ΠΑΣΟΚ κάποιες ατάκες, επαναλαμβάνει κάποια λαϊκίστικα μοτίβα, τα οποία όμως δεν έχουν σχέση με το τι πραγματικά πιστεύει, γιατί εάν διαβάσει κανείς το πρόγραμμά του κι αυτό στοχεύει στην ελάφρυνση των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων, δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στο κοινωνικό κράτος, όπως η δημόσια υγεία και το δημόσιο πανεπιστήμιο. Επομένως στα βασικά που αφορούν στην οικονομία και στο κοινωνικό κράτος συμφωνούμε σε πολύ μεγάλο βαθμό», εξήγησε η κ. Κατσαρδή και συμπλήρωσε ότι κάποια στελέχη κομμάτων που εκφράζουν μία μεγάλη διάσταση απόψεων, οι φωνές τους την επόμενη των εκλογών, θα απομονωθούν, μπροστά στο επιτακτικό να κυβερνηθεί η χώρα με ένα προοδευτικό πρόσημο.

 

Βασικό κριτήριο της ψήφου η ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το LNG

Στο μεταξύ, η Συντονίστρια της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας αναφέρθηκε και στη συγκέντρωση του Σαββάτου στην παραλία του Βόλου, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Τόνισε ότι έγινε μία πολύ καλή προετοιμασία και ήταν πάρα πολύ καλή συγκέντρωση. «Εδώ στον Βόλο παραδοσιακά κάνουμε καλές συγκεντρώσεις, είχαμε κάνει μεγάλη κινητοποίηση, ο κόσμος ήταν πολύ θερμός στο να έρθει να ακούσει τον πρόεδρο, τον αγαπάει πάρα πολύ και πήγαν όλα καλά και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι», είπε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε τόσο στο λιμάνι του Βόλου, τασσόμενος κατά της ιδιωτικοποίησής του αλλά και κατά στην εγκατάσταση LNG στον Παγασητικό.

«Η ΝΔ αδυνατεί να πάρει ξεκάθαρες θέσεις για το θέμα του LNG, άλλοι βουλευτές της είναι υπέρ, άλλοι κατά. Υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία είναι σοκαριστικά,  εάν αποδειχθούν ότι είναι πραγματικότητα η προώθηση συμφερόντων κατά της ασφάλειας των πολιτών και της υποβάθμισης του Παγασητικού.

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας είχε πάρει από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα και πράγματι δεν ήταν έκπληξη για μας ότι ο πρόεδρος το είπε και από την εξέδρα. Μεγαλύτερο χαμό έκανε αυτή του η δήλωση παρά ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές, φαντάζεστε πόσο σημαντικό είναι αυτό για τους πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας.

Θεωρώ ότι πρέπει να αποτελέσει βασικό κριτήριο της ψήφου. Και πρέπει να αποτελέσει γιατί μιλάμε για τη ζωή μας, την ασφάλειά μας, το αύριο των παιδιών μας», τόνισε η κ. Κατσαρδή.

 

Σε ότι αφορά στο λιμάνι, η ίδια επεσήμανε ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτές οι δημόσιες δομές πρέπει να παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο. «Επιμέρους παραχωρήσεις μόνο και εφόσον συμφέρουν το δημόσιο μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά όχι την παραχώρηση του λιμανιού, το οποίο ήταν και κερδοφόρο και επί της κυβέρνησής μας και είναι και μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας όπως διαφαίνεται από τη σύνδεση με το στρατόπεδο κτλ», σημείωσε.

Συμπλήρωσε σε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδεοληπτικά εναντίον του ιδιωτικού τομέα και έφερε το παράδειγμα της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την μεγάλη επένδυση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στην Βαμβακουργία, αρκεί οι όροι να είναι συμφέροντες προς το δημόσιο.

Αιφνιδιαστική η συνάντηση Μπέου- Τσίπρα

Τέλος, η κ. Κατσαρδή δεν άφησε ασχολίαστη τη συνάντηση του Αχ. Μπέου με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο δήμαρχος Βόλου τον περίμενε στο ξενοδοχείο, όπου κατέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πραγματικά ήταν αστεία η όλη κατάσταση με τον δήμαρχο, γιατί προφανώς δεν έχει πάρει πίσω τους χαρακτηρισμούς του εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Εμείς δεν τα έχουμε βρει, έχουμε μία πάγια θέση ότι δεν συνομιλούμε με τον δήμαρχο και να πούμε ότι ήταν μία αιφνιδιαστική συνάντηση, δεν ήταν υποδοχή. Ο δήμαρχος έστησε καρτέρι στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον συναντήσει. Προφανώς ο πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει να τον χαιρετήσει τον δήμαρχο που ήρθε εκεί, πέραν τούτου ουδέν», υπογράμμισε η κ. Κατσαρδή.

 

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.