Βόλος: Φορτηγατζής κάπνιζε κάνναβη για να χαλαρώνει και να μπορεί κοιμάται τα βράδια…

φωτογραφία αρχείου
Όπως ισχυρίστηκε 50χρονος οδηγός Δ.Χ. φορτηγού

Σε φυλάκιση 30 ημερών με αναστολή 12 μηνών καταδίκασε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο έναν 50χρονο, οδηγό φορτηγού για κατοχή ναρκωτικών προς ιδία χρήση.

Ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να κινείται στον δρόμο Βόλου – Φαρσάλων και σε έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι κατείχε μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 9,9 γραμμαρίων.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε χωρίς συνήγορο και κατέθεσε στο Δικαστήριο, ότι ο γιος του υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, η κόρη του σπουδάζει, ο ίδιος εργάζεται ως οδηγός με μισθό 1000 € τον μήνα και επειδή δεν είχε ύπνο τα βράδια, κάνει περιστασιακή χρήση ναρκωτικών, όταν επιστρέφει απ΄τα δρομολόγια, ώστε να ξεκουράζεται.

Ο ίδιος είπε ότι έμαθε την κάνναβη από δύο τσιγάρα που τον κέρασαν και είδε ότι μπορούσε να κοιμηθεί ευκολότερα, ενώ είπε ότι αγόρασε την ποσότητα στην Αθήνα αντί 20 €, για να καπνίζει κανένα βράδυ που δεν είχε ύπνο , από ένα τσιγάρο.

Ο 50χρονος, ζήτησε συγνώμη για την πράξη του, διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν έκανε χρήση ενώ οδηγούσε ή ενώ ήταν στον δρόμο. Ακόμη είπε, ότι όταν τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί και τον ρώτησαν αν έχει κάτι, μόνος του παρέδωσε τα ναρκωτικά, ενώ από το 1995 που δουλεύει ως οδηγός δεν έχει κάνει ατύχημα.

Τέλος είπε ότι, πήγε σε γιατρό που του συνέστησε να του δώσει χάπια για να κοιμάται τα βράδια, αλλά ο ίδιος κατέφυγε στα ναρκωτικά για να μην πάρει χάπια.

Ο 50χρονος δεσμεύτηκε ότι δεν θα ακουμπήσει ναρκωτικά ξανά, παραδέχτηκε ότι είναι λάθος και είπε ότι άλλη μια φορά συνελήφθη τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη, όταν είχε αγοράσει μια μικροποσότητα για προσωπική του χρήση.

Επίσης ζήτησε από το Δικαστήριο να τον βοηθήσει για να μην έχει επίπτωση στο δίπλωμα οδήγησης, καθώς είναι η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει και είναι σε ηλικία που δεν μπορεί να αλλάξει επάγγελμα.

Το Δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 30 ημερών με αναστολή ενός έτους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.