Αιχμές Βούζα κατά παικτών: «Κάποιοι δεν μπορούν ν’ αντέξουν το βάρος και την πίεση»

Μετά την ήττα του Ολυμπιακού Βόλου από τον Πανσερραϊκό

Δεν προλαβαίνει ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού μετά την ήττα από τον Πανσερραϊκό, δεν υπάρχει χρόνος να σκεφτεί κάτι άλλο πέρα από το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης εκτός έδρας την ερχόμενη Τετάρτη. Πάντως, η απογοήτευση ήταν διάχυτη στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» αφού το 1-2 σε βάρος τους τους κρατά πάρα πολύ χαμηλά στη βαθμολογία. Από την άλλη, ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Βασίλης Βούζας, στις δηλώσεις του, επεσήμανε με νόημα ότι παιχνίδι που φεύγει δεν ξαναέρχεται, ενώ άφησε αιχμές για τις αντοχές και τις δυνατότητες ορισμένων παικτών.

«Παρουσιάσαμε πάλι τα γνωστά προβλήματα και την έλλειψη προσοχής στις στατικές φάσεις. Εκεί που είχαμε ισορροπήσει το παιχνίδι, αμέσως με την έναρξη του δεύτερου μέρους είχαμε στιγμή αδράνειας και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Ο αντίπαλος ήθελε πιο πολύ το παιχνίδι. Ήταν πιο δυνατός στις μονομαχίες, κέρδισε τις περισσότερες διεκδικούμενες μπάλες και όπως είναι λογικό και επόμενο δεν είχαμε τη δυνατότητα να πετύχουμε ένα γκολ (σ.σ. δεύτερο) για να ισοφαρίσουμε και να πάρουμε έναν βαθμό. Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας» τόνισε αρχικά ο Βασίλης Βούζας, για να συμπληρώσει:  «Θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να καταλάβουν ότι τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα και θα πρέπει να δίνουν το 100% των δυνάμεών τους για να μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικοί και να παίρνουν βαθμούς σ’ αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα. Δυστυχώς κάνουμε ένα βήμα μπροστά, μπορεί να κάνουμε μετά ένα ή δύο πίσω. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε όλους τους παίκτες για να έχουμε και ξεκούραστα πόδια αλλά να είναι κι αυτοί ικανοποιημένοι, αλλά κάποιοι δείχνουν ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και γενικά την πίεση που υπάρχει».

Με φόντο και τον αγώνα της Τετάρτης με τον Ηρακλή, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου ανέφερε: «Συνεχίζουμε έχοντας δύσκολο παιχνίδι την Τετάρτη. Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια, να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε με πολύ πάθος τους βαθμούς. Είμαστε απογοητευμένοι και προσπαθούμε ν’ αλλάξουμε περισσότερο τη νοοτροπία μας. τα πράγματα δυσκολεύουν όσο περνούν οι αγωνιστικές. Τα περιθώρια μικραίνουν και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι παιχνίδι που έρχεται δεν ξανάρχεται. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι κάνουμε και στο πώς παίζουμε».

Ικανοποιημένος ο Άγγελος Διγκόζης

Κάθε λόγο να χαμογελάει είναι από την άλλη ο προπονητής του Πανσερραϊκού, Άγγελος Διγκόζης, μετά τη νίκη της ομάδας του.

Χαρακτηριστικά, σημείωσε τα εξής: «Παίξαμε με μία πάρα πολύ και έμπειρη στην κατηγορία ομάδα. Αυτό που κρατάμε είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί και συνεχίζουμε. Προσπαθούμε να βελτιώσει κάποια πράγματα και έχουμε παρουσιάσει βελτίωση. Έχουμε κάνει αρκετά βήματα ως προς τη βελτίωση της ομάδας. Ήρθε η νίκη σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία καλή ομάδα. Πρέπει να διεκδικούμε ότι καλύτερο μπορούμε και ειδικά τώρα που ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος, ό,τι μπορούμε να παίρνουμε είναι καλό. Σίγουρα, παίζουμε πάντα για τη νίκη, αλλά το θέμα είναι ότι η ομάδα βρίσκεται σ’ αυτήν τη βαθμολογική θέση και πρέπει να προσπαθούμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια για να ξεφύγουμε από εκεί. Υπάρχει πολλή κούραση πραγματικά στα παιδιά και δυστυχώς με τον κορωνοϊό δεν μπορούν να κάνουν οι διοργανωτές με το πρόγραμμα κάτι. Απλά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να ξεκουράζουμε κάποια παιδιά κάθε παιχνίδι, για να μπορούμε να είμαστε όσο περισσότερο ζωντανοί και φρέσκοι και να έχουμε ενέργεια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.