Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων- Κινητοποίηση στον Βόλο (video)

Οι ιδιοκτήτες τους διαμαρτύρονται για τη μη στήριξή τους απ΄την Κυβέρνηση

Ξεσήκωσαν τον Βόλο με τις κόρνες τους οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων του νομού, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία και ζητώντας τη στήριξη του κλάδου τους από την κυβέρνηση. Σήμερα λίγο μετά τις 11 το πρωί περίπου 25 ιδιοκτήτες λεωφορείων οργανώθηκαν και έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη στο πλαίσιο Πανελλαδικής κινητοποίησης.
Τελικός προορισμός ήταν η ΠΕ Μαγνησίας, προκειμένου να δοθεί ψήφισμα στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνη.


Ο κ. Κλεομένης Μούτσιος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Βόλου τόνισε πως εδώ και δύο χρόνια οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν μόνο έξοδα και κανένα έσοδο. Επεσήμανε ότι ο κόσμος φοβάται να ταξιδέψει οργανωμένα λόγω της πανδημίας, σχολικές εκδρομές δεν πραγματοποιούνται με αποτέλεσμα τα λειτουργικά έξοδα να τρέχουν και η στήριξη της κυβέρνησης να είναι μηδαμινή. “Είμαστε στην ουσία άνεργοι εδώ και δύο χρόνια. Απαιτούμε άμεση επίλυση των προβλημάτων μας και να εισακουστούν τα αιτήματά μας. Εάν δεν γίνει θα προβούμε και σε άλλες και μεγαλύτερες κινητοποιήσεις”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μούτσιος.

Ο κ. Κλεομένης Μούτσιος

Ο κ. Θανάσης Σιμώτας γραμματέας Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Βόλου, τόνισε ότι « οι επιχειρήσεις υπολειτουργούν εδώ και δύο χρόνια ή δεν λειτουργούν σε πολλές περιπτώσεις. Τα τουριστικά λεωφορεία είναι ακινητοποιημένα και υπάρχει θέμα επιβίωσης για όλους και για τις οικογένειές μας”. Ο κ. Σιμώτας επεσήμανε ότι η εν λόγω κινητοποίηση είναι πανελλαδική και στους δρόμους βγήκαν οι επαγγελματίες του κλάδου από την Κρήτη έως τον Έβρο.

Ο κ. Θανάσης Σιμώτας

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη έλαβε το ψήφισμα των επαγγελματιών και ανέφερε πως συμπαρίσταται στον αγώνα τους καθώς τον κατανοεί απόλυτα. Τόνισε πως εκτός από τις 25 οικογένειες του Σωματείου, από αυτή την ακινητοποίηση των τουριστικών λεωφορείων πλήττονται και άλλοι επαγγελματίες της εστίασης, των πρατηρίων υγρών καυσίμων, των συνεργείων κ.α.. καθώς πρόκειται για μια σημαντική αλυσίδα του τουρισμού.


Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.