Υπογράφηκε η εργολαβία παρεμβάσεων στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας- Βόλου

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής πλευρικών διοδίων

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η εργολαβία, ώστε να ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης στη Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου.
Ο προϋπολογισμός της παρέμβασης είναι 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει άλλη μία εργολαβία 1,5 εκατ. ευρώ, όπως και η κατασκευή κόμβων στα προεπιλεγμένα σημεία η οποία θα χρηματοδοτηθεί με περίπου 1 εκατ. ευρώ.
Σε ότι αφορά την τελευταία εξέλιξη, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, «με την παρούσα εργολαβία θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της Εθνικής Οδού 6, της οποίας η συντήρηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Οι εργασίες διακρίνονται:
Α. σε εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις – καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου και
Β. σε εργασίες συντήρησης – βελτίωσης – συμπλήρωσης της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.
Η ασφαλτόστρωση θα γίνει τμηματικά σε θέσεις για τις οποίες έχει γίνει καταγραφή και εντοπισμός πριν τη δημοπράτηση του έργου και σύμφωνα με τη δυναμική εξέλιξη των φαινομένων που παρουσιάζονται στις θέσεις αυτές. Η χρονική διάρκεια του έργου ορίζεται στους 12 μήνες».

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής πλευρικών διοδίων

Στο μεταξύ, η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», ανακοίνωσε ότι σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής πλευρικών διοδίων στον κόμβο του Βελεστίνου και συγκεκριμένα στον κλάδο που εξυπηρετεί την κατεύθυνση από Βόλο προς Αθήνα. Οι συγκεκριμένες εργασίες θα διαρκέσουν περίπου τέσσερις μήνες. Η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται από εναλλακτική διαδρομή μέσω του τοπικού οδικού δικτύου και της Νότιας Εισόδου του Α/Κ Βελεστίνου με κατεύθυνση προς Αθήνα, από την οποία τα οχήματα θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κατά το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες θα παραμείνει κλειστός μόνον ο κλάδος από Βόλο προς Αθήνα. Αναλυτικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας του προαναφερόμενου κλάδου του Κόμβου του Βελεστίνου με κατεύθυνση προς Αθήνα, έχουν ανακοινωθεί από την Ελληνική Αστυνομία. Για περισσότερες πληροφορίες οι οδηγοί μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στο τηλέφωνο 2410 741440 καθώς και στην ιστοσελίδα www.aegeanmotorway.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.