Βόλος: “Σπίτια- κίνδυνος” για τη δημόσια υγεία και πυρκαγιές

Προκαταρκτικές μετά από είκοσι μηνύσεις Ιούνιο και Ιούλιο, απ΄τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις σπιτιών στον Βόλο, που είναι κλειστά και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία (είναι εστίες τρωκτικών), ενώ έχουν πυκνή βλάστηση διευκολύνοντας τυχόν πυρκαγιά. Με αφορμή αναφορές – μηνύσεις της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας στην Εισαγγελία Βόλου, ζητήθηκαν να γίνουν προκαταρτικές εξετάσεις για περίπου 20 περιπτώσεις σε διάστημα 1,5 μήνα (Ιούνιος και Ιούλιος).
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, λαμβάνει καταγγελίες περιοίκων για ανάλογες περιπτώσεις σπιτιών, που τις διαβιβάζει στην Εισαγγελία μετά την αυτοψία που γίνεται ως μηνυτήριες αναφορές. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες, σε κάποιες άλλες όχι.
Με αφορμή τις καταγγελίες – μηνύσεις, η Εισαγγελία Βόλου ζήτησε από το Α.Τ. Βόλου προκαταρκτικές εξετάσεις, για περίπου 20 ανάλογες περιπτώσεις στο διάστημα Ιουνίου και Ιουλίου.
Μέσω της προκαταρκτικής, ζητείται από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Πυροσβεστική), υπό την επίβλεψη της Αστυνομίας, ο καθαρισμός και η απολύμανση του κάθε χώρου, όπως και η σύνταξη ανάλογης έκθεσης που θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία.
Επίσης ζητείται να εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες των σπιτιών και να λαμβάνονται ανωμοτί καταθέσεις μέσω των οποίων να δίνουν εξηγήσεις, ώστε να εξεταστεί στη συνέχεια αν μπορούν να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τους για παράβαση της υγειονομικής νομοθεσίας, καθώς υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών και κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω της πυκνής βλάστησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.