Βόλος: Σε ψυχιατρικό ίδρυμα ανήλικος τρόφιμος

Από το Ίδρυμα Αγωγής, με προβλήματα εξάρτησης και παραβατική συμπεριφορά

Στο Ψυχιατρείο του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε χθες για ακούσια νοσηλεία, ένα 16χρονο παιδί, τρόφιμος του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Ανηλίκων στον Βόλο.
Με εισαγγελική εντολή χθες, ο ανήλικος και μετά από την εκτίμηση ψυχιάτρων του Βόλου, μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για έναν νεαρό με παραβατική συμπεριφορά, που δεν μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί στο ίδρυμα, κάθε βράδυ το έσκαγε και επέστρεφε από την Αστυνομία ή μετά από κλήση παθόντων για να τον παραλάβουν. Στο ενεργητικό του ανήλικου έχουν καταγραφεί κλοπές, ναρκωτικά, καυγάδες και κρίσεις θυμού, ενώ έχει καταδικαστεί για τη συμπεριφορά αυτή.
Ο νεαρός έχει βιώσει από την παιδική του ηλικία την εγκατάλειψη από την οικογένειά του, είναι θύμα κακοποίησης και παραμέλησης και από τη στιγμή που μπήκε σο Ίδρυμα Ανηλίκων βγήκαν στην επιφάνεια εξαρτήσεις σε αλκοόλ και ναρκωτικά, είχε κρίσεις λόγω της διαταραγμένης ψυχικής του υγείας και συναισθηματικές εντάσεις, ενώ η διαφυγή από το ίδρυμα και οι κλοπές πολύ συχνά για αναζήτηση ουσιών, απασχόλησε τη διοίκηση του ιδρύματος και την Εισαγγελία Ανηλίκων.
Μέσω του Ιδρύματος ενημερώθηκε η Ψυχιατρική του Νοσοκομείου, που κράτησε τον ανήλικο ένα διάστημα και πλέον κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του σε ψυχιατρική δομή εφήβων, προκειμένου να μπει σε απεξάρτηση και θεραπεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.